Global İş Dünyası İngilizce Konuşuyor

Global İş Dünyası İngilizce Konuşuyor.

Günümüz iş piyasasında başarı için gerekli tüm becerilerin yanında artık İngilizce’nin güçlü bir şekilde kullanılması da bir zorunluluk olarak kabul ediliyor.

Eğer kurumsal dünyada iletişim becerilerinizi geliştirmek istiyorsanız, İngilizce bu eğitimin temelinde olacaktır. Satışları kapatmak, insanları ikna etmek veya çalışanlarınızı yönlendirmek istiyorsanız, İngilizce'deki uzmanlığınız en büyük avantajlarınızdan biri olacaktır. Ayrıca, işinizi dünyanın diğer bölgelerine yaymayı planlıyorsanız, İngilizce’nin uluslararası piyasada en çok kullanılan dil olduğunu göreceksiniz. Evet, kısacası global iş dünyası İngilizce konuşuyor.

İngilizce’nin İşletmelerdeki Önemi

İngilizce dünyadaki en çok konuşulan dil değil, fakat söz konusu iş olduğunda, en önemli olanı. Yaklaşık 1 milyar insan Mandarin lehçesi konuşuyor, ancak bu çoğunlukla Çin'de yoğunlaşmış durumda. Yaklaşık 400 milyon insan ise öncelikle Orta ve Güney Amerika'da İspanyolca konuşuyor.

Yalnızca 360 milyon insan İngilizce'yi ana dil olarak konuşuyor, ancak ikinci dil olarak konuşanlar da dahil edildiğinde bu sayı 860 milyonlara kadar çıkıyor ve neredeyse tüm dünyaya yayılıyor.

ABD, İngiltere, Kanada veya Avustralya gibi İngilizce konuşulan bir ülkede yaşıyorsanız veya iş yapıyorsanız işiniz sadece akıcılığınıza değil, aynı zamanda İngilizce'deki yeterliliğinize de bağlıdır. Zayıf dilbilgisi ve yalın bir kelime hazinesi, müşterilere etkinizi ciddi şekilde baltalayabilir ve işinizi yurt dışına çıkarmayı planlıyorsanız, biraz da çalışmanız gerektiğini işaret edebilir.

Liderler Güçlü İngilizce’yi İş Başarısı için Önemli Olarak Tanımladı

Herhangi bir yöneticiye iş veya araştırması için işe alacakları bir çalışanda aradıkları en önemli beceri sorulduğunda İngilizce’nin her zaman temel faktör olduğu ortaya çıkıyor.

LinkedIn'in 2018 yılında 2.000 iş lideriyle yaptığı ankette İngilizce’nin, liderlik, iletişim ve işbirliği ile birlikte aranan temel becerilerin başında olduğu belirtiliyor.

Ulusal Kolejler ve İşverenler Sendikası tarafından yapılan bir çalışmada, işverenlerin yüzde 73,4'ü güçlü yazılı İngilizce iletişim becerisine sahip iş adayları istediklerini söyledi. Eğitim sistemi fen, teknoloji, mühendislik ve matematiğe odaklanırken, işverenlerin yüzde 75'i okullarda yazılı İngilizce iletişim becerilerine daha fazla önem verilmesi gerektiğini belirtti.

Dünyada İngilizce’nin Önemi

İngilizce, insanlık tarihinde hiç olmadığı kadar çok ülkede daha fazla iş imkanı için bir gerekliliktir. 20 ya da 30 yıl önce bile, İngilizce’yi çok iyi kavramak bugünkü kadar önemli değildi. Geçmişte, küresel şirketlerde yalnızca üst yönetim için İngilizce’ye ihtiyaç vardı. Bugün, şirketlerin müşterileri ve tedarikçileri, teknik destek ekipleri ve kendi yönetimi, birkaç ülkeye yayılabilir. Ki bu da çalışanlarda neden İngilizce becerisi arandığının en önemli göstergelerinden biri.

Dünyadaki gerçek çok uluslu şirketlerin sayısını tahmin etmek zor. En son yapılan anketlerden biri 2016 yılında tamamlanmış ve bu sayede son 10 yılda çok uluslu şirketlerin sayısında yüzde 25 artış sağlandığı öğrenilmiştir. İngilizce konuşamayan 28 ülkede ankete katılan şirketlerin yüzde 70'i İngilizce’nin iş için önemli olduğunu, yüzde 11'i ise ana dilinin İngilizce olduğunu belirtti.

Endüstriler arasında İngilizce yeterliliğindeki eşitsizlik geçmişe oranla oldukça daraldı. İngilizce konuşma seviyesi en yüksek ve en düşük sektörler arasındaki fark neredeyse yarı yarıya azaldı. Şirketler artık İngilizce eğitimine daha fazla yatırım yapıyor, daha fazla yetişkin kendi başına İngilizce öğreniyor ve iş yerinde daha fazla insan İngilizce'yi kullanabiliyor. İngilizce’ye dayanan sektörlerden bazıları:

  • Medya
  • Bankacılık ve Finans
  • Tarım
  • Bilişim Teknolojileri
  • İlaç
  • Danışmanlık
  • Gezi ve Turizm
  • Sağlık hizmeti
  • Mühendislik ve İnşaat
  • Madencilik ve Enerji
  • Yiyecek ve İçecek
  • Sigorta

İngilizce’nin İş Dünyasında Önemi

Küresel ticarette, e-ticaret dahil, bugün İngilizce bir zorunluluktur.

Örnek vermek gerekirse, Rakuten, Tokyo merkezli bir e-ticaret ve Japonya'da yüzde 90 pazar payına ulaşan bir internet şirketidir. Şirketin büyümesini sürdürmek için global olarak genişlemesi gerekiyordu, bu da İngilizce'yi benimsemesi gerektiği anlamına geliyordu. Şirketin CEO’su, çalışanlara İngilizce yeterlilik sınavına girmeden önce İngilizce öğrenmeleri için iki yıl verdi. Testi geçemeyenler işten çıkarılacaktı.

Bu gelişmeyi takip eden beş yıl içinde Rakuten, kullanıcı tabanını 200 milyondan 1.1 milyara çıkardı. Ayrıca mevcut yetenek havuzlarını da artırdı. Japonya'da yalnızca 20.000 civarında mühendis bulunuyor ve şirket artık İngilizce konuşan mühendisleri dünyanın başka yerlerinden kiralayabiliyor. Aslında, Tokyo merkezli mühendislerinin şu an yalnızca yüzde 20'si Japon.

Ana Dili İngilizce Olmayan Ülkelerde İngilizce’nin Önemi

Küresel ölçekte, şirketlerde çok dillilik basitçe işe yaramıyor. Çok uluslu bir şirketle bir servis sözleşmesi üzerinde pazarlık yaptığınızı ve her bir ofisinin farklı dil gereksinimlerine sahip olduğunu, onlarla İngilizce, Fransızca, İspanyolca, Portekizce, İtalyanca ve Türkçe dilinde iletişim kurmanız gerektiğini düşünün.

Böyle bir durum karmaşaya yol açtığı için oldukça kafa karıştırıcıdır. Bu nedenle küresel bazda iş yapan şirketlerin ortak bir dil benimsemesi ve iletişim stratejilerini buna göre düzenlemesi gerekir.

Harvard Business School'da doçent ve "Global Başarı Dili" nin yazarı olan Tsedal Neeley, Paris'te bulunan bir Fransız şirketine satış çağrısında bulunan bir grup Fransız satış temsilcisi hakkında bir hikaye anlatıyor. Beklenmedik bir şekilde, potansiyel müşteriler, Fransızca konuşulmayan diğer bölgelerden davet edilmişti. Sonuç olarak anlaşmayı kapatamadılar çünkü iletişim kuramıyorlardı. Şirket bu nedenle kısa sürede İngilizceyi şirket politikası olarak benimsedi.

İş Dünyasında İngilizce’nin Akıcılığı Ne Kadar Önemli?

İngilizce akıcılığı, her bireye göre değişir. Ana dili konuşanlar bile fazla eğitimleri yoksa akıcılık testlerinde başarısız olabilir. İngilizce’de kurumsal düzeyde akıcılığa sahip olmak, başkalarının sizin için kelimeleri çevirmek veya yorumlamak zorunda kalmaması ve sizin İngilizce dilinde iş yapabildiğiniz anlamına gelir. İş arkadaşlarınız, yönetiminiz, müşterileriniz ve tedarikçileriniz ile görüşmeler yapabilir, ayrıca şirket belgelerini ve e-postalarınızı okuyabilir ve yazabilirsiniz.

Ortak Avrupa Dil Referans Çerçevesi, dil yeterliliği ve akıcılığını ölçmek için altı seviye kullanır ve üç kategoriden her birinde iki seviye bulunur.

Elementary

Yavaş ve anlaşılır konuşmaları koşuluyla İngilizce konuşanlar ile iletişim kurabilirsiniz. Basit ve tanıdık sorular sorabilir ve cevaplayabilirsiniz.

Intermediate ve Upper Intermediate

Bu iki seviye, ana dili İngilizce olanlarla zorluk çekmeden iletişim kurabileceğinizi gösterir. Temel seviyelerdekilerden daha karmaşık metinleri ve cümleleri anlayabilirsiniz.

Proficient Advanced ve Mastery

Bu seviyeler, doğru kelimeleri çok fazla düşünmek zorunda kalmadan kendinizi kolayca ifade edebileceğinizi gösterir. Ayrıca, metin veya konuşma bağlamında sözcüklerin ve ifadelerin arkasındaki ince anlamları ayırt edebilirsiniz.

İş yerinde İngilizce Becerileri Nasıl Güçlendirilir?

Çalışanlarının İngilizce becerilerini geliştirmek isteyen işletme sahipleri ve yöneticiler için dört önerimiz var!

İngilizce Eğitimine Yatırım Yapın

İngilizce eğitimi, çalışanlarınıza ve şirketinizin geleceğine stratejik bir yatırım olarak görülmelidir.

Test ve Kıyaslama Yöntemleri Kullanın

İngilizce yeterlilik testleri size bir çalışanın güçlü ve eksik yönlerini hemen gösterecektir.

İngilizceyi İşletme Hedeflerine Bağlayın

İngilizce eğitim programları, doğrudan bir çalışanın işi ile ilgili olduğunda daha etkilidir ve çalışanlar becerilerini geliştirmek için çok daha fazla motive olurlar.

Kişiselleştirilmiş ve Sektöre Özel Eğitim Kullanın

Aynı genel İngilizce seviyesinde olan çalışan gruplarını bir araya getirmek, bir bireyden diğerine olan farklı beceri düzeylerine değinmeyecektir. Bunun yerine şirketinizin alanına özel olarak tasarlanmış eğitim programı isteyin. Ve çalışanlarınızın seviyesinin ölçümlenmesi için alana özel seviye tespit sınavı isteyin.

GNR Eğitim

QUIZ: Öğrenme Tipiniz Nedir?

Sizin için en iyi öğrenme stratejileri nedir?

Daha hızlı öğrenmek için neler yapabilirsiniz?

Quizi yaparak öğrenme tipinizi keşfedin...

Öğrenme Tipiniz Nedir
Quizini Yap
WhatsApp Hattı