Evde İngilizce Öğrenmek Mümkün mü?

İngilizceyi evden çalışarak öğrenebilirsin. İnternetteki imkanları doğru şekilde kullanarak evde ingilizce pratik yapabilirsin.

Evde İngilizce Öğrenmek Mümkün mü?.

Evde ingilizce öğrenmek çok fazla pratik yapmanla kolay olmaktadır. Gramer bilgilerini geliştirebilirsin. Ama püf noktalarını kaçırabilirsin. Konuşma becerini geliştirebilirsin. Ama konuşma becerini bir dil sınavında yeterli gelecek beceride doğru geliştiremeyebilirsin.

Evde ingilizce öğrenmek konusunu araştırdığına göre bu yazımızı okumaya başlamışsındır. İnternette araştırırken podcast dinlemen gerektiğini, dizi veya film izlemen gerektiğini, kelime oyunlarını oynaman gerektiğini, ingilizce düşünmeye başlaman gerektiğini ve hayatının akışına İngilizceyi yerleştirmen gerektiğini öğrenmişsindir. Evde çalışırken tek başına yapabileceğin etkinlikler sınırlıdır.

Bu yazımızda ingilizce dil becerisini geliştirmek için bu tavsiyeleri nasıl uygulaman gerektiğinden bahsedeceğiz.

Podcast dinlemek yabancı dilini geliştirmekte çok faydalıdır. Yolda yürürken, bir arkadaşını kafede beklerken, spor yaparken sürekli dinlemelisin. Podcastler yabancı dilini geliştirmek için özel olarak geliştirilmiştir. İlgi alanlarına göre seçim yapabiliyorsun. İster yemek tarifleri dinleyerek geliştirebilirsin. Futbol maçları veya hikayeler dinleyerek de geliştirebilirsin. Ana dili ingilizce olan konuşmacıları dinlerken yeni kelimelere işitsel olarak alışmaya başlarsın. Nasıl soru sorulup nasıl cevaplandığına pratik yapmaya başlarsın. Podcast dinleyerek ingilizce öğrenmek için iki teknik vardır. Biri konuşma çevirinin vurgulanması diğeri taklit tekniğidir.

Evde dizi veya film izleyerekte İngilizceni geliştirebilirsin. Bir dizi seçerek önce Türkçe dinlemelisin. Bölümün diyologlarına ve konusuna hakim olmalısın. Sonra ingilizce orijinal ve Türkçe altyazı ile seyret. Bunu defalarca yaparak izlemesin. Seyrederken tekrar et. 50 defa yaparak her diyalogu iyice öğrendikten sonra ikinci bölüme geçebilirsin. İlk bölümde yaptıklarını ikinci veya diğer bölümlerde de yapmalısın. Dizi izlerken beyin İngilizceye aşina olmaya başlar. Cümle kalıplarını veya kelimeleri kaydetmeye başlar. Kaydettiğini fark etmezsin. İngilizceni geliştirirken belli bir süre sonra beyin sık duyduğu kelimeleri hafızandan kullanmanı sağlar. Evde dizi veya film izleyerek ingilizce öğrenilir. Ama sabırlı olmak lazım. Eğer kısa sürede yabancı dilini geliştirmek istiyorsan 50 defa izlemeye önyargılı olmamalısın. Sabretmelisin. İlk başlarda 50 defa izlerken ilerleyen bölümlerde ihtiyaç duymadığını gözlemlersin.

Çoğu kişi gramer kurallarını öğrenme, dizi izle, şarkı dinle, podcast dinle der. Pratik için bunları yapmalısın. Ama doğru temel dil kurallarını da çalışmalısın. Kendi anadilimizi çocukken öğrenmeye başlarken doğru bir şekilde konuşabilmek için dil bilgisi dersi alırız. Kelimelerin doğru yazılımına gözümüzün alışması ve cümleler nasıl kuruluyor öğrenmek için dil bilgisini de geliştirmelisin.

Yeni bir dil öğrenirken kelime bilgisinin fazla olması da önemlidir. Yeni sözcükleri kalıcı olarak öğrenmek için ingilizce kelime oyunlarını cep telefonundan oynayabilirsin. İlk zamanlar tek kişilik kelime oyunları ile kelimeleri öğrenmeye başladıktan sonra iki kişilik oyunları oynamaya başlayabilirsin. İki kişilik oyunlarda oyun arkadaşın olacağından hem konuşma pratiği yapabilirsin hem de yazma pratiği yapabilirsin. Oynarken şunu unutmamalısın. Bu oyunları senin gibi İngilizcesini geliştirmek isteyenler oynamaktadır. Karşı tarafın doğru bir şekilde cümle yapılarını kullandığını, doğru konuştuğunu veya yazdığını düşünmemelisin. Bir kelimenin yazılımını daha farklı biliyorsan, mutlaka bir sözlükten kontrolünü yapmalısın. Bir anı ile pekiştirerek öğrenilen kelimeler daha kalıcı olarak öğrenilir.

Yabancı dilde pratik yapabileceğin bir diğer yöntemde transkripsiyon incelemeleridir. Bu yöntemde hem konuşma hem dinleme hem yazma becerin gelişir. En iyi yöntemlerden biridir. Ama ingilizce öğrenenler tarafından en az yapılan alıştırmalardandır. İnternette özel geliştirilmiş transkripsiyon incelemelerini araştırabilirsin. Arama motorlarına transkripsiyon inceleyerek ingilizce öğrenme araması yaparak gerekli bilgilere ulaşabilirsin.

Evde İngilizceni geliştirmek için mutlaka hikaye kitapları okumalısın. İnternette bazı sitelerde kendinizi zorlayarak okumaya başlayın tavsiyesi verilir. Yeni bir dil öğrenmeye başlarken zorlanmak motivasyonu düşürebilmektedir. Bu yüzden başlangıç seviyesine uygun özel hazırlanmış hikaye kitapları ile başlamalısın. Her akşam mutlaka uyumadan önce dinlemesin. Okumak o dilin kurallarına görsel olarak aşina olmamızı sağlar. İlk zamanlarda biz öğrenmeye başladığımızı fark etmeyiz. Ama beyin için etkili olmaktadır.

Kendine kelime kartları oluşturabilirsin. Her gün kendine 10 yeni kelime öğrenmeyi ve 1 deyim öğrenmeyi hedeflemelisin. Her gün en sık kullanılan deyimlerden bir tane öğrenmen çok önemlidir. çünkü deyimleri cümlede gördüğünde teker teker kelimelerin anlamlarına baktığında cümle çok anlamsız gelebilir. Deyimleri öğrenmeye başlaman cümle içerisinde gördüğünde sana çok vakit kazandıracaktır.

Yabancı dil öğrenmeye başlarken Türkçe nasıl konuştuğuna da çok dikkat etmelisin. Türkçe konuşurken zamanlardan bahsederken yükleme hangi ekleri eklediğine dikkat etmen ingilizce zamanları öğrenmende çok faydalı olacaktır.

Yabancı dil geliştirirken bütün tavsiye yöntemlerini bir bütün olarak yapmalısın. Doğrusu belli bir süre sonra evde çalışmaya başlayanların hevesi geçebilmektedir. Hevesin geçmemesi için motivasyonunda sana devamlılık sağlaması için bir eğitim kurumu ile destek alabilirsin. Belki kursa gitmeye en büyük engelin zamanın olmamasıdır. Günümüzde her bütçeye uygun online ingilizce eğitimleri bulunmaktadır. Saati ve yeri sen belirlersin. İlk zamanlar temel bilgilerini ve kelime bilgilerini geliştirmek için online eğitimler alırken belli bir süre sonra online konuşma pratiği derslerine de kayıt yaptırmaya başlayabilirsin. Konuşma pratiği derslerinin en büyük avantajı seninle doğru kurallarla konuşacak bir eğitmenin olmasıdır. İngilizce pratik yapabileceğin yöntemlerle konuşma cesaretin artar. Konuşma ve dinleme becerin gelişmeye başlar. Ama doğru konuşabilmek için bir eğitmen kontrolünde konuşmaya çalışmak doğrusudur. Kendi anadilimizi de geliştirmek için okula gideriz. Türkçe konuşan birini dinlerken konuşan kişinin eğitimli olup olmadığını konuşmasından veya kurduğu cümlelerden anlarız. İngilizce için de doğru bir eğitim alabilmek önemlidir. Başlangıçta doğru öğrenerek geliştirmen çok önemli olacaktır. Sonradan yanlışı değiştirmek zor olmaktadır.

Online eğitimlerde birebir derste alabilirsin grup derslerine de girebilirsin. Hangi şehirde yaşadığının bir önemi yoktur. İnternetinin ve bilgisayarının olması yeterlidir. Eğitim alırken şehirdışına çıkman gerekirse eğitimine ara vermezsin. Çünkü uzaktan eğitim olduğu için gittiğin her yerden kursa devam edebilmektesin. Online İngilizce Kursu araştırırken konuşma odaklı kursları araştırmalısın. Klasik eğitim veren kurumlarda ilk zamanlar sadece gramer kurallarını öğrenebilirsin. Konuşma odaklı eğitim kurumlarında konuşma becerinde gelişmeye başlar. Özellikle ilk günden konuşarak ingilizce öğrenmeni sağlayan eğitim kurumları bulunmaktadır. Bunları araştırabilirsin.

Online ingilizce kursuna yazıldığında, yukarıda bahsettiğimiz pratik yöntemlerini yapmayacağını, gerek kalmadığını düşünmemelisin. Bir eğitmen ile doğru kurallarla konuşarak kendini geliştirirsin. Diğer pratik yöntemleri ise kelime bilgini, okuma, dinleme, yazma ve konuşma becerini geliştirir. Cümle kalıplarını beyninin kodlamasına yardımcı olur. Bazı kelimelerin farklı anlamlarda nasıl kullanıldığını gözlemlersin. Çünkü tek başına çalışırken öğrendiğin bir kelimeyi, başka bir cümlede kullanılmadığını görebilirsin. Bazı kelimelerin birden fazla anlamı olabilmektedir. Bazen de başka kelimelerle aynı anlamda olabilmektedir. Bunlara alışman için bu tavsiyelerle pratikleri yapmaya devam etmelisin.

Evde ingilizce öğrenmek için başlangıçta online eğitimler ile destek almaya başla. Diğer pratik yöntemlerini uygulamaya başla. Sen de en yakın zamanda ingilizce konuşabilenler arasına katıl.

GNR Eğitim

QUIZ: Öğrenme Tipiniz Nedir?

Sizin için en iyi öğrenme stratejileri nedir?

Daha hızlı öğrenmek için neler yapabilirsiniz?

Quizi yaparak öğrenme tipinizi keşfedin...

Öğrenme Tipiniz Nedir
Quizini Yap
WhatsApp Hattı