İngilizce Kelime Haznenizi Nasıl Geliştirirsiniz?

İngilizce kelime öğrenmek denilince pek çok insanın aklına ilk olarak ortaokul sıralarında İngilizce dersinde kelime ezberleyen çocuklar gelir. Ama işin aslı, kelime öğrenmenin okul sıralarıyla sınırlı olmamasıdır.

İngilizce Kelime Haznenizi Nasıl Geliştirirsiniz?.

Tüm dünyada insanlar bırakın yabancı bir dili, anadillerinde bile kelime öğrenmeyi tüm hayatları boyunca sürdürmektedir. Bu yüzden insan hangi yaşta olursa olsun ve İngilizce dahil hangi dilde olursa olsun, kelime öğrenmek insanın hayatına yayılan bir süreçtir. Dolayısıyla yabancı bir dil, dünyada en yaygın öğrenilen dil de İngilizce olduğundan İngilizce öğrenmek isteyen veya öğrenmekte olan birisi için kelime haznesini her geçen gün geliştirmeye çalışmaktan daha doğal bir şey olamaz ve olmamalıdır da.

İngilizce kelime haznenizi geliştirmenin birkaç yolu vardır. Bunlardan biri kelime oyunları oynamak, bir diğeri ise okumaktır.

İngilizce Kelime Oyunlarının Önemi

İster masa üstü olsun, isterse dijital ortamda, kelime oyunları İngilizce kelime haznenizi geliştirirken aynı zamanda da eğlenmenizi sağlar.

Scrabble gibi kelime oyunları, sosyalleşirken kelime öğrenmeyi zevkli bir hale getirir ve arkadaşlarınızla güzel bir akşamın keyfini çıkarırken, aynı zamanda kelime haznenizi geliştirmenize yardımcı olur. Bu tarz oyunları yanınızda bir sözlükle oynamak normalde kullanmadığınız veya bilmediğiniz kelimeleri kullanmanıza ve o sözcükleri daha hızlı öğrenmenize yol açacaktır.

Kelime oyunlarının yanı sıra kelime haznenizi geliştirmenize yardımcı olacak kelime oyunlarından bir diğeri de İngilizce bulmacalardır. Bulmaca çözme merakı olan insanların daha da hoşuna gidecek bu yöntem sayesinde haftalık temelde düzenli olarak kelime dağarcığınızı geliştirmeniz işten bile olmayacaktır.

İngilizce Öğrenmenin Vazgeçilmezi Okumak

Kelime dağarcığınızı geliştirmenin başka bir yolu da okumaktır. Okumayı da birçok şekilde gerçekleştirebilirsiniz. İlginizi çeken kitaplar ve dergiler okumak, bir hobinizi gerçekleştirirken kelime öğrenmenizi sağlayacaktır. Güncel konulardan hoşlananlar için ise en iyi seçenek gazete okumak olacaktır.

Tabii ki kelime dağarcığınız sadece kitap veya gazete okuyarak artmayacaktır. Bunları yaparken bilmediğiniz kelimeleri not edip sonrasında sözlüğe bakmak bir yol, okurken not aldığınız kelimelerden kendinize bir sözlük yapmanız ise bir diğer yoldur. 

Kendi sözlüğünüzü oluşturmak da tek başına yeterli değildir. Belirli ve düzenli aralıklarla her geçen gün büyüyen sözlüğünüzdeki sözcükleri tekrar etmeniz, son derece güçlü bir sözcük dağarcığınız olmasını sağlayacaktır.

Kelime Haznenizin Yetersiz Olması Birçok Kapının Yüzünüze Kapanmasına Yol Açacaktır

İnsanlar sadece herhangi bir yabancı dilde değil, kendi dillerinde de karşılarındaki kişilerin kelime dağarcıklarına dikkat ederler ve eğer sözcük hazineniz yetersizse sizin pek de zeki olmadığınızı düşünürler.

İnsanların benim hakkımda ne düşündüğünü önemsemem diyebilirsiniz. Ama unutmayın ki sağlam bir kelime haznenizin olması ve sözcük dağarcığınızı sürekli geliştirmeniz normalde kapalı olacak pek çok kapının açılmasını sağlayacaktır.

QUIZ: Öğrenme Tipiniz Nedir?

Sizin için en iyi öğrenme stratejileri nedir?

Daha hızlı öğrenmek için neler yapabilirsiniz?

Quizi yaparak öğrenme tipinizi keşfedin...

Öğrenme Tipiniz Nedir
Quizini Yap
WhatsApp Hattı