İngilizce Bültenlere Abone Olarak İngilizceni Geliştirebilirsin

İngilizce bültenlerin bazıları deneyimli gazeteciler tarafından bazıları bülten konusu ile ilgili uzmanlar tarafından hazırlanıyor. Teknoloji ile ilgili bir bültense teknoloji uzmanları tarafından hazırlanarak yayınlanan bültenler olmaktadır.

İngilizce Bültenlere Abone Olarak İngilizceni Geliştirebilirsin.

Yabancı dilini geliştirenler için bültenler iyi bir alternatif olmaktadır.

İngilizcenin en kısa sürede en iyi şekilde öğrenilmesinin tek yöntemi konuşarak geliştirmektir. Konuşma becerisinin gelişmesine öncelik verilirken konuşma becerisinin gelişmesine destek vermek için bir şeyler okumalı ve dinlemelidir. Beyin hücrelerimiz yeni bilgiler öğrenirken birbirileri arasında daha çok etkileşim kurmaya başlarlar. Etkileşim kapasitesi arttıkça öğrenme eylemi başlar. Bu yüzden okunan veya dinlenen şeyler anlaşılmasa da okunurken beyin çalışmaya devam eder. Hücrelerimizin birbiriyle olan bağlantısı arttıkça daha iyi öğrenmeye başlarız. Yabancı dil öğrenmekten bağımsız yeni bir şey öğrenirken beyin nasıl çalışıyor biraz araştırman senin için faydalı olacaktır. Kelimeleri veya gramer bilgisini bilmeden okumanın ne faydası olur diye önyargısı olanlara beynin çalışma sistemini okuması faydalı olacaktır.

Hayatımızda bir konu hakkında bilgi alabilmek için ya birinin bize anlatması gerekir ya da o konu ile ilgili bir şeyler okumamız gerekir. İngilizce geliştirilirken kitap, dergi, gazete vb. okumak ve haber izlemek eğlenceli bir etkinliktir. İlgilendiğimiz haberlerin konusu ne olduğu fark etmeksizin, haberler günlük hayatımızda önemli bir yer kaplar.

Yabancı dilini geliştirirken hikaye kitapları okumaktan keyif almayanlara İngilizce haber bültenleri okumak keyifli olacaktır. Çünkü konuşma becerisini geliştirirken günlük konuşma dilinden konuşarak geliştirmeye başlarız. Bültenler ile güncel diyalogları incelemek yabancı dilimizi geliştirmekte faydalıdır. Kendi anadilinde hangi haber konularına ilgi duyuyorsan İngilizce bültenlerde de bunlara öncelik vermelisin. Örneğin kendi anadilinde politika ilgi alanında ise politika ile ilgili bültenleri takip ediyorsundur. Anlamasan da kelime bilgin çok az da olsa mutlaka takip etmelisin. İlgi alanın ile ilgili konunun İngilizce terimlerini gözlemlemeye başlarsın. Bir kere kelime anlamına bakınca aynı fiil veya nesne kelimesi tekrarlandığında cümle içerisinde öğrenmeye başlarsın. İlgilendiğin konuların İngilizce nasıl anlatıldığına veya yazıldığına deneyimlemeye başlarsın.

İnternette ilgilendiğin haberlerle ilgili köşe yazılarını okuyup sonradan o haber ile ilgili yayınları izleyebilirsin. Böylece okurken bir konunun hangi kelimelerle ve cümle yapıları ile anlatıldığını gözlemledikten sonra bir haberi dinlemeye başladığında kelimeleri ve cümle yapılarını dinlerken yakalamaya başlarsın. Kulağının kelimeleri ve cümleleri algılayabildiğini fark etmek İngilizce çalışma motivasyonunu artıracaktır. Mesela akşam evde okuduğun bir haber ile ilgili podcastleri ertesi gün işe giderken dinleyebilirsin. Bir gün önce okuduğun haber ile ilgili kelimeleri anlamaya başlarsın. Bu da öğrenme motivasyonunu artıracaktır. Tabi aynı akşam haberi okuyup videosunu aynı zamanda seyretmek öğrendiklerini pekiştirecektir.

Haber Bültenlerini İncelerken

  • Makaleleri oku. Birkaç kez oku. Bilim adamları öğrenme sürecinde incelenen bilginin birkaç etkili tekrarın daha iyi konuya odaklanma sağlandığını belirtmektedir. Aynı zamanda etkili tekrar sırasında beyin ilk algılandığı kadar enerji sarf etmediğinden ikinci tekrardan sonra kalıcı olarak öğrenme eylemini gerçekleştirmeye başlattığını belirtmektedirler. Bu yüzden birkaç aynı makaleyi üşenmeden oku. Kelimeleri çalışmaya başlamadan sadece birkaç kez okumalısın.
  • Makaleyi etkili olarak birkaç okuduktan sonra kelimeleri çalışabilirsin.
  • Makale ilgili kelimeleri de öğrendikten sonra kendini haber spikeri olarak hayal et ve kısa kısa kendi sesinle makaleyi anlatmaya çabala. Kendine anlatmayı birkaç kez dene. Üçüncüden sonra daha güvenle tekrarlayacaksındır.
  • Makaleyi kendi sesinle güvenle söyleyeceğine emin olduğunda kendi sesini kayıt altına almalısın. Kaydını dinlerken makale ile kıyaslayabilme fırsatı yakalarsın.
  • İlgili kelimeleri çalıştıktan ve sesinle tekrarlama pratiğinden sonra kendine kısa bir özet çıkartabilirsin. Böylece yazma becerini de geliştirmeye katkıda bulunursun. El ile yazmak beynimiz açısından çok etkili bir öğrenme yöntemidir. Bu yüzden özet yazmaya üşenmemeni tavsiye ederiz.
  • Makale ile ilgili yukarıdaki tavsiyelerimizi yaptıktan sonra ilgili haber ile ilgili videoları izlediğinde kendine olan güvenin artacaktır. Konuşma pratiği yapma alışkanlığı kazanmaya başlayacaksındır.
  • Özellikle her gün hava durumu dinlemelisin. Hava durumu üst üste aynı dahi olsa dinlemesin. İngilizce hava durumunun nasıl ifade edildiğini hem işitsel hem de görsel düzenli dinlemek hava durumunu konuşman konusunda iyi olacaktır.

İster yazılı ister görsel haber olsun İngilizce haberler günlük hayatımızdan olduğu için iyi bir alıştırmadır. Haberleri video olarak izlerken alt yazı imkanı da olmaktadır. Video izlerken bazen dinleyip bazen alt yazıyı okuyabiliyoruz. Bu yüzden önce video izlemeden önce ilgilendiğin haberi okuyup sonrasında video izlemen daha iyi olacaktır. Dinlerken okuduğun haberden ne kadar anlayabiliyorsun daha iyi gözlemleme şansına sahip olursun.  Özellikle okurken eğer kelimeleri çalışıp daha sonra videoyu izlemeye başlarsan öğrendiğin kelimeleri hafızana iyice yerleştirme imkanı yakalayacaksındır. Kelimeyi aktif olarak cümle içinde kullanılmasını dinlediğinden daha iyi öğrenirsin.

İngilizce haber bültenlerine ücretsiz abone olabilirsin. Mail yoluyla kayıt olduğundan haberler sana e-posta gönderilir. O an okuyamasan da daha sonra ilgi alanına giren haberleri okuman için seni motive eder. Bir arkadaşını bir kafede beklerken, işe giderken vb. boş anlarında İngilizce okuma alışkanlığı kazanmak için bültenler çok faydalıdır. Podcastleri dinlemek de…

İngilizce haber bültenlerinin bazıları İngilizceyi geliştirmek isteyenlere yöneliktir. Bu bültenlerin amacı İngilizce öğrenenlere yardımcı olmaktır. Konuşma becerisini geliştirmek için çok faydalı kaynaklardır. Herkes kendi dil seviyesine göre uygun haberler bulabilir. Sadece haber değil hikayelerde dinleme fırsatı da bulunmaktadır.

Okumak insanı ilgilendiği konular hakkında kendini geliştirmesi için en iyi yöntemlerden biridir. Konu ile ilgili uzmanlardan doğru bilgiyi öğreniriz. Bu yüzden İngilizce öğrenmeye yeni başlayanlara İngilizce bir şeyler okuması tavsiye edilir. Yeni bir dil öğrenirken o dilin cümle yapılarına ve kelimelerine göz aşinalığının başlaması için en etkili olduğu yöntemlerdendir. Sadece göz aşinalığı olmaz. Yeni kelimeler öğreniriz. Cümle yapısını okurken beynimiz o dilin cümle yapısının matematiğini formüle etmeye başlamaktadır. Yabancı dil geliştirirken okuma eylemini özellikle uyku öncesi yapmanın oldukça faydası vardır. Hem İngilizce konuşma becerisinin gelişmesine hem de beynimizin İngilizce okuduklarını hafızımıza alması açısından faydalıdır. Sesli veya sessiz mutlaka okumalıyız. Eğer okuma eylemini okuduğumuzu anlamasak bile kendi sesimizle yaparsak beynimiz için daha faydalı bir eylem gerçekleştirmiş oluruz.

Yeni başlayanlar hikaye kitabı okumaya başladığında çocuk kitapları veya çocuk masalları olduğunu görünce başka yöntemlerle geliştirmeyi düşünürler. Oysa basit cümlelerle yazılan bu kitaplarda hava durumunun nasıl tarif edildiği gözlemlenebilir. İnsanların fiziksel veya karakteristik özellikleri hangi kelimelerle veya hangi cümle yapısıyla anlatılıyor gözlemlenebiliyor. Fiillerin hangi verb yapısı kullanılarak anlatıldığı gözlemlenebiliyor. Yeni öğrenmeye başlayanlar çalışma defterlerine kelime listeleri yaparlar. Oysa kelime listesi ile kelime öğrenmek etkili bir yöntem değildir. Cümle içinde kullanıldıkça daha iyi öğrenilir. O kelimeyi konuşurken kullandıysak öğrenebiliriz. Hikaye kitapları okuyarak geliştirmek istemiyorsan bültenleri mutlaka okumalısın.

Haber bültenlerinde iş dünyası, kültür, seyahat, yaşam tarzı, sağlık ve politika gibi birçok farklı alanla ilgili makaleler bulunmaktadır.

Konuşma odaklı İngilizce kursu ile eğitim alanlar konuşarak yabancı dillerini geliştirmeye başlarlar. Aktif olarak İngilizce öğrenmeye başlarlar. Konuşma odaklı kurslarla eğitim alırken bültenlerle gelişmemize destek yapmak çok faydalı olmaktadır. Bültenlerin video anlatımlarında diksiyon oldukça iyi olduğundan daha nettir. Dinlediğini net anlaman için çok iyi kaynaklardır.

Beynimiz açısından İngilizcemizi geliştirirken çalışma sistemimizde belli aralıklarla değişiklikler yapmalıyız. Beynimiz rutinleri sevmez. Beynin kapasitesinin artması için rutinleri belli aralıklarla yenilemek gerekir. Bu yüzden haber bültenleri rutinlerini değiştirirken sana iyi alternatif olacaktır.

GNR Eğitim

QUIZ: Öğrenme Tipiniz Nedir?

Sizin için en iyi öğrenme stratejileri nedir?

Daha hızlı öğrenmek için neler yapabilirsiniz?

Quizi yaparak öğrenme tipinizi keşfedin...

Öğrenme Tipiniz Nedir
Quizini Yap
WhatsApp Hattı