Evde İngilizce Nasıl Geliştirilebilir

İster evde kendi kendine geliştir ister bir İngilizce kursuna giderek geliştir nerede olursa olunsun İngilizce aktif olarak öğrendiğinde geliştirilebilir. Kalıcı olarak öğrenme, pasif olarak öğrenilen yeni bilgiler aktif olarak öğrenme faaliyetlerine dönüştürüldüğünde olur.

Evde İngilizce Nasıl Geliştirilebilir.

Evden İngilizcesini geliştirmek isteyenler ilk olarak bir çalışma kitabı almaktadırlar. Sonrasında çalışma kitabındaki konu başlıklarının sırasına göre internetten konularla ilgili kaynakları araştırıp çalışmaktadırlar. Temel dilbilgisi kurallarını çalışırken evden İngilizce nasıl geliştirilir ile ilgili tavsiyeleri internetten okurlar. Aldıkları tavsiyeler ile ya dizi izlerler ya kitap okurlar ya podcast dinlerler ya da kelime oyunları oynarlar. Bunların hepsini yaparak öğrenmeye çalışmak bir yabancı dili pasif olarak öğrenmektir.

Bir yabancı dili en kısa süre kalıcı olarak öğrenmek için o dili aktif olarak öğrenmek gereklidir. Yani bir yabancı dil konuşarak öğrenilir.

Kendi anadilimizi de ilk konuşarak öğrenmez miyiz?

Çocuk yaşlarda kendi anadilimizi izlerken konuşarak öğrenmeye başlarız. Çocuk çizgi filmleri izlemeye başlarız, evde ailemizin dinledikleri şeyleri kulaklarımız ile aşina olmaya başlarız. İlköğretim çağına geldiğimizde de hikaye kitapları okuyarak dilimizin gramer kuralları okulda öğretilmeye başlanır. Kendi anadilimizi ilk olarak konuşarak öğrenmeye başlarız. Bu yüzden İngilizce ister evde öğrenilmeye başlansın ister bir kursta öğrenilmeye başlansın mutlaka konuşarak öğrenilmelidir.

İngilizceyi evden geliştirirken nasıl aktif öğrenebilirsin?

Bir yabancı dili aktif olarak öğrenmen için mutlaka konuşarak öğrenmen gerektiğini belirtmiştik. Günümüzde uzaktan bağlantı ile İngilizceyi konuşarak öğrenmeni sağlayan bir çok alternatif bulunmaktadır. Canlı İngilizce eğitimi, çevrimiçi İngilizce eğitimi veya online İngilizce eğitimi gibi isimlerle bu alternatifleri araştırabilirsin. En yaygın ve doğru kullanımı online İngilizce kursu veya online İngilizce eğitimidir.

Online eğitim olmadan veya bir kurs aracılığı olmadan evden kendi imkanlarınla İngilizce öğrenmek isteyebilirsin. Belki mantığına ters geliyordur belki ekonomik anlamda henüz bir kursa gidecek durumun olmayabilir. Belki de İngilizceyi çok iyi konuşan arkadaşlarından nasıl en hızlı geliştirebileceğin konusunda tavsiyeler almışsındır. Bu tavsiyelerde “kurslara para kazandırma” tavsiyesi olmuştur.

Günümüzde İngilizceyi en iyi konuşanların çoğu birkaç sene öncesinde klasik yabancı dil eğitimleri ile yabancı dil eğitimi veren kurslara gitmişlerdir. Klasik eğitimde okuma, yazma, dinleme ve konu anlatımı verilmektedir. Yani yabancı dil gramer kuralları ile anlatılarak pasif öğretilmektedir. Konuşma becerisini geliştirmeyi hedefleyen bir eğitim sistemi değildir. Bu yüzden eskiden İngilizce öğrenenlerin çoğu pasif olarak öğrenip konuşamadıklarından kursa gitmeyi tavsiye etmezler. Ama artık ilk günden konuşarak İngilizceyi öğretmeyi hedefleyen ve aktif olarak öğreten kurs seçenekleri oldukça fazladır.

Evden İngilizce Nasıl Öğrenilir

Evde kendi kendine çalışırken ilk başlarda motivasyon yüksek olur. Çalışma kitapları veya internet ile çalışmak için azimli olunur. Fakat dizi izlerken kelimeleri cümleleri yakalayamamak veya en basit cümle yapıları ile günlük hayattan kendi kendine bile bahsedememek moral bozmaya başlar. Yeni bir şey öğrenmeye başladığımızda motivasyonun başlangıçta yüksek olması ve devamlılığının olması çok önemlidir. Öğrenirken hangi yöntem kullanırsa kullanılsın keyif almak çok önemlidir. Herkesin ilgi alanları farklı olduğu gibi öğrenme yöntemleri de farklıdır. Hobilerimizi ilgi alanlarımıza göre seçtiğimizde keyifle hobimizi geliştirebiliriz. Aynı şekilde yabancı dilde keyifle öğrenildiğinde kalıcı ve hızlı geliştirilebilir. En kısa sürede bir yabancı dili keyifle geliştirebilmenin yolu da konuşmaktır. Konuşarak geliştirmektir. Bu diğer tavsiyeleri veya yöntemleri hiç uygulamamak değildir. Bunları uygularken pasif öğreneceğinden konuşurken bu öğrendiklerini aktifleştirmeye başlarsın. Bu yüzden konuşma odaklı bir kurs ile profesyonel destek almak sana zaman kazandırır.

Evden ilk kendi kendine sıfırdan geliştirmeye başladığında belli temel konuları çalışıp sonradan profesyonel destek düşünenlerden olabilirsin. Konuşma odaklı online eğitimlerde gramer kuralları konuşarak öğrenilir. Bu yüzden de ilk günden keyifle öğrenmeye başlarsın. Aktif olarak öğrendiğinden her geçen gün öğrenme motivasyonun ve isteğin artar. Bu yüzden başlangıçta konuşarak ilk öğrenmeye başlamak çok daha faydalı olacaktır. İlk günden İngilizce cümleleri düşünme alışkanlığı edinmeye başlarsın.

Evden Online İngilizce Kursu

Online İngilizce İle Kolay Öğrenme

Evden İngilizceni geliştirirken uzaktan bağlantı ile eğitim aldığın konuşma odaklı kurslarda saati sen belirlersin. Hangi şehirde yaşadığının da bir önemi yoktur. İnternetin ve cihazın varsa bulunduğun her yerden istediğin kurstan eğitim alabilirsin. Özellikle ilk günden konuşmanı sağlayacak kurslar ile başlaman çok faydalı olacaktır. Yeni öğrenmeye başladığında bir kur online İngilizce eğitimi alıp konuşma alışkanlığı kazanmaya başlayıp kursa ara verme imkanına da sahipsin.

 

Eskiden kurslara kayıt olmak için belli bir süre kayıt olup gitmek zorunda kalınırdı. Şimdi internet sayesinde online eğitim alınması bir kursa 6 ay kayıt yaptırma zorunluluğunu da ortadan kaldırdı. Kursa ara verdiğinde kendin çalışıp yavaş öğrendiğin konuları not alıp sadece bu konular üzerine de bir kurs ile konuşma pratiği yapabilirsin. Konuşarak öğrenme veya konuşma pratiği yabancı dili aktif öğrenmek için avantajlıdır.

Yeni öğrenmeye başlayanlara yakın çevresinde ingilizce bilen arkadaşlar “istediğin zaman ingilizce konuşma pratiği benle yapabilirsin” derler. Maalesef lafta kalan bir durumdur. Online ingilizce kurslarının en büyük avantajı da budur. Her zaman konuşma pratiği yapabileceğin profesyonel birine sahip olunur. Konuşma pratiği veya konuşarak öğrenme bir eğitmen ile olmasının bir diğer avantajı da eğitmenin işinin bu olmasıdır. Eğitmen kişiler öğrenirken onların en hızlı öğrenme şeklini de gözlemler. Kişinin öğrenme yeteneklerine göre İngilizcesini en hızlı şekilde geliştirebileceği yöntemle konuşarak öğretir. Zorlanılan gramer kurallarını konuşurken kolayca öğretir.

Evden çalışırken kendi seviyene uygun hikaye kitapları okuman çok önemlidir. Mutlaka her akşam yatarken 10 dakika okumalısın. Uyku öncesi okunan veya dinlenen bilgilerin kalıcı öğrenildiğine dair akademik araştırmalar bulunmaktadır.

İnternette hangi dizilerle veya filmlerle geliştirmen gerektiği konusunda tavsiyeler vardır. İngilizce bir şeyler izlerken mutlaka bu tavsiyelere uymalısın. İnternette İngilizcesini geliştirmek isteyenlere özel tasarlanmış kelime oyunları bulunmaktadır. Bu kelime oyunları uygulamalarından birini mutlaka her gün 15 dakika oynamalısın. Hem kelime bilginin gelişmesine katkıda bulunmuş olursun hem de kelimelerin yazılmasını öğrenmiş olursun. El ile yazılarak öğrenilen bilgilerin beynin daha kalıcı öğrendiğine dair akademik araştırmalar da bulunmaktadır.

  • İngilizceyi nereden geliştirirsek geliştirelim neden öğrenmek istediğimizi iyi belirlemeliyiz.
  • Öğrenci olup dil sınavına mı hazırlanılıyor?
  • Kariyer için iş İngilizcesine mi ihtiyaç var?
  • Kişisel gelişim için temel İngilizce mi öğrenilmek isteniyor?

Öğrenme hedefinin belirlenmesi kursların özel avantajlarından da faydalanılmasını sağlamaktadır. Kurslar hedefinize özel program oluşturabilmektedir. Kişilerin hedefine göre kişiye özel ders içerikleri hazırlanabilmektedir. Kelime seçimleri hedefe göre belirlenebilmektedir.

Online İngilizce Kursların fiyatlarını araştırırken dikkat etmelisin. İlk günden konuşarak öğrenmeni sağlayacak, senin kişisel öğrenme yeteneklerine göre ders içerikleri hazırlayan kursları araştırman daha iyi olacaktır.

Yazımızda bir kurs ile ilerlemen konusuna ağırlık verdik. Çünkü yazımızın başında belirttiğimiz gibi bir dil aktif öğrenilmelidir. Bu da sadece konuşarak olabilir. Evden konuşmadan kendin gramer çalışarak öğrenmeye başladığında pasif ve yavaş öğrenilir. O yüzden ilk öğrenmeye başlandığında kişinin kendine olan güvenini kaybetmeden öğrenmeye başlaması çok önemlidir.

Evden İngilizceni geliştirirken konuşma odaklı İngilizce kursları ile kendine zaman kazandır. Sen de en yakın zamanda İngilizce konuşanlar arasına katıl.

GNR Eğitim

QUIZ: Öğrenme Tipiniz Nedir?

Sizin için en iyi öğrenme stratejileri nedir?

Daha hızlı öğrenmek için neler yapabilirsiniz?

Quizi yaparak öğrenme tipinizi keşfedin...

Öğrenme Tipiniz Nedir
Quizini Yap
WhatsApp Hattı