Hem film izleyip hem de İngilizce öğrenebilirsiniz

Hem film izleyip hem de İngilizce öğrenebilirsiniz.

Hiç bir film izlediniz ve “ Bundan çok şey öğrendim?” dediniz mi?

Çok fazla belgesel izlemiyorsanız, muhtemelen çok dememişsinizdir.

Yani, açıkçası bilim kurgu veya fantastik filmlerle hayatınızın pek ortak yanı yok. Ancak bu, filmlerin gerçekleşmeyi bekleyen bir eğitim fırsatı olmadığı anlamına gelmez. Aslında, filmler aracılığıyla bir yabanci dil öğrenmek becerilerinizi geliştirmenin en eğlenceli yollarından biri olabilir.

Tamam, televizyonunuzu açıp yepyeni bir dil öğrenmeye başlamak kolay değil, ancak aşağıdaki ipuçları ile sevdiğiniz filmleri izleyerek ingilizce öğrenebilirsiniz!

Neden Filmlerle Yabanci Dil Öğrenmeye Dikkat Etmelisiniz?

Filmleri hedef dilinizde izlerken, dilden sıkılmanız kolaydır. Ne de olsa, fazla dinleme pratiği yapmamış biri için bir oturuşta iki saat boyunca hedef dilde bir şeyler dinlemek çok fazla olabilir.

Kendinizi korkutmamak için, film izleyerek bir dil öğrenirken ipuçlarımıza dikkat edin. Daha sonra ne yapacağınızı, filmlere nasıl yaklaşacağınızı ve biraz daha yardım almak için hangi araçları kullanabileceğinizi araştırabilirsiniz.

Filmlerle ingilizce öğrenme ipuçları;

1. Kısa filmlerle başlayın

Normal bir film süresi eğer dinleme pratiğiniz çok yoksa çok sıkıcı olabilir. Neyse ki dil öğrenirken ya hep ya hiç gibi mottolarımız yok! Bu nedenle kısa filmler sizin için mükemmel bir başlangıç olabilir. Daha sonra yavaş yavaş standart uzunluktaki filmlere geçiş yapabilirsiniz. Hatta ilk etapta tek tek film sahneleri veya klipleri izleyerek başlayabilir veya sadece film fragmanlarını izleyebilirsiniz. Her iki seçenek de, sizi yormadan, bir filmi hedef dilinizde izlemenin nasıl bir şey olduğu hakkında bir fikir edinmenizi sağlayacaktır

2. Filminizi dikkatlice seçin.

İngilizce öğrenirken bulduğunuz ilk filme razı olmak zorunda değilsiniz! Bunun yerine, sizin için doğru seçim olduğundan emin olun ve filminizi dikkatlice seçin.

Bunu yapmak için ise hangi tarz filmlerden keyif alacağınızı bilmeniz büyük önem taşıyor. Örneğin, şiddetten nefret ediyorsanız, bu tarz eylemlerin bulunduğu bir filmi izlemek doğru olmayacaktır.

Ayrıca, izleyeceğiniz filmin beceri düzeyinize uygun olup olmadığından emin olmak için İngilizce seviyesine dikkat edin.Bir çocuk filmi yeni başlayan kişiler için mükemmel bir seçenek olabilirken, dramalar daha gelişmiş konuşmacılar için iyi olabilir.

Son olarak, kelimelerin yararlı olup olmadığını düşünün. Yararlı kelime öğrenmek istiyorsanız, son derece uzmanlaşmış, spesifik kelime bilgisine sahip bir film yerine günlük senaryolara sahip bir film seçmeniz sizin için daha uygun olabilir.

3. Önceden film özetini okuyun.

Hangi filmi izleyeceğinizi seçtikten sonra, filmin bir özetini bulmaya çalışın. Bu sadece filmin sizin için doğru seçim olup olmadığını belirlemenize yardımcı olmayacak, aynı zamanda film hakkında bilgi verecektir. Filmin ne hakkında olduğu ile ilgili zaten bir fikriniz varsa, izlediğinizde daha çok dile ve hikayeye odaklanabilirsiniz.

Ek olarak, filmi izlemeye başlamadan önce bir özet okumak, filmde ne tür kelimelerin kullanılabileceği konusunda size fikir ve zamanla ilgili kelimeleri bulma şansını verebilir.

4. Filmin senaryosunu bulursanız, onu kullanın.

Film senaryoları, dil öğrenenler için inanılmaz derecede faydalı olabilir. Bunları çok yönlü olarak kullanabilirsiniz, bu nedenle izlediğiniz film için bir senaryo bulabilirseniz, boşa gitmesine izin vermeyin!

Bir senaryoyu etkin kullanmanın yolu filmi izlemeden önce onu okumaktır. Bu size hikaye ve karakterler hakkında net bir fikir verecektir. Ayrıca, bilmediğiniz kelimeleri arayabilir ve bağlamda duymadan önce bunları inceleyebilirsiniz.

Film senaryolarını kullanmanın bir başka yolu da filmi izlerken onları kullanışlı hale getirmektir. Bu şekilde, bir konuşmacının söylediklerini tam olarak anlamadığınızda, senaryoya göz atıp ne dediğini araştırabilirsiniz.

Filmlerin senaryolarını bulmak için bir veritabanı kullanabilir veya ilgilendiğiniz filmin başlığını ve İngilizce olarak aratmayı deneyebilirsiniz.

5. İzlediğiniz filme odaklanın

Filmleri ana dilinizde izlerken, atıştırma, arkadaşlarla sohbet etme veya telefonunuzda oynama gibi başka şeyler de yapabilirsiniz.

Ancak yabancı dilde bir film izlerken bundan en iyi şekilde yararlanmak için daha fazla dikkat etmeniz gerekir. Filme odaklanmak ve dikkat dağıtıcı şeyleri en aza indirgemek, dile daha fazla dikkat etmenize ve duyduklarınızı anlamaya çalışmanıza olanak sağlayacaktır.

6. Filmi parçalara ayırın.

Tüm filmi tek bir oturuşta izlemek zorunda değilsiniz! Devam edin ve filmi parçalara bölün. Sahnelerin doğal başlangıç ​​ve bitiş noktalarına sahip olması nedeniyle filmlerin bölümlere ayrılması oldukça kolaydır.

7. Filmi sık sık geri alın.

Tekrar izlemek, öğrenmenin anahtarıdır. Ne de olsa, çoğu dil eğitiminin temelinde tekrar bulunuyor. Bu nedenle de bir filmi izleyerek İngilizce öğrenirken de aynı kurallar geçerli olur.

Film sahnelerini tekrar tekrar izlemek, İngilizce öğrenmek için çok uygundur. Genelde sahneler sadece birkaç dakika uzunlukta olduğundan, onları iyice anlayana kadar izlemek yerinde olacaktır. Hem bu sayede sahneyi anladığınızda hemen bir sonraki sahneye geçerek bunu tekrar edebilirsiniz.

Ve bir filmdeki her sahneyi izlemiş olsanız bile, devam edin ve o filmi birkaç kez daha yeniden izleyin! Bu sadece öğrendiklerinizi güçlendirmekle kalmaz, şüphesiz daha önce fark etmediğiniz şeyleri de yakalamanıza olanak tanır.

8. Bir kelime listesi tutun.

Filmde geçen İngilizce bir kelimeyi bilmiyor musunuz? O halde hemen not edin ve filmi izlemeye devam edin.

Kelimeleri aramak için sürekli filmi durdurmak dil öğrenimizi kesintiye uğratabilir. Aynı zamanda da içeriğe dayalı kelimeleri bulmanızı engelleyebilir. Ancak kelimeleri not alırsanız, filmi izlemeye devam edebilir ve izlemenin ortasında olmadığınızda onlara göz atıp daha fazla çalışabilirsiniz. Bu şekilde, filmi bir sonraki izleyişinizde daha iyi anlayacağınızdan emin olabilirsiniz.

9. Diyalogu kopyalamayı deneyin.

Film izlerken, diyalog bölümlerini yazmayı deneyin. Bu, tamamen dile odaklanmanıza yardımcı olacaktır, çünkü bireysel sözcükler çıkarmaya çalışacaksınız. Olabildiğince çok diyalog yazamak için filmi geri sarın ve tekrar tekrar izleyin. Ardından, mantıklı olup olmadığını görmek için çalışmanıza bakın.

Bu sadece daha aktif şekilde dinlemenize yardımcı olmakla kalmayıp, kelime haznenizi güçlendirmek ve / veya alıntıları öğrenmek için de size yazılı bir kaynak olacaktır. Ayrıca yaptığını çalışmayı daha sonra bir çalışma aracı olarak kullanabilirsiniz .

10. Film ile etkileşime geçin.

Film izlemek genellikle tek yönlü bir eylemdir: Onlar konuşur, siz dinlersiniz. Bu dengeli bir yabancı dil eğitimi olsa da, daha kapsamlı beceriler gerektirir.

Neyse ki, izlemekte olduğunuz filmle etkileşime girebilirsiniz, böylece hem dinleme hem de konuşma pratiği yapabilirsiniz!

Bunu yapmanın bir yolu, filmi izlerken filmi duraklatmak ve hedef dilinizde konuşmak. Karakter tavsiyesi verebilir, onlara sorular sorabilir veya daha sonra ne olacağını düşündüğünüzü söyleyebilirsiniz.

11. Alıntıları ezberleyin.

Filmde sevdiğiniz bir alıntı var mı? Zor dil bilgisi kurallarının kullanıldığı herhangi bir alıntı duydunuz mu? Devam edin ve ezberleyin.

Alıntılar, kelime ve dilbilgisi kurallarını hatırlamanıza yardımcı olacak müthiş modeller olabilir. Ayrıca, en sevdiğiniz filmden bir alıntıyı ne zaman söylemek istediğinizi asla bilemezsiniz.

12. Altyazı seçeneklerinizi değiştirin.

Kaynağınız birden fazla altyazı seçeneği sunuyorsa, bunları değiştirin. Türkçe altyazı yerine İngilizce altyazı tercih edin. Hatta yapabiliyorsanız alt yazıyı tamamen kapatın ve filmi orijinal dilinde izleyin. Bu sizin için oldukça yararlı bir deneyim olacaktır.

13. Çevrimiçi film hayranları ile etkileşimde bulunun.

Diğer film hayranlarına çevrimiçi olarak ulaşmak, filmleri öğrenme deneyiminize hem okuma hem de yazma pratiği eklemenin harika bir yoludur.

Neredeyse hayal edebileceğiniz her dilde forumlar, sohbet odaları ve hayran sayfaları var. Hayran gruplarını hedef dilinizde bulmak için, hedef dilinizde "film hayranları" veya "film sohbeti" aramayı deneyin.

14. Hedef dilinizde bir film kulübü başlatın.

Film izleyerek yabancı dil öğrenme alışkanlıklarınızı müthiş konuşma pratiğiyle destekleyebilirsiniz! Yapmanız gereken tek şey, aynı yabancı dili öğrenmek isteyen kişilerle tanışmak ve bir film kulübü oluşturmak.

Birlikte bir filme karar verin. Önceden biraz hazırlık yapmak istiyorsanız, biraz araştırma yapabilir ve filmlerle ilgili bir liste hazırlayıp sonrasında bunun üzerine çalışabilirsiniz.

Ardından, filmi grup olarak izleyin. Daha sonra, film hakkında ne düşündüğünüzü, filmin en sevdiğiniz bölümlerinin neler olduğunu ve aklınızı karıştıran şeyleri tartışın. Elbette İngilizce olarak. Hatta bir şov yapmak istiyorsanız, sahneleri bile canlandırabilirsiniz.

GNR Eğitim

QUIZ: Öğrenme Tipiniz Nedir?

Sizin için en iyi öğrenme stratejileri nedir?

Daha hızlı öğrenmek için neler yapabilirsiniz?

Quizi yaparak öğrenme tipinizi keşfedin...

Öğrenme Tipiniz Nedir
Quizini Yap
WhatsApp Hattı