İngilizce ile Flört Ederek Öğrenmeye Başla

İngilizce öğrenmeye yeni başladıysan bir ilişkinin başlangıç sürecindeki gibi süreç olarak bakabilirsin. İngilizceyi hoşlandığın kişi olarak düşünerek bir ilişkiyi ilerletme süreci gibi çabalamak, birine ilgi ve alakayı gösterir gibi davranmak kısa sürede öğrenmen için faydalı olacaktır.

İngilizce ile Flört Ederek Öğrenmeye Başla.

Karşı cinsten birinden hoşlanmaya başladığında insan o kişi ile yakın bir ilişki kurmaya çalışır. O kişiyi görmek, tanımak ve sosyalleşmek için imkanlar oluşturmaya çabalar. Önceleri flört ederken iki taraf birbirlerini daha sık görmek istemeye başladığında sevgili olarak birlikte vakit geçirmeye başlarlar.

Bir ilişkinin başlangıç sürecinde flört edilmeye başlanır. İlişkilerin en heyecanlı olan dönemidir. Çiftler birbiri ile flört ederken heyecanları devam ederse sevgili olmaya başlarlar.

Karşı cinsten biri ile yakın bir duygusal ilişki kurmak istediğimizde o kişiyi hayatımızın akışına yerleştirmeye başlarız.

  • Aklımızı, zihnimiz ve düşüncemizi o kişi meşgul etmeye başlar.
  • Yolda yürürken onunla ilgili bir şey aklıma gelir.
  • Nasıl bir ilişki olacağı konusunda zihnimizi meşgul ederiz.
  • Çok hoşlandıysak nasıl bir ilişki olacağı konusunda hayaller kurarız.
  • Tabelalarda onunla ilgili çağrışım yapan şeyleri düşünürken kendimizi buluruz.
  • İş yerinde kahve molalarında nerelerde görüşebileceğimiz konusunda zihnimizde mekanlar düşünürüz.
  • Bazen nasıl diyalog geliştirebileceğimizi düşünürüz.
  • Sosyal medyadan o kişi ile ilgili bilgi bulmaya çalışırız.
  • Karşı tarafın ilgi alanları ile ilgili bir şeyler okuyarak bilgi sahibi oluruz.
  • O kişinin sevdiği müziklerle veya filmlerle ilgili bir şeyler izlemeye veya dinlemeye başlarız.

Bütün bunlar aradaki iletişimin gelişmesi için çabalarımızdır. Çabalarımızla karşılıklı iyi bir diyalog olması için yaparız.

Sevgili olmak için flört döneminde sakin ve sabırlı olmak önemlidir. Sevgili olmak için aceleci olmamak gerekir. Karşılıklı birbirini tanıma sürecinde aceleci davranmadan kararlı olabilmek güzeldir. İlgi gösterirken aşırıya kaçmamak gerekir. İlişkinin sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için ne çok ilgili ne çok ilgisiz olunmalıdır. Ölçülü ve dengeli olmak gerekir.

Sevgililiğe geçiş sürecinde herkes kendini beğendirmeye çalıştığından hep karşı taraftan hamleler beklenir. Herkes karşı taraf tarafından fiziksel ve ruhsal olarak beğenildiğinin hissettirilmesi ile ilgili hamleler yapılmasını ister. Çiftler kendilerinin beğenilecek yanlarını ön plana çıkarırken karşı tarafın da hangi yanlarını beğendiklerinin farkında olmaya başlarlar.

Bir ilişkinin başlangıcında çiftler birbirleri ile vakit geçirmenin ve görmenin verdiği mutlulukla daha enerjik olurlar. Flört döneminden sevgililiğe geçiş sürecinde çiftler birbirini tanırken karşı taraf hakkında çok şey öğrenmeye birden başladıklarından kafaları karışık olur. Bu süreçlerde bir durgunluk yaşanabilir.

İlişkinin başında sağlıklı bir şekilde ilerlemesi için sabırlı ve cömertlik olmak gerekir. Bazen iyi dinlemek bazen iyi gözlemlemek bazen de konuşkan olmak ilişkinin sağlıklı ve dengeli bir şekilde ilerlemesinde önemlidir.

İngilizceyi öğrenmeye yeni bir ilişkiye başlama heyecanı gibi başlamalısın

İngilizceni yeni geliştirmeye başladıysan bir ilişkiye başlama sürecindeki gibi ölçülü ve dengeli iletişim kurmalısın. Geliştirirken ne birden çok fazla çalışmaya başlamalısın. Ne de az çalışmalısın. Ölçülü ve dengeli bir iletişim kurarak çalışmalısın.

Bir yabancı dil ilk başlarda çok çalışılmaya başlandığında bir ilişkideki fazla ilgi göstermek gibi denge kaybedilebiliyor. Çünkü çok çalışıp sürekli yeni bir şey öğrenmek ezberleme olabilmektedir. Etkili tekrar yapılmadan yeni konulara geçildiğinden hafızaya yerleşmeyebilmektedir. Konuşamamak hayal kırıklığına sebep olabilmektedir. Motivasyonu düşürebilmektedir. Birçok şey birden öğrenmeye başlandığından olur. Öğrenilenleri bağlayamamak bir ilişkideki gibi durgunluk sürecine girilmesine sebep olur. Aşırıya kaçmadan dengeli çalışılmalıdır.

Bir yabancı dil geliştirilirken ilk başlarda az çalışılırsa da az ilgi göstermek olduğundan düzenli bir çalışma olmadığından kalıcı öğrenme gerçekleşememektedir. Her şey çabuk unutulur. İlgi göstermediğin kişiler nasıl hayatından çıkıyorsa İngilizce çalışmak hayatından çıkıyor.

Çok çalışmak ve çalışmamak arasında denge iyi oluşturulmalıdır. İngilizce ile ilişki yaşama heyecanı kaybedilmemelidir.

Bir ilişkinin başındaki gibi sabırlı olunmalıdır. Her yeni yapılmaya başlanan şeyin çıraklık süreci zordur. Çok emek ister. Bu yüzden yeni öğrenmeye başlayanların sabır göstermesi gerekmektedir. Her yeni bilginin veya dil bilgisi kuralı ile ilgili cümleye etkili tekrarın sabırla yapılması gerekir. Öğrenildiği varsayılıp 1 veya 2 kez söylenip ilerlenmemelidir. Aynı cümle kalıplarını farklı kelimelerle de kendimize 5 kez tekrarlamalıyız. Sabırla yapılmalıdır. Aceleci olunmamalıdır. Sabırla etkili tekrarlar daha kısa sürede yabancı dilin geliştirilmesine katkı sağlar. Çocuklar kendi ana dillerini öğrenirken aynı cümleleri aynı kelimeleri tekrarlayarak veya devamlı taklit ederek konuşmaya başlarlar.

Yeni kelime ve kurallardan oluşan cümleleri en az 5 kez kendi sesimizle kendimize tekrarlamalıyız.  Yani etkili tekrar yaparak İngilizce ile olan ilişkinde cömert olmalısın. Etkili tekrar cömertliğin sana çok fayda sağlayacaktır.

İngilizce çalışırken bazen dinlemelisin. Bazen gözlemlemek için okumalısın. Bazen de konuşkan olmalısın. Amacın konuşarak geliştirmek olmalı. Ama okuyarak ve dinleyerek konuşma becerini geliştirmene destek olmalısın.

Eskiden çiftler birbirine mektup gönderirlermiş. Karşı taraf hakkında düşüncelerini kendi hissettiklerini yazarlarmış. Sen de mektup misali hayalinde birini düşünüp onun özellikleri ile ilgili İngilizce cümlelerini yazabilirsin. Kendinin hangi özelliklerini ön plana çıkartmak istediğini düşün. Ya da nasıl biri olmak isterdin onu hayal et. Kendinle ilgili şeyleri de yazabilirsin. Konuşma becerine yazarak da katkı sağlamış olursun.

Biri ile tanıştığımızda onu tanımak için sorular sorarız. Neler sorardın düşün. Nasıl cevaplar almak isterdin. Hem soruları hem cevapları düşün. Bunların İngilizcesini söylemeye çalışarak İngilizce konuşma pratiği yapabilirsin.

Örneğin:

  • Hayallerin ne?
  • Hangi filmi en son izledin. Hangi filmleri izlemekten hoşlanırsın.
  • En son tatilini ne zaman nerede yaptın. Gelecek yaz nereye tatile gideceksin.
  • Nerede çalışıyorsun. Ne mezunusun.

Yabancı dilini en kısa sürede geliştirmek için birini hayatının akışına yerleştirir gibi İngilizceyi de yerleştirmelisin.

  • Meşgul olduğun her şeyde İngilizce nasıl söylenir, konuşulur diye söyleme heyecanında olmalısın.
  • Zihnin, aklın ve düşüncelerinde hep İngilizce olmalı.
  • Vitrinlerde gördüğün şeylerin nasıl söylendiğini düşünmelisin.
  • Yolda yürürken kendine yol tarifleri yapmalısın.
  • Sosyal medyada her gün mutlaka en az 5 dakika kelime oyunları oynamalısın.
  • Kahve molalarında, çalışırken işinle ilgili kurduğun cümlelerin nasıl söylendiğini düşünmelisin. Cümleyi tamamlayamasan da en çok kullandığın Türkçe fiillerin karşılığını öğrenmelisin. Cümle içerisinde kullanarak söylemeye çabalamalısın. Dijital sözlüğündeki örnek cümleleri senin seviyende olmasa da tekrarlayabilirsin. Hayatında kullandığın kelimeler olduğu için daha hızlı öğrenirsin.
  • İlgi alanın olan bir konunun alt başlıkları ile ilgili en az 5 web sayfası okuyup kendine anlatabilirsin. Sanki karşında sevgilin var ona anlatıyor gibi.
  • Dizi veya film izlemelisin.
  • Hikaye kitapları okumalısın. Bir sevgilinin ilgi alanındaki kitabı okuyor gibi varsay.

Yeni bir bilgi anılarımızla pekiştirildiğinde daha çabuk öğrenilir. Bu yüzden bir ilişkide nasıl ilerliyorsun. Ne yapıyorsun. Neler düşünüyorsun. Zihnin aklın nasıl meşgul oluyor. Bunların hepsini düşün. Aynısını İngilizce ile olan konuşma becerini geliştirmek için kullan.

Unutma her ilişki karşılıklı güzel diyaloglarla gelişir. En yakın sürede konuşabilenler arasına katılmak için her şeyi konuşarak öğren. Etkili tekrar yap.

GNR Eğitim

QUIZ: Öğrenme Tipiniz Nedir?

Sizin için en iyi öğrenme stratejileri nedir?

Daha hızlı öğrenmek için neler yapabilirsiniz?

Quizi yaparak öğrenme tipinizi keşfedin...

Öğrenme Tipiniz Nedir
Quizini Yap
WhatsApp Hattı