İngilizce Bilmenin İş Hayatınıza 5 Olumlu Etkisi

İngilizce bilmek iş hayatınızı da olumlu etkiliyor. Uluslararası firmanızdaki başarı merdivenini tırmanma şansınızı otomatik olarak artırır.

İngilizce Bilmenin İş Hayatınıza 5 Olumlu Etkisi.

İş arkadaşlarınızla daha iyi iletişim kurmanıza yardımcı olur

Bir ofiste çalışmak takım çalışması ve işbirliği anlamına gelir. İçe dönük bir karakteriniz olsa bile iş arkadaşlarınızla etkileşime girmeniz gerekecektir. Ve konuştukları dili bilmiyorsanız bu oldukça zor olacaktır. En kötü senaryoda, işinizi tehlikeye atabilecek yanlış anlamalara bile yol açabilir.

Benzer şekilde, en iyi işi ya da işte bir terfii elde etmek için doğru insanları bilmeniz gerekir. Bunun için üstün network oluşturma becerilerine ihtiyacınız var. İş İngilizcesini öğrenmek, hem dilinizi hem de kişiler arası iletişim becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olur.

Sonuçta, kendinizi diğer insanların önünde yeterince ifade ve temsil etmenize yardımcı olacaktır.

Sunum ve konuşmalar yapmak için önemlidir

İş İngilizcesi etkili iletişim için önemlidir. Ana dilinizde konuşuyorsanız ve o odadaki hiç kimse bu dili konuşmuyorsa, ekibinize bir sunum yapamaz veya yönetim kurulu toplantısından sorumlu olamazsınız. Bu yüzden “ortak dili” iyi konuşmanız gerekir, böylece düşüncelerinizi ve fikirlerinizi herkesin anlayabileceği ve yanıt verebileceği tutarlı cümlelere çevirebilirsiniz.

Sadece harika bir fikir sahibi olmak yeterli değil. Bu fikri karşınızdakilere ifade etmek zorundasınız.

İyi telaffuz her zaman iyi bir ilk izlenim bırakır

İş İngilizcesi konuşmak ve yazmak iki farklı beceridir.  İyi yazıyor ancak net ve akıcı bir şekilde konuşamıyorsanız, işyerinde bir etki yaratma ihtimaliniz çok azdır. İnsanlar sizi konuştuğunuz şekilde yargılar. Ayrıca, konuşulan İngilizce, bulunulan konuma göre farklılık gösterir. Amerikan İngilizcesi, İngiliz İngilizcesi ile aynı değildir. Aksan ve telaffuzda dikkate değer farklılıklar vardır.

Nerede çalışıyor olursanız olun, orada konuşulan dilin türünü araştırmak ve aksanı ana dili ile daha yakından eşleştirmeyi denemek zorundasınız.

Seyahat etmeyi sağlar

Her zaman uluslararası bir şirkette çalışmayı ya da iş için dünyayı dolaşmayı hayal ettiyseniz, İngilizce yabancılarla iletişim kurmanıza yardımcı olacak en olası dildir.

Ne de olsa, yabancı bir ülkede bulunduğunuzda kendi ana dilinizi konuşmak istemezsiniz. Hiç kimsenin ne dediğinizi anlamaması size asla yardımcı olmaz değil mi?  Unutmayın, kültürler arası iletişimde global bir dil kullanmak son derece önemlidir ve sizi daha üst konuma taşır. Bu hem sosyal hayatınız hem de kariyeriniz için geçerlidir!

Kendinizi herkesin anlayabileceği bir dilde ifade etmenizi sağlar

İngilizce batılılaşma ve küreselleşme nedeniyle dünyanın “lingua franca” sıdır. Bu yüzden İngilizce'yi akıcı konuşmak, bugünün rekabet dünyasında hayatta kalma stratejisidir. Kurumsal hayattaki başarı merdivenini tırmanma şansınızı otomatik olarak artırır.

Konuşma ve iletişim şekliniz ayrıca kişilerarası becerileriniz, liderlik nitelikleriniz ve empati seviyeniz ile de bağlantılıdır. Bu yüzden iş İngilizcesi öğrenmek kariyerinizde başarılı olmak için ihtiyaç duyduğunuz tüm becerilerde ustalaşmanıza yardımcı olacaktır.

İş İngilizcenizi geliştirmek için en iyi seçenek, gereksinimlerinize ve rahatlığınıza bağlı olarak uygun bir iş İngilizcesi kursuna kaydolmaktır.

GNR Eğitim

QUIZ: Öğrenme Tipiniz Nedir?

Sizin için en iyi öğrenme stratejileri nedir?

Daha hızlı öğrenmek için neler yapabilirsiniz?

Quizi yaparak öğrenme tipinizi keşfedin...

Öğrenme Tipiniz Nedir
Quizini Yap
WhatsApp Hattı