Evden Online Derslere Katılarak Yeni Bir Dil Öğrenin

Belki dünyada en çok konuşulan dili öğrenmek istiyorsundur belki İngilizceyi biliyorsundur başka bir yeni dil öğrenmek istiyorsundur. Hangi dili konuşmak istediğini seç ve evinden istediğin saatte canlı derslere katılarak öğren.

Evden Online Derslere Katılarak Yeni Bir Dil Öğrenin.

Öncelikle hangi dili öğrenmek istiyorsun buna karar ver. İngilizce mi, İspanyolca mı, Japonca mı, Arapça mı?

Sonrasında bilgisayarın ve internet bağlantın olsun yeter. İstediğin yabancı dili öğrenmek için bir yere gitmek zorunda değilsin. İstediğin saatte ve yerde yabancı dilini keyifle online dersler sayesinde geliştirebilirsin. Konforunu en iyi şekilde ayarlayarak derslere katılabilirsin. Bir yere yetişmek zorunda kalmadan profesyonel bir eğitmen ile istediğin yerden yabancı dilini aktif olarak öğrenebilirsin. Profesyonel ve başarılı bir yabancı dil eğitim kurumunun senin evine veya işine yakın olmasına ihtiyacın olmaz. Aynı şehirde olmak zorunda da değilsin. İnternetin ve bilgisayarın sayesinde evinden istediğin eğitmenden ders alabilirsin. Şehir değişikliği yapsan bile sana bir sıkıntı olmaz. Çünkü eğitmenin için senin nerede yaşadığının bir önemi yok. Kendi yaşadığın şehrin eğitmenlerinden ders almak zorunda da kalmıyorsun. Canlı derslere istediğin yerden katılabilmek bir yabancı dili geliştirmek için büyük kolaylık.

Yabancı bir dilin en kısa sürede öğrenilmesinde aktif olarak öğrenmek çok önemlidir. Bir dil aktif olarak öğrenildiğinde geliştirilebilir. Yani öğrenmeye çalıştığın dili ilk günden konuşarak öğrenmen gerekir. Hangi ülkede yaşanırsa yaşansın o ülkede çocuklar ana dillerini konuşarak öğrenmeye başlar. İlk birkaç yıl çocuklar ne yazarlar ne okuyabilirler. Ama konuşurlar. Kısa cümlelerle çevresiyle konuşarak iletişim kurarlar. Gramer bilgisini belli bir yaşa geldikten sonra öğrenmeye başlarlar.

Online derslere katılarak istediğin yabancı dili öğren. Ama bir eğitim kurumu araştırırken mutlaka ilk günden konuşarak yabancı dil öğreten kursları seçmeye çalışmalısın. Öncesinde online ders veren yerleri araştırmalısın, sonrasında bu kurslardan konuşarak aktif öğrenmeni sağlayacak yere karar vermelisin. Aktif öğretmeyi hedefleyen yabancı dil kurslarında öğrenmeye çalıştığın yabancı dilin dilbilgisi kurallarını konuşurken öğrenirsin. Sana özne yüklem edat zarf kuralları bir kimya konusunu öğretmeye çalışır gibi öğretilmez. Kimya deneyi yaparak kimya kurallarını öğrendiğini canlandır. Yabancı dillerde konuşarak aktif öğrenildiğinde gramer kuralları farkında olmadan öğrenilir. Hangi dili öğreneceksen o dilin matematiğini konuşarak formüle etmeyi öğrenirsin.

Canlı ders alabileceğin kurslarda grup derslerine de katılabilirsin. Birebir özel derste alabilirsin. Birebir özel ders aldığında senin hangi duyusal etkileşiminin kuvvetli olduğuna önem verilir. Senin öğrenmende en etkili duyu özelliklerine göre ders içerikleri hazırlanır. Bazı kişilerin işitsel öğrenmesi daha kuvvetli olabilirken bazı kişilerin görsel öğrenmesi daha kuvvetli olabilmektedir. Kuvvetli yanlarına göre hazırlanan sana özel ders içerikleri daha kısa sürede öğrenmeni sağlar. Bireysel özel derslerin böyle avantajı vardır. Ama grup derslerinin de bireysel derslere göre farklı avantajları vardır. Online grup derslerine en fazla 4 katılımcı alınır. Katılımcıların dil seviyeleri aynı olur. Sadece dil seviyesi değil, aynı seviyenin kendi içindeki kuru da aynı olur. Örneğin ingilizce dünyada en çok konuşulan dildir. İngilizcede altı seviye bulunmaktadır. Starter, elementary, intermediate gibi. Eğitim alan kişilerin aynı seviyede olması kadar aynı seviyenin aynı kurunda olması da çok önemlidir. Grup derslerinde katılımcılar aynı özellikteki katılımcılarla eşleştirilir. Herkes aktif öğrenirken birbirilerinin de cümlelerini dinlemeye başlarlar. Aynı seviyedeki bir katılımcının bir cümleyi nasıl kurduğu da gözlemlenebilir. Bu gözlemi yapabilmenin avantajı aynı seviyedeki kişilerin farklı kelimelerden oluşan alternatif cümleleri dinleyebilmektir. İki farklı cümle arasında anlam değişiyor mu ikisi de olur mu birlikte öğrenilme imkanına sahip olunuyor. Aynı seviyede katılıcımlar konuştuğundan söylenenleri anlayabilmek kişinin öğrendiği dile daha iyi öğrenme motivasyonu sağlatır. Çünkü bir dil öğrenmeye başlanırken karşımızdaki kişiyi anlayamamak motivasyonu düşüren bir şeydir. Çevrimiçi grup derslerinde eğitmenin dışında herkes aynı seviyede olduğundan konuşulanlar kolayca anlaşılır. Tabi eğitmen tüm katılımcıların en iyi şekilde akıcı konuşmasını hedefler.

Günümüzde aktif olarak yabancı dil öğreten kurumların birbirinden farklı metodları vardır. En iyi metodlardan biri öğrendiklerini sana ezberlemeden öğretecek çevrimiçi kurslardır. Konuşurken öğrendiklerini kalıcı olarak öğrenmen çok önemlidir. Dünyada insanların yeni bir bilgiyi en etkili nasıl öğrendikleri ile ilgili birçok akademik araştırmalar vardır. Sadece yabancı dil öğretilmesi için değil yeni bir bilginin en iyi nasıl öğretileceğine dair akademik araştırmalardır. Akademik araştırmalara göre en etkili öğretme yöntemlerinden biri doğal tekrar yöntemi ile yeni bir bilginin öğretilmesidir. Bu yüzden Rusya’da bir yabancı dili öğretmek için kullanılan metodlardan biri çoklu doğal tekrar yöntemidir. Ülkemizde bu yöntemle yabancı dil eğitimi veren kurumlarını da araştırabilirsin. Birçok kurum sadece ingilizce eğitimi verirken, doğal tekrar yöntemi ile aktif öğreten kurumlar İngilizceden farklı diğer dünya dillerinin eğitimini de verebilmektedir. İster almanca ister rusça ister arapça öğrenmeyi seç fark etmez. Sana seçtiğin yabancı dilde ilk günden konuşmanı sağlarlar.

Belki ilk günden konuşulabilecek ingilizce bilgisine sahipsindir. Araştırma yapıp bilgi aldığın kurslarda doğal tekrar metodu ile öğretilme hedefi varsa bu kurslardan birine karar vermek için de sana tavsiye de bulunalım. Başlangıç seviyesinde ingilizce bilgin varsa kursa kayıt yaptırmadan önce farklı bir dilde ücretsiz deneme dersi talep edebilirsin. Örneğin Rusça’yı seç ve hiç duymadığın bilmediğin bu dilde bu yöntemle ilk günden konuşulabildiğini kendine ispatla. Sonra bu kurslardan birine gönül rahatlığı ile kayıt yaptır.

Evden canlı derslere katılarak yeni bir dil öğrenmek için araştırman gereken bilgileri sana yazdık. Diyelim ingilizce öğrenmek istiyorsun, evden ingilizce canlı derslere katılmak için Online İngilizce Kursu diye internette araştırma yapabilirsin. Belki daha önceden ingilizce biliyorsun ama konuşamıyorsun. Bu durumda Online İngilizce Konuşma Pratiği derslerinden faydalanmak için internette araştırma yapabilirsin. Unutma ilk günden İngilizceyi konuşarak öğreten kursları araştırman çok önemli. Sonrasında metotlarını araştırman önemli.

Hangi dili öğrenmek istiyorsan en yakın zamanda o dili konuşanlar arasına katılmak için online derslerin avantajlarından faydalan, yabancı dil hedefini gerçekleştirmiş ol…

GNR Eğitim

QUIZ: Öğrenme Tipiniz Nedir?

Sizin için en iyi öğrenme stratejileri nedir?

Daha hızlı öğrenmek için neler yapabilirsiniz?

Quizi yaparak öğrenme tipinizi keşfedin...

Öğrenme Tipiniz Nedir
Quizini Yap
WhatsApp Hattı