Evde İngilizce Öğrenenlerin Konuşma Becerilerini Geliştirebilecek E-Kitaplar

Dünyada İngilizcesini geliştirecek insanlar oldukça eğitim ve öğretim devam ettikçe İngilizce öğrenme ile ilgili akademik araştırmalar hep devam edecek.

Evde İngilizce Öğrenenlerin Konuşma Becerilerini Geliştirebilecek E-Kitaplar.

Her sene yeni yayınlar çıkmaya devam ediyor. Yeni siteler veya uygulamalar olmaya devam ediyor. Evde kendi imkanlarıyla İngilizcesini geliştirmek isteyenlere yeni yayınlar çıkmaya devam ediyor. Bu yazımızda günümüzün popüler konuşma becerisini geliştirebileceğimiz e-kitaplardan bahsedeceğiz.

Günümüzde herkes bir yabancı dili geliştirmenin en iyi yolunun konuşarak olduğunun bilincindedir. O yüzden konuşma odaklı İngilizce kursları daha çok tercih edilmektedir. Konuşma pratiği yapılabilecek kurslar daha popüler olmaya başladı. İngilizce ders kitaplarının da içeriği değişmeye başladı. Eskiden gramer kurallarının anlatıldığı kitaplar ağırlıkta iken şimdi de konuşma becerisini geliştirecek kitaplar popüler olmaya başladı. Teknoloji ile e-kitaplar popüler oldu.

İngilizce konuşmak için bol konuşma pratiği yapmak gerekir. Her zaman konuşma pratiği yapacak kişi bulmak kolay olmuyor. Kendimiz gibi pratik yapmaya istekli birilerini bulsak onların da İngilizcesi bizimle aynı seviyede olacaktır. Kendimizi geliştirebilmek için bizden daha iyi bilen biri ile pratik yapmaya ihtiyacımız oluyor.

İngilizce konuşabilmek için günlük yaşantımızda rutin olan şeyleri İngilizce konuşmaya başlamak en önemli adımlardan biridir. Kendi anadilimizle konuşurken iş hayatında konuştuğumuz dil ile günlük yaşantımızda konuştuğumuz dil farklıdır. İş hayatında daha çok dil kurallarına uygun konuşurken sosyal hayatımızda kısa cümlelerle az kelimelerle konuşuruz. İngilizce de böyledir. Ama günlük yaşantımızı İngilizce konuşabilmek için de bu dilin günlük yaşantıdaki dil dinamiğini bilmek gerekir. Hangi ifadeleri kullanmak gerektiğini bilmek gerekir. İnsanlarla aramızda geçecek en temel diyalogların ifadelerini bilmek gerekir. Gramer kuralları ise zamanla konuşurken öğreneceğimiz kurallardır.

Evde İngilizce Öğrenmek

Günlük yaşantımızda olup biteni İngilizce söyleyebilmek için özel geliştirilmiş e-kitaplar bulunmaktadır. Bu kitaplar birbirinden farklı ortamlarda insanlarla aramızda geçebilecek doğal konuşmalardan hazırlanmıştır. Doğal konuşma diyalogları dışında İngilizce karşılıklı konuşma alıştırmaları da bulunmaktadır. Bu kitaplar İngilizce seviyeleri farklı insanlara göre hazırlanmıştır. Çünkü bazılarının dil seviyesi başlangıç bazılarının orta seviyededir. Kimi de ileri seviyededir. Her seviyeye uygun e-kitap bulmak mümkündür. E-kitapların en güzel özelliklerinden biri okuma becerisi ile dinleme becerisinin de geliştirilmesidir. Herkes kendi okuma hızına göre okuyabilir ve dinleyebilir.

Konuşma Becerisinin Gelişmesi İçin En İyi İngilizce Kitaplar

  • Let’s Talk
  • Nice Talking With You
  • Collins Easy Learning English
  • 50 very short conversations
    • Basit ve sade konuşma diyaloglarının olduğu bir kaynaktır. Öğrenmeye yeni başlayanlar için özel hazırlanmıştır.
    • Biri ile selamlaştığınızda neler söylemen gerektiği veya nasıl cevap vermen gerektiği konusunda cümleler bulunmaktadır. Selamlaşma repliklerini konu başlığı düşünebilirsin. Bunun gibi alışveriş, seyahat gibi konu başlıkları altında ilgili diyalogları bulabilirsin.
    • Resimli anlatımlar da bulunmaktadır.
    • Konu başlıklarındaki ilgili konu ile ilgili hem soru sormayı öğrenirsin hem de nasıl cevap verebileceğini öğrenirsin. Konuşma becerini geliştirmek için çok faydalıdır. Bir kere çalışıp geçmemelisin. Etkili tekrar ile cümlelere, kelimelere veya kalıplara aşina olmaya başlarsın. Ezberlemeden öğrenirsin. Bir kerede öğrenip geçersen ezberlemiş olursun.
    • Başlangıç seviyesinde olanlar için güzel bir kaynaktır.
  • Practice Makes Perfect: English Conversation
    • Bu kitabı konuşma becerini geliştirmek için bir rehber kitap olarak düşünebilirsin. Karşılıklı konuşma diyalogları bulunmaktadır. Konuşurken kullanabileceğin örnek cümleler var. Bu cümlelerin açıklamaları da bulunmaktadır.
    • Türkçe konuşurken cümlede soru kalıpları kullanılmasa da soru sorulduğunu anlarız. Bu kaynak kitap sayesinde sana soru mu soruluyor yoksa başka bir şey mi söyleniyor anlamaya başlıyorsun. Bunları ayırt etme yeteneğini kazanmaya başlıyorsun.
    • Sesli dersler bulunmaktadır. Dinleme becerini geliştirmen de faydalı olacaktır. Aynı zamanda alıştırma yapma imkanın da var.
    • İngilizce dil seviyesi başlangıç seviyesinde olanlar için iyi bir kitaptır.
  • Talk English
    • Başlangıç seviyesinde olanlara akıcı İngilizce konuşmaya başlama sürecinde konuşma pratiği yapılmasını sağlayacak güzel bir e-kitap. İngilizce yeni öğrenmeye başlayanların konuşma becerisini geliştirmesi için tavsiyeler veriliyor.
    • İngilizce düşünerek cümle kurarak konuşma kolaylıklarını sunuyor.
    • Konuşma odaklı İngilizce kursundan profesyonel destek alanlar için alternatif pratik yapma imkanı sunan bir e-kitap.
  • Spoken English in Dialogues
    • Başlangıç ile orta seviye arasında dil bilgisine sahip olanlar için hazırlanmış bir e-kitap.
    • Günlük yaşantımızda kullanacağımız İngilizce cümle ve ifadelerden örnekler vermektedir.
  • Conversation Skills
    • Orta seviyede dil bilgisine sahip olanların faydalanabileceği bir e-kitap.
    • İş ortamında ve sosyal hayatta nasıl konuşulacağı konusunda örnekler verilmektedir.
  • Working
    • İleri seviyede olanlar için hazırlanmıştır.
    • Birbirinden farklı meslek gruplarına ait konuşmaları okuyarak İngilizcenin gelişmesini sağlayan bir kitaptır.

E-kitaplar konuşma becerisinin geliştirilmesinde faydalı olmaktadır. Ama hala çoğu insan kendine İngilizce okunsa da tercih etmeyebiliyor. Karşılıklı konuşarak İngilizcesini geliştirmeyi tercih edenlerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Karşılıklı konuşarak geliştirmenin en iyi yolu konuşma odaklı İngilizce kurslarıdır.

Konuşma odaklı İngilizce kurslarında ilk günden itibaren aktif olarak İngilizce konuşulması sağlanmaktadır. Gramer konuları konuşurken öğrenilmektedir. Kişilerin tercihlerine göre özel veya grup dersleri ile gerçekleştirilmektedir. Özel derslerde kişiye özgü ders içerikleri hazırlanarak konuşarak yabancı dil geliştirilmektedir. Grup dersleri de en fazla 4 kişi ile gerçekleştirilmektedir. İster özel ders olsun ister grup dersi olsun bir kursa fiili olarak gitmeniz gerekmiyor. İnternet sayesinde istediğiniz yerden derslere katılım yapılabilmektedir. Kişiler kendi şehirlerinden farklı bir şehirdeki online İngilizce kursuna da katılım gösterebilmektedir.

GNR Eğitim olarak online ya da yüzyüze birçok alternatifli kurslarımızla size uygun saatlerde eğitim alabilirsiniz.

GNR Eğitim

QUIZ: Öğrenme Tipiniz Nedir?

Sizin için en iyi öğrenme stratejileri nedir?

Daha hızlı öğrenmek için neler yapabilirsiniz?

Quizi yaparak öğrenme tipinizi keşfedin...

Öğrenme Tipiniz Nedir
Quizini Yap
WhatsApp Hattı