İngilizce İş Görüşmesi İçin Hazırlanın

İş görüşmeleri bildiğiniz gibi genellikle streslidir. Özellikle İngilizce iş görüşmesi yapmak stres seviyenizi iki katına çıkarılabilir.

İngilizce İş Görüşmesi İçin Hazırlanın.

İş görüşmeniz için İngilizce olarak hazırlayacağınız bir plan tüm görüşmelerde sizin daha rahat davranmanızı sağlayabilir.

İngilizce bir iş görüşmesi hazırlığının üç ana yönü vardır. Öncelikle, hangi dilde olursa olsun görüşme için yapacağınız standart hazırlık var. Buna şirkette kitap okumak ve kendinizi, eğitiminizi ve iş deneyiminizi nasıl sunacağınızı planlamak gibi şeyler de dahildir. “Bir iş görüşmesine hazırlanın” gibi şeyleri arayarak herhangi bir görüşmeye hazırlanmak için çok iyi tavsiyeler alabilirsiniz. 

İngilizce bir iş görüşmesine hazırlanmanın ikinci yönü, İngilizce'deki ortak görüşme sorularını okumak ve cevaplarınızı önceden düşünmektir. İngilizce'deki en yaygın iş görüşmesi sorularından bazıları:

  • Kendinizi nasıl tanımlarsınız?
  • Kuvvetli yönleriniz nelerdir?
  • Zayıf yönleriniz nelerdir?
  • Son işinizi neden bıraktınız?
  • Şu andaki rolünüzde ne yapıyorsunuz?
  • Neden burada çalışmak istiyorsunuz?
  • Ne zaman başlayabilirsiniz?
  • Maaş beklentiniz nedir? 
  • Herhangi bir sorunuz var mı?

Yine, bu sorulara nasıl cevap verileceği hakkında detaylı tavsiyeler alabileceğiniz birçok makale ve web sitesi bulunmaktadır. Sıkça sorulan görüşme sorularına cevaplarınızı planlarken, İngilizce dilini (zamanların doğru kullanımı, tam kelime bilgisi, net bir şekilde konuşma) ve görüşme yaptığınız kişinin kültürel beklentilerini karşılama yeteneğini karşılayacağınızı düşünün.

Sık sorulan soruları nasıl cevaplayacağınızı araştırarak, kendi durumunuza göre kültürel olarak uygun yerlere bağlı kalın. ABD’de görüşme yapıyorsanız, İngiltere’deki, Avustralya’daki veya İngilizce konuşan diğer ülkelerdeki Amerikan web sitelerinde yayınlanan makaleleri okuyun. Kendi ülkenizde İngilizce röportaj yapacaksanız, görüşmecinizin hangi milliyettenolduğunu bulmaya çalışın ve o ülkeden makalelere bakın. Görüşmecinizin kültürel beklentilerini ne kadar fazla karşılayabiliyorsanız, sizinle birlikte o kadar rahat hissedecek ve size iş önerme olasılığı o kadar yüksek olacaktır.

İngilizce bir iş görüşmesine hazırlamanın üçüncü yönü ise pratiktir. İngilizce ana diliniz olmadığı için, İngilizce'deki bu röportaj sorularına yüksek sesle cevap vermeniz gerekir. Pratik yapacak biri varsa, harika! Karşınızdakine bir soru listesi verin, okumalarını sağlayın ve yüksek sesle cevaplama pratiği yapın.

Pratik yapacak kimseniz yoksa, soruyu okumak ve cevaplamak için telefonunuzdaki veya bilgisayarınızdaki kayıt yazılımını kullanın. İşiniz bittiğinde kaydınızı oynatın. Her sözcüğü anlayıp anlayamadığınızı kontrol edin. Örneğin daha net konuşarak veya daha net kelimeler kullanarak nasıl daha iyi olabileceğini düşünün. İhtiyacınız olan kelimelere bakın ve aynı soruya birkaç kez cevap vermek için tereddüt etmeyin. Amacınız en sık sorulan soruları tereddüt etmeden cevaplayabilmek. 

Araştırma ve kendi kendinize yaptığınız kayıt size biraz tuhaf gelebilir. Ancak bu yöntem soruları yanıtlamak için ihtiyacınız olan özgüveni oluşturmak için son derece yararlıdır.

İş ingilizcesi konusunda GNR Eğitim'in sektörünüze göre hazırlayacağı eğitim metodlarını deneyebilirsiniz. Metodumuzu deneyinlemek için İngilizce demo dersimize de katılabilirsiniz.

GNR Eğitim

QUIZ: Öğrenme Tipiniz Nedir?

Sizin için en iyi öğrenme stratejileri nedir?

Daha hızlı öğrenmek için neler yapabilirsiniz?

Quizi yaparak öğrenme tipinizi keşfedin...

Öğrenme Tipiniz Nedir
Quizini Yap
WhatsApp Hattı