İkinci Dil Olarak İngilizcenin Yararları

Birden fazla dil bilmenin yaratıcılığa olan katkısı başlıklı bir araştırma, yeni bir dil öğrenmenin beyne birçok faydası olduğunu kanıtlamıştır.

İkinci Dil Olarak İngilizcenin Yararları.

Diğer dilleri olduğu gibi İngilizce öğrenenleri de sekiz zihinsel yarar beklemektedir.

1. Yeni bir dilde iletişim kurma becerisi

İngilizce veya başka bir dil öğrenen bir kişinin en büyük kazancı öğrendiği dilde iletişim kurma becerisi ve dünya nüfusunun daha geniş bir kısmıyla bağlantı kurmasıdır.

2. Beynin elektriksel faaliyetleri değişikliğe uğrar

Bu araştırmadan önce beyin fonksiyonundaki bu değişimin sadece öğrenciler yeni bir dilde yüksek bir dil becerisi edindiğinde gerçekleştiğine inanılıyordu, ama bu araştırma bu değişimin dil öğrenmenin çok daha erken aşamalarında olduğunu ortaya çıkardı.

3. Üstün hafıza kapasitesi

Dil öğrenmenin hafıza kapasitesinde, özellikle de kısa süreli hafıza kapasitesinde artışa neden olduğu gözlemlenmiştir. Düşünme süreci aktifken beynin bilgiyi daha uzun süreli tutmasına olanak sağladığı için çok büyük bir fayda sağlamaktadır.

4. Zihinsel esnekliğin artması

Araştırma, insanın ‘düşünmek için farklı yolları’ kullanmasına izin veren zihinsel kanalları açık tuttuğunu söylemektedir. Yabancı dil öğrenmek, örneğin insanın kendini İngilizce düşünmeye zorlaması,  beynin esnek ve çevik kalmasına yardımcı olmaktadır.

5. Problem çözme becerisinin artması

İnsanlar için dil öğrenmenin faydalarından bazıları; soyut düşünme becerisi, kavram oluşturma, yaratıcı varsayım oluşturma, tanılama kapasitesini güçlendirme ve anlama alanlarının tümündeki problem çözme becerilerinin artmasıdır. Ayrıca dikkat dağıtıcı unsurları eleyerek eldeki işe odaklanma ve birden fazla iş yapma becerisi de kazanılır.

6. Dilin nasıl işlediğini ve kullanıldığını daha iyi anlama

Dil öğrenmenin yararlarından biri de dilin nasıl işlediğini ve kullanıldığını daha iyi anlamasının sağlanmasıdır. Araştırma birden fazla dil bilen kişilerin sosyal durumları daha iyi okuyup yorumlayabildiğini, dolayısıyla da sosyal ortamlardaki başarılarını arttırdığını ortaya koymuştur.

7. Beyin fonksiyonlarının zamanla bozulmasını önleme

Araştırma, birden fazla dil bilen kişilerin bunama gibi yaşla ilgili kavramsal sorunlarla karşılaşmasının 2 ila 4 yıl arasında geciktiğini ortaya koymuştur.

8. Dijital kültür becerisinin artması

Tüm bu avantajların son bir faydası vardır: dijital kültür becerisinin artması. Bu tür zihinsel becerileri yüzünden birden fazla dil bilen kişilerin modern teknolojileri yakından takip etme gibi bir becerileri vardır.

Dil öğrenmeden dolayı zihinsel kıvraklığın artması, ortalama dil öğrencilerinin günümüz dünyasında sürekli gelişen teknolojik ve bilişimsel değişimlerinin tümüne ayak uydurmasına yardımcı olur.

QUIZ: Öğrenme Tipiniz Nedir?

Sizin için en iyi öğrenme stratejileri nedir?

Daha hızlı öğrenmek için neler yapabilirsiniz?

Quizi yaparak öğrenme tipinizi keşfedin...

Öğrenme Tipiniz Nedir
Quizini Yap
WhatsApp Hattı