İkinci Bir Dil Öğrenmenin Sosyal Faydaları

Yeni bir dil konuşmak özellikle ingilizce konuşmak sadece iş fırsatlarını artırmaz aynı zamanda kişisel hayatınızda başkalarıyla bağlantı kurmanızı da sağlar.

İkinci Bir Dil Öğrenmenin Sosyal Faydaları.

Sosyal medyanın hayatımıza bu denli girmesi sadece günlük hayatımızı etkilemekle kalmıyor, sosyal hayatımızı da yeniden şekillendiriyor. İnstagram sayfasına düşen tatil fotoğrafları, Facebook’unuzda tanıdığınızdan emin olmadığınız 378643 arkadaş.

Ancak hayatınızın sosyal kısmı gerçekten de Facebook  ya da Instagram’da gördüklerinizden çok daha derine iniyor. Sosyallik hayatımızda sandığımızdan çok daha önemli.  Belki de partilerde daha fazla eğlenmek, daha derin ilişkiler kurmak veya daha fazla insanla iletişime geçmek istiyorsunuz. O halde size güzel bir haberimiz var. Yeni bir yabancı dil öğrenmek size aradığınız bu sosyal desteği verebilir.

İngilizce konuşmanın zamanla daha iyi bir sosyal yaşam için size pek çok avantaj sağladığını göreceksiniz. İngilizce ya da yeni bir yabancı dil bilmek sadece iş fırsatlarını artırmaz aynı zamanda kişisel hayatınızda başkalarıyla bağlantı kurmanızı sağlar ve size bu fırsatlardan yararlanmak için ihtiyaç duyduğunuz bakış açısını kazandırır.

Kendinize yeni bir dil öğrenmek için en iyi motivasyonu arıyorsanız aşağıda söz edeceğimiz ikinci bir dil öğrenerek kazanabileceğiniz sosyal faydalara mutlaka göz atın.

Farklı bakış açıları kazanın

Yapılan araştırmalar, birden fazla yabancı dil bilen çocukların sosyal durumlar söz konusu olduğunda bazı avantajlara sahip olduğunu göstermektedir. Yapılan bir çalışmaya göre iki yabancı dil bilen çocuklar, içinde bulundukları duruma göre hangi dili kullanacaklarını seçmek zorunda kaldıkları için başkalarının bakış açılarını değerlendirmede tek dilli çocuklara göre daha başarılı.

Bu becerilerin yetişkinliğe geçip geçmediği tam olarak bilinmese de başka bir dili tanıma ve bağlamı yorumlama konusunda ek bir bakış açısı sunduğu düşünülüyor. Eğer öyleyse bu durum ikinci bir dile sahip kişilere belirsiz görünebilecek bilgileri yorumlama konusunda belirgin bir avantaj kazandırabilir. Örneğin patronunuz size ASAP raporuna ihtiyacı olduğunu ancak hangi raporun ne anlama geldiğininden emin olmadığını söylerse, olayları kendi bakış açınızdan görme yeteneğinizin artması, ihtiyaç duyduğu raporun yaklaşan bir toplantıyla ilgili olduğunu belirlemenize yardımcı olabilir.

Daha net iletişim kurun

Başka bir dilde ne demek istediğinizi netleştirme yeteneği birçok sosyal durumda harika bir yardımcıdır. Herkes ana dilinizi konuşamıyor ve ek bir dil konuşmak o dili konuşan bir kişi sizi anlamadığında ne demek istediğinizi netleştirmek için size önemli bir yol gösterebilir.

Hangi yabancı dil becerisine sahip olursanız olun iletişim kurma çabası sizi genel olarak daha becerikli bir iletişimci yapacaktır.

Kültürel farkındalık kazanın

Dil ve kültür ayrılmaz iki kavramdır.  Kültürel farkındalık kazanmanın en önemli araçlarından biri bu nedenle de dildir. Dil farklılıklarında kültür farklılıklarının benimsenmesi teşvik edildiğinden iki dil konuşan kişiler tek bir dil konuşanlara göre kültürel farkındalık konusunda daha iyidir.

Gittikçe büyüyen bir toplumda bu yetenek paha biçilmezdir ve yaşamınız boyunca size yardımcı olur. Örneğin ikinci dil olarak Japonca öğrendiyseniz çeşitli jest ve davranışların bu ülkede nasıl anlamlar kazandığını ve Japonya’da iletişimin nasıl olduğunu bilme ihtimaliniz diğer insanlardan çok daha fazladır.

Kısacası Japonya’dan biriyle etkileşime girdiğinizde bu bilgilere sahip olacağınızdan iletişiminizi sağlıklı ve saygılı bir şekilde yürütebilir ve karşınızdaki kişinin niyetini daha iyi anlayabilirsiniz.

Özgüven ve kişisel farkındalığınızı artırın

Başka bir yabancı dil öğrenmenin sizi şüphesiz değiştirir. Bir dili öğrenirken zamanla kendinize daha fazla güvendiğinizi ve kişisel farkındalık kazandığınızı fark edersiniz.

Bunun nedeni kullanmaktan zevk aldığınız değerli bir beceriyi öğrenmekten kaynaklanıyor olabilir. Ancak dil eğitimi büyük ölçüde sosyal etkileşime dayandığı için tek başına bile dil eğitimi güven oluşturucu olabilir.

Yeni bir dil öğrenmek sadece sizin sosyal güveninizi artımaz aynı zamanda kendiniz ve kim olduğunu konusundaki farkındalığınızı da geliştirir. Çünkü dil öğrenirken sık sık kendinizle ve yaşamınızla ilgili konuları tartışırısnız.

GNR Eğitim

QUIZ: Öğrenme Tipiniz Nedir?

Sizin için en iyi öğrenme stratejileri nedir?

Daha hızlı öğrenmek için neler yapabilirsiniz?

Quizi yaparak öğrenme tipinizi keşfedin...

Öğrenme Tipiniz Nedir
Quizini Yap
WhatsApp Hattı