Hangi İngilizce Eğitim Programı Senin İçin Uygun?

İngilizce Eğitim Programlarından hangisine gitmen gerektiğine doğru karar verebilmen için öncelikle kendine şu soruyu sormalısın “İngilizceyi Neden Öğrenmek İstiyorum” ya da “İngilizcemi Neden Geliştirmek İstiyorum”

Hangi İngilizce Eğitim Programı Senin İçin Uygun?.

Bu soruları kendine cevapladığında kendin için en uygun eğitim programına doğru karar verebilirsin.

İngilizce eğitimleri, eğitim almak isteyen kişilerin öğrenme amacına göre geliştirilmiş eğitim programlarıdır. Bireysel İngilizce Eğitimi, İş İngilizcesi eğitimi, Yöneticiler İçin İngilizce Eğitimi, Genel İngilizce Eğitimi, Kurumsal İngilizce Eğitimi, Akademik İngilizce Eğitimi, İngilizce Hazırlık Atlama Eğitimi, İngilizce Dil Sınavlarına Hazırlık Eğitimi, Üst Düzey Yöneticiler İçin Eğitim Koçluğu ve Konuşma Beceresini Geliştirme Eğimi ve Konuşma Pratiği Eğitimi olmak üzere farklı amaçlar için eğitim programlarıdır. Bütün bu eğitim programlarının online seçeneği de bulunmaktadır.

Kısaca bu programların ayrıntılarından bahsedelim. Öncelikle dilbilgisi iyi olup İngilizcesi en ileri seviyelere ilerletmek isteyen kişilerin programlarından bahsederek sıfırdan öğrenmek isteyen kişilerin programlarına doğru ilerleyelim. Böylece sıfırdan öğrenmeye başlayan kişilerin İngilizcelerini geliştirdikçe ihtiyacı olabileceği diğer eğitim programları hakkında şimdiden bilgileri olur.

İster ileri derecede İngilizce bilinsin ister hiç bilinmesin mutlaka İngilizce eğitim programlarının konuşarak olanlarını tercih etmek gerekir. Konuşarak yabancı dil geliştiren eğitim kurumları tercih edilmelidir. Yeni baştan öğrenmeye başlayanların bile ilk günden ilk 40 dakikada İngilizce konuşmaya başlayabildikleri eğitim kurumlarıdır.

Bu yazımızı okuyup ileri derecede İngilizce bilgisine sahip olup ilk günden mümkün değil diyebilirsin. Eğer İngilizceyi geçmiş yıllarda geliştirmeye başlayarak İngilizcesini ilerletenlerdensen böyle düşünmen çok normal. Geçmişte kurslar klasik yabancı dil eğitimleri ile eğitim vermekteydi.  Ama artık günümüzün yabancı dil eğitimlerinde metotlar çok farklı. Gramer kuralları konuşurken öğretiliyor. Amaç ilk günden konuşma pratiği ile katılımcıların yabancı dilini geliştirmektir. Dünyadaki akademik araştırmalar bir yabancı dilin en iyi çocuklar gibi konuşarak öğrenilmesi gerektiğini belirtmektedir. Konuşurken gramer kuralları öğrenilmesi gerektiğini belirten araştırmalardır.

Konuşma pratiği ile yabancı dil eğitim kurumlarını doğru seçebilmenin en iyi yöntemi, kursa kayıt yaptırmadan kendi metotları ile ilgili ücretsiz deneme dersi isteyebilirsin. Bu ingilizce demo dersinde  kursun yöntemini daha yakından görmüş olursun. Seçimi yapmana yardımcı oalcaktır. Online Eğitim programlarının da avantajları mutlaka araştırmalısın.

Üst Düzey Yöneticiler İçin İngilizce Koçluğu

Günümüzde üst düzey yöneticilerin İngilizce bilmesi bir zorunluluktur. Kariyer hayatlarında uluslararası bir şirkette üst kademelere gelen yöneticilerin sadece İngilizce bilip konuşabilmesi yeterli gelmemektedir. İleri seviyede İngilizce dilbilgisini ve global iş dünyasının tüm iş dili kurallarını da biliyor olmaları gerekmektedir.  Ayrıca akıcı İngilizce konuşabilmeleri gerekmektedir. Bu yüzden üst pozisyonlarda görev alan kişilere global iş dünyasının tüm iş kurallarını ayrıntılarıyla öğrenebilmeleri için verilen bir eğitim programıdır. Bu eğitim programının bir diğer adı Executive English Coaching’dır.

Yöneticiler İçin İngilizce

Bu eğitim programında orta veya üst düzey yöneticilere iş dünyasında en sık kullanan ifadeler ve kelimelerle özel bir eğitim programı hazırlanır. İş dünyasının iletişim teknikleri öğretilir. İngilizce sunum hazırlama ve yapmaları sağlanır.

 

İş İngilizcesi

Dilbilgisi seviyeleri orta ve ileri derecede olanların İngilizce kendilerini en iyi şekilde ifade edebilmeleri için geliştirilmiş bir programdır. Özellikle günlük konuşmada iyi konuşurken iş yerinde akıcı konuşamayan kişilerin çok tercih ettiği bir programdır.

Yöneticilere yönelik eğitim programlarında özel müfredat hazırlayan eğitim kurumları bulunmaktadır. Bu eğitim programlarında bankacılık, hukuk, bilim, mühendislik vb. birbirinden farklı sektörde olan her kişiye özel eğitim programı hazırlanmaktadır. Sektörlerine yönelik terminoloji ile eğitim verilir. Bu tarz kursları ayrıca araştırmak gerekmektedir.

Akademik İngilizce Eğitimi

Bu programı tercih eden katılımcılara yüksek ve kaliteli düzeyde bir dil becerisi ile ileri derecede akademik beceriler de kazandırılmaktadır. Akademisyenlere hem dil becerilerini geliştirecek bir eğitim verilir. Hem de yabancı dili ile çalışma becerisi kazandırılmaktadır.

Şu ana kadar yazdığımız eğitimler bireysel veya en fazla dört kişilik gruplarla verilebilmektedir. Dört kişi belirtmemizin sebebi konuşarak yabancı dilini geliştirmeni sağlayacak bir kurs seçeceğini düşündüğümüzden…

Konuşma becerisinin gelişmesini hedefleyen kurslarda amaç konuşarak gelişmek olduğundan derse katılım gösteren katılımcıların sayısı sınırlıdır.

Bireysel İngilizce Eğitimi

İster sıfırdan öğrenmeye başlayan biri ol ister yukarıda bahsettiğimiz programlara yönelik eğitim alacak biri ol…

Bireysel eğitimlerin amacı kişilerin kendi seviyeleri dikkate alınarak kişiye özgü eğitim vermektir. Sınıf eğitimlerinin kendisine uygun olmadığını düşünenlerin çok tercih ettiği bir programdır.

Genel İngilizce Kursu

Katılımcılara konuşarak temel dil becerilerini kazandırmak ve bu becerilerini günlük yaşantılarında kullanabilmelerine yönelik bir eğimdir. Sıfırdan başlayanların veya başlangıç ile orta seviyede olan kişilerin tercih ettiği bir programdır.

Başlangıç ve orta seviyede olanların kurs seçimi yaparken araştırmaları gereken bir husus daha var. Bir yabancı dili bilmemize göre seviyemize isimler verilir. Starter, Elemantary, Pre Intermediate, Intermediate, Upper Intermediate ve Advanced.

Bazı kurslar hem dilbilgisi seviyesini belirlemektedir. Hem de hangi etabın hangi kurunda olduğunu belirlemektedir. Bu avantajı sağlayan kurslarda özellikle grup derslerinde tamamen aynı seviyede olan kişilerle programa katılımcı olmak avantaj sağlamaktadır.

Konuşma Pratiği Eğitimi

Bu eğitim programını tercih edenlerin sebepleri farklı olabilmektedir.

Geçmişte yabancı dilini öğrenip konuşma becerisini geliştirememiş kişilerin çok ilgi gösterdiği bir programdır.  

Kariyerlerinde İngilizcenin en önemli işe alıp kriteri olan şirketlerde başlamak isteyenlerin kısa bir sürede konuşma becerilerini geliştirmek için tercih ettikleri bir programdır. Bireysel bir konuşma pratiği dersi ise kendi sektöründeki konularla ilgili konuşma pratiği yapabilmektedirler.  

Dilbilgisi ve konuşma becerisi belli bir derecede gelişmiş olan kişilerinde çok katılım gösterdiği programlardan biridir. Geçmişte gramer kurallarına göre öğrendiklerinden gramer konularında zorlandıkları seviyeler olabilmektedir. Gramer bilgisine güvenip konuşabildiklerinden zayıf oldukları konularda akıcı konuşamayabiliyorlar. Bu eğitim ayrıca bu kişilerin konu belirleyerek konuşma becerilerini geliştirmeyi hedefledikleri bir eğitim programıdır.

Bir de klasik dil eğitimi alan kişilerin yeni öğrenenlere verdikleri yanlış tavsiyeler yüzünden önce evde kendi kendine çalışıp sonra konuşmasını geliştirmek isteyen kişilerin çok katıldığı bir eğitim programıdır. Önce evinden gramer konusu çalışarak öğrenmeye başlayanlar konuşma becerisini hiç geliştiremediklerinden bu eğitime çok ilgi göstermektedirler. Evden çalışırken konuları biriktirip o konular üzerine konuşmak isteyenlerin sayısı çoktur.

Günümüzde önce konuşurken yabancı dil geliştiren bir kurumla öğrenmeye başlamak en avantajlı yöntemdir. GNR Eğitim olarak bahsettiğimiz tüm İngilizce eğitimleri ister birebir ister online olarak firmamız bünyesinde alabilirsiniz. Konuşma becerisinin gelişmesini hedefleyen kurumumuzda bir yabancı dilin nasıl aktif olarak öğrenileceğinin deneyimini kazanırsınız. En başında aktif olarak öğrenmeye başlayanların yabancı dilini geliştirme süresi çok kısadır. Çünkü bir yabancı dil konuştukça gelişir. Aynı çocukların sadece konuşarak anadillerini öğrendiği gibi.

Konuşma pratiği eğitimlerine başlangıç seviyesinden ileri derece de dilbilgisi seviyesi olanlara kadar her seviye olan kişilerin katılım gösterdiği bir programdır. Konuşmadan olmuyor. Bir dili biliyoruz diyebilmemizi ispatlayan tek şey o dilde konuşabilmektir.

GNR Eğitim

QUIZ: Öğrenme Tipiniz Nedir?

Sizin için en iyi öğrenme stratejileri nedir?

Daha hızlı öğrenmek için neler yapabilirsiniz?

Quizi yaparak öğrenme tipinizi keşfedin...

Öğrenme Tipiniz Nedir
Quizini Yap
WhatsApp Hattı