İngilizce Konuşma Becerisi Nasıl Geliştirilir?

İngilizce öğrenen pek çok kişi için İngilizce konuşma becerisini geliştirmek ulaşması çok zor bir hedef gibi görünür.

İngilizce Konuşma Becerisi Nasıl Geliştirilir?.

Peki, İngilizce konuşma becerinizi geliştirmek için neler yapabilirsiniz? İşte size yardımcı olabilecek bazı yararlı ipuçları!

Dinleyin

İyi konuşmak için ihtiyacınız olan temel şey iyi bir dinleyici olmaktır. Dinleyerek, İngilizce konuşanların ürettiği doğru sesleri tanıyabilir ve bunları kopyalayabilirsiniz.

GNR Eğitim ve Danışmanlık’ta alacağınız İngilizce eğitimi temelde bu dinleme ve kopyalama fikrine dayanır. Çünkü bu yöntem öğrenmenin en doğal ve pratik yoludur. Doğal bir şekilde konuşmak için İngilizce'yi duymanız gerekir. İngilizce’de pek çok kelime bir şekilde yazılır ancak bambaşka bir şekilde telaffuz edilir. GNR Eğitim Danışmanlık’ın özel eğitim metodu ile alanında uzman eğitmenlerden alacağınız dil eğitimi kelimelerin nasıl telaffuz edilmesi gerektiğini size en iyi şekilde öğretir.

Ayrıca sesli kitapları dinlemek, video klipleri izlemek ve hatta altyazısız olarak İngilizce TV dizileri dinlemek uzun vadede size tahmin edebileceğinizden çok daha fazla yarar sağlar.

Konuşmak için her fırsatı değerlendirin

Hiç kuşkusuz pratik yapmak konuşmadaki başarının anahtarıdır. Bu nedenle konuşmanızı geliştirmeye karar verdiyseniz İngilizce konuşma şansınız olan her durumu değerlendirmelisiniz.

GNR Eğitim Danışmanlık’ta aldığınız eğitimde ilk andan itibaren İngilizce konuşursunuz. Çünkü GNR metodu İngilizce konuşma pratiğine dayanır.

İngilizce düşünün

İngilizce konuşmayı geliştirmenin harika bir yolu da İngilizce düşünmeyi öğrenmektir. Bu elbette yapması çok kolay bir şey değildir. Özellikle de ana diliniz İngilizce değilse. Ancak İngilizce düşünmenizi kolaylaştıracak bir yol var: Ana dilinizi ortadan kaldırmak!

Elbette ilk başta bunun imkansız olduğunu düşünebilirsiniz ancak birkaç hafta bu yöntemi denerseniz oldukça tatmin edici sonuçlar elde edebilirsiniz.

İngilizce’nizi geliştirmek için gördüğünüz metinleri sürekli ana dilinize tercüme etmeye çalışmayın.  Tercüme kısa vadede sizi rahatlatabilir fakat kelimeleri kendi dilinizde gördükten sonra çabuk unutursunuz ve bu da uzun vadede sizi mutlu etmez. Kelimeleri direkt tercüme etmek yerine bağlam, görüntü, ses ve örnekler yoluyla anlamaya çalışın. Böylelikle o kelimeyi doğal yollarla öğrenirsiniz bu da unutmanızı zorlaştırır.

Yukarıda size İngilizce konuşma becerinizi geliştirmek için bugünden başlayabileceğiniz farklı yollar sunduk. Eğer siz de İngilizce konuşmaya başlamak istiyorsanız hemen ücretsiz demo dersimize kayıt olun!

İngilizce seviyenizi görmek ve hemen öğrenmeye başlamak için  Seviye Tespit Sınavımıza girmeyi unutmayın!

GNR Eğitim

QUIZ: Öğrenme Tipiniz Nedir?

Sizin için en iyi öğrenme stratejileri nedir?

Daha hızlı öğrenmek için neler yapabilirsiniz?

Quizi yaparak öğrenme tipinizi keşfedin...

Öğrenme Tipiniz Nedir
Quizini Yap
WhatsApp Hattı