İngilizce Kelime Listeleri Grubu Nasıl Çalışılmalı

kategori yaparak öğrenmektedirler. İngilizce'de 250.000 farklı kelime bulunmaktadır. Bu sözcüklerin de farklı anlamları bulunmaktadır.

İngilizce Kelime Listeleri Grubu Nasıl Çalışılmalı.

İngilizce öğrenmeye başlayanlar sözcükleri listeleyerek çalışmayı tercih etmektedirler. Sebzeler, hayvanlar, ülkeler, mevsimler, sayılar, eşyalar olarak

Starter, Elementary, Pre-Intermediate, Intermediate, Upper-Intermediate ve Advanced olmak üzere İngilizce dil eğitiminde 6 seviye bulunmaktadır. Her seviyenin kendi içinde bilinmesi gereken sözcükler bulunmaktadır. A1, A2, B1, B2 ve C1 seviye sözcükleri listesi bulunmaktadır. Bu sözcükleri nasıl öğrenebileceğini yazımızda bahsedeceğiz.

İngilizceyi sıfırdan veya A2, B1, B2 ve C1 gibi seviyelerden öğrenmeye başlayabilirsin. Her şeyden önce hangi yabancı dil öğrenilirse öğrenilsin konuşarak çalışılmalıdır. Her sözcük cümle içerisinde kullanılarak söylenmeye çabalanmalıdır. Kelime listelerini yaparak teker teker çalışmak, ezberleyerek bir öğrenme yöntemi olduğundan çok faydalı olmamaktadır. Kelime grupları listesi yapılabilir ama teker teker öğrenilmemelidir. Yabancı dil geliştirilirken ezberlemeden çalışılmalıdır.

Sözcükleri liste yaparak öğrenmeye başladığında cümle içerisinde kullanmadığında kısa bir süre sonra konuşurken aklına gelmez. Bu durum yeni öğrenmeye başlayanların motivasyonunu düşürmektedir. Bireyler kendilerini çabuk unuttuklarını düşünmektedirler. Ya da sözcüğü hatırlayamadığında konuşamadığını düşünmektedirler. Aslında sorun çalışırken yanlış yöntem kullanılmasıdır. Sözcükleri listelemek güzel bir yöntem fakat teker teker hepsini birden çalışmak doğru bir yöntem değildir.

Kelime Grup Listesi Nasıl Çalışılmalı?

Örneğin aile sözcük listesi çalışacak ol. Bu sözcükleri defterine yaz. Anne, baba, kardeş, dede, amca, hala, kuzen, kız kardeş vb. Örnek cümlelerimiz gibi kendi hayatından örnek cümleler kurarak konuşmaya çabala. Aynı kişi ile ilgili birbirinden farklı cümle söylemelisin. Kendi ailenden bir kişiyi düşün ve o kişinin kimin neyi olduğunu durmadan söyleme çabala. Böylece İngilizce düşünerek konuşmaya da pratik yapmış olursun. Aynı zamanda daha önce öğrendiğin bilgileri de arka arkaya söyleyebilirsin. Örnek cümleler:

  • Ayşe benim kuzenimdir. Ayşe, halamın kızıdır. Ayşe, Merve'nin kız kardeşidir. Elif'in ablasıdır. Ayşe geçen yaz sevgilisi ile tatile gitti. Merve ile Ayşe, İngiltere'de okudu. Ayşe'nin babası Ersin Edirne'de doğdu.
  • Fırat benim dedemdir. Fırat, Hande'nin amcasıdır. Fırat ile Kerem kuzendirler. Fırat, Mert'in babasıdır. Mert, Fırat'ın oğludur. Fırat öğrenmendir. Fırat ile Servet kardeştir. Fırat, Aydın'da yaşıyor.

Örneğin hayvan isimlerini çalışacak ol. Bu sözcükleri defterinize yaz. Günlük hayatta karşılaştığın hayvanlardan olsun. Ayrıca belgeselleri düşündüğünde gözünün önüne gelen ilk 3 hayvandan olsun.

Örnek Cümleler:

  • Bu bir kedidir. Sevgilimin 3 sarı kedisi var. Annem kedi sevmiyor. Kedi kanepenin üstünde. Kedi mutfak da. Kedi süt içiyor. Benim kedimin adı Ponçik.
  • Köpek havlıyor. Amcamın köpeği kahverengi. Komşunun köpeği var. Bu köpek kimin. Babam köpekleri sever. Gece, köpeğimin annesi.
  • Kuşlar uçarlar. Kuşlar cam kenarında. Kuşlara buğday verdim. Kafeste papağan var.
  • Maymunlar ile ilgili tariflerinde sıfatlar kullan.
  • Tavuk horozdan kaçıyor. Yumurtalarım benim tavuğumdan.
  • Koyunlar otlanıyor. Orada 5 koyun var.

Hayvanlarla ilgili örnek cümlelerimizde olduğu gibi cümleler yaz ve konuşmaya başla. İlk çalışırken Türkçe cümle listene bakarak konuş ama sonra hafızandan kedilerle ilgili cümleler söylemeye başla.

A1 Kelime Listesi Nasıl Konuşarak Öğrenilir?

250 sözcükten oluşmaktadır. Önce bu sözcükleri defterine yazmadan önce hangi sözcükler olduğuna bir bak. Hangi sözcükler olduğu konusunda fikrin olsun. Sonra A1 seviye gramer konularını defterine yaz.

Genelde bu sözcükler alfabetik bulunmaktadır. Aynı cümle içerisinde kullanabileceğini düşündüğün sözcükleri kategori yaparak yaz. Aynı zamanda bunlarla ilgili örnek Türkçe cümlelerini yaz. Türkçe cümlelerini basit kurmalısın. Uzun cümleler olmamalı. Aynı ilköğretimde Türkçe öğrenirken olduğu gibi… Bu cümleler senin hayatının içinden olsun. Senin aktif olarak yaptığın eylemlerden olsun.

Örneğin sözcüklerden biri şemsiyedir.  İki şekilde çalışmalısın.

1.A1 seviyesi konularının listesine göre şemsiye ile ilgili bir cümle kurmaya çabala. Yani önünde A1 konularının başlıkları olsun. Her konuya ait bir cümle söyle.

  • Bu bir şemsiye,
  • Onun şemsiyesi kırmızı
  • Şemsiye kimin?
  • Şemsiye sarı, mavi vb. hatırladığın renklerde söylemeye çalış.
  • Şemsiyeye ihtiyacım var.
  • Şemsiye masanın altında.
  • Şemsiye çekmecenin içinde.
  • Bizim 5 şemsiyemiz var.
  • Bu küçük bir şemsiye.
  • Bildiğin sıfatlarla tarifle.
  • Biri sana şemsiyen var mı sorsun ya da sen birinden şemsiye iste.

Akıcı konuşabilmek için önce Türkçe hangi cümlelerin İngilizcesini söyleyeceğini defterine yazmalısın. Akıcı konuşmak için çabalarken en büyük sıkıntılardan biri ne söyleyeceğini bilememektir. Bu yüzden Türkçe cümleleri defterine yazmanı istiyoruz. Biz sana birkaç örnek verdik. Sen kendin daha fazla cümle yazmalısın. Böylece daha önce öğrenmiş olduğun kurallarla da ilgili pratik yapmış olacaksın.

2. Yağmur ile ilgili bir anını hatırla. Yağmur yağdığı bir günde:

  • Şemsiyeni evde unutmuş ol.
  • Taksiden inerken unutmuş ol.
  • Rüzgardan kırılmış olsun.
  • Alternatif şemsiye ilgili birçok hayatının içinden cümleyi defterine yaz.

Şemsiye kelimesi ile ilgili konuşma pratiği yaparken arka arkaya bu yazdığın cümlelerin İngilizcesini söylemelisin. Akıcı bir şekilde hafızandan söyleyinceye kadar da başka kelimeye geçmemelisin.

GNR Eğitim katılımcılarını 3 ay gibi kısa bir sürede İngilizceyi konuşabilir hale getirmektedir. Konuşma odaklı bir eğitim kurumu olarak GNR Metodu ile tüm yabancı diller öğretilmektedir. Sadece konuşarak yabancı diller geliştirilir. Gramer kuralları ve kelime listeleri ayrı ayrı öğretilmeden direkt basit cümleler kurdurularak konuşma sağlatılır. 1.dakikadan itibaren sadece konuşulur. Hiç bilmeyen biri nasıl konuşur sorusunu bize sormayan yoktur. Bunun için ücretsiz deneme dersi vermekteyiz. Ayrıntılı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

GNR Eğitim

QUIZ: Öğrenme Tipiniz Nedir?

Sizin için en iyi öğrenme stratejileri nedir?

Daha hızlı öğrenmek için neler yapabilirsiniz?

Quizi yaparak öğrenme tipinizi keşfedin...

Öğrenme Tipiniz Nedir
Quizini Yap
WhatsApp Hattı