İngilizce ile Değişim Başlıyor

Bu yazıyı okuyorsanız muhtemelen İngilizce öğreniyorsunuz veya en azından İngilizce öğrenmeye başlamayı düşünüyorsunuz demektir.

İngilizce ile Değişim Başlıyor.

Peki neden İngilizce öğreniyorsunuz? Öğrenmeye devam etmek için sizi motive eden şeyler nelerdir?

Neden İngilizce?

Bu yazımızda İngilizcenin hayatınızı değiştirecek dört yönünü ele alacağız. Bunlardan bazıları zaten sizi motive eden şeyler olabilir. Diğerleri ise belki de aklınızın ucundan bile geçmeyecek şeyler olabilir:

1. İngilizce başarı için bir araçtır

2. Yeni insanlarla tanışıp yeni arkadaşlar edinin

3. Yeni kültürleri keşfedin

4. Dünya vatandaşı olun

İngilizce Başarı İçin Bir Araçtır

Pek çok kişinin İngilizce öğrenme sebebi daha iyi bir işe girebilme arzusundan kaynaklanmaktadır.

Küreselleşen bir dünyada, yabancı ülkelerden insanlarla iletişime geçebilmek her zamankinden daha önemli olmuştur ve İngilizce dünyada en yaygın konuşulan dil haline gelmiştir.

Uluslararası şirketler İngilizce konuşabilen çalışanları konuşamayanlara tercih eder ve pek çok iş için İngilizce bilmek bir gerekliliktir! Ayrıca pek çok şirket birden fazla dil bilen çalışanlarına yüzde 20 daha fazla ödeme yapmaktadır.

İkinci dil olarak İngilizce konuşarak diğer ülkelerden ve pazarlardan gelen fikirlere daha açık olursunuz ve bu sizi tüm şirketler için değerli bir çalışan haline getirir.

Kendi işinizi yapıyor ve akıcı bir şekilde İngilizce konuşuyorsanız, karşınıza özel ders vermek, sözlü veya yazılı çeviri yapmak, stajyerlik ve yurt dışı işlerde çalışmak gibi pek çok fırsat çıkacaktır.

Daha başarılı olmak istiyorsanız, İngilizce öğrenmek için iyi bir sebebiniz var demektir!

Yeni İnsanlarla Tanışıp Yeni Arkadaşlar Edinin

İngilizce öğrenmek için dünyanın her yerinden insanla iletişime geçebilmekten daha iyi bir sebep var mıdır? İngilizce sayesinde hem yurtdışından hem de yurtiçinden arkadaşlar edinebilirsiniz. Nasıl mı?

İnterneti kullanarak uluslar arası toplulukları kullanabilirsiniz. Kendiniz gibi İngilizcelerini geliştirme arzusundaki binlerce üyeden İngilizceniz için destek ve fikir alabilirsiniz. Skype üzerinden konuşmak için arkadaşlar edinebilir ve birlikte konuşma pratiği yapabilirsiniz.

Yeni Kültürleri Keşfedin

Nereye giderseniz gidin İngilizce ile karşılaşabilirsiniz: İngilizce müzik, televizyon programı, film, haber gibi. Bunun sebebi Amerikan ve İngiliz kültürünün tüm dünyadaki büyük etkisidir.

Arkadaşlarınızla birlikte keyif aldığınız müzikleri anlamak istemez misiniz? Şarkı sözlerini arkadaşlarınıza ve ailenize çevirmeye ne dersiniz? Pek çok kişinin bundan etkilendiğini fark edeceksiniz.

Ayrıca, filmleri ve televizyon programlarını özgün dillerinde izlemek de öğrendiğiniz yabancı dile büyük katkı sağlayacaktır.

Seyahat etme fırsatı yakalarsanız, yerel halkla tanışıp konuşmak yerel kültürleri çok daha iyi tecrübe etmenize olanak sağlayacaktır. Yeni bir şehri ziyaret ettiğinizi ve en iyi lokantalar, görülmesi gereken yerler gibi şeyleri yöre halkından birilerine sorduğunuzu hayal edin. Kültürleri yerinde tecrübe etmek rehber okumaktan çok daha iyidir.

Dünya Vatandaşı Olun

İkinci bir dil öğrenmek üçüncü dili öğrenmeyi çok daha kolay hale getirir, çünkü sadece beyninizin belirli alanları gelişmekle kalmaz aynı zamanda sizin için en iyi şekilde işleyen dil öğrenme stratejilerini de öğrenmiş olursunuz. Araştırmalar ikinci bir dil öğrenmenin kişiyi daha zeki ve daha sağlıklı hale getirdiğini göstermektedir.

Dünyanın farklı kesimlerinden insanlarla iletişime geçmek kültürel farklılıklar, ırkçılık ve önyargı gibi bariyerleri yıkmanıza yardımcı olacaktır. 

Dünya barışına katkınız olsun istiyorsanız İngilizce öğrenin ve dünya vatandaşı olun!

QUIZ: Öğrenme Tipiniz Nedir?

Sizin için en iyi öğrenme stratejileri nedir?

Daha hızlı öğrenmek için neler yapabilirsiniz?

Quizi yaparak öğrenme tipinizi keşfedin...

Öğrenme Tipiniz Nedir
Quizini Yap
WhatsApp Hattı