Evde Bulundukları Zamanı Çocuklar İçin Avantaja Dönüştürün

Çocuklar için online ingilizce kursları sayesinde çocuğunuz evde geçirdiği zamanı en rahat haliyle yabancı dilini ilerletmek için geliştirsin.

Evde Bulundukları Zamanı Çocuklar İçin Avantaja Dönüştürün.

Çocukların doğuştan yeni bir dili konuşarak öğrenmeye yetenekleri vardır. Aynı Türkçeyi hemen konuşmaya başladıkları gibi. Kısa cümlelerle durmadan konuşurlar. Ailesi olarak çocuğunuza yapacağınız iyi yatırımlardan biri de konuşarak İngilizcesini geliştirmesini sağlamak olacaktır.

Çocuk psikologları çocukların duygu ve düşüncelerini ifade edebilmesi için terapiyi oyun oynayarak gerçekleştirirler. Çünkü çocuklar oyun oynarken sadece eğlenmezler. Oyun oynamak çocukların iletişim kurma, deneyimlerini özümseme ve öğrenme yoludur.

Çocuklar aileleriyle oyun oynamayı çok severler. Anne ve babası ile oyun oynamak bir çocuk için onlarla iletişim kurmak demektir. Onlara yakın olmak için onlarla oyun oynamak isterler. Bu yüzden çocuk psikologları çocukla yakınlık kurabilmek, yaşadığı duyguları anlayabilmek veya öğrenebilmek için oyun oynarlar. Böylece çocukla iletişim kurarak travmalarını öğrenmeye başlarlar. Çocuklar duygu ve düşüncelerini aktarırken oyunu bir araç olarak kullanırlar. Aynı oyunu tekrarladıklarında deneyimlediklerini ve öğrendiklerini daha kolay konuşarak aktarmaya başlarlar.

Lawrence Cohen’in çocuklarla ilgili çok güzel bir sözü vardır. Çocuklar “Kötü bir gün geçirdim, konuşalım mı?” demezler, “Oynayalım mı?” derler.

Online kurslarda çocuklara oyunlarla İngilizce konuşarak öğretilir. Çocuk istediği saatte ders alır yani ingilizce konuşarak oyun oynar. Çocuklar ingilizce eğitmenlere oyun arkadaşı olarak bakmaya başlarlar. O yüzden keyifle ingilizce saatinde bilgisayarlarının başına otururlar. Eğitmeni ile oyun oynarak sohbet ettiklerini düşündüklerinden ders başlıyor diye düşünmeyip  birinin ona ilgi gösterme saati olarak düşünürler. Çocuklar için özel ingilizce eğitmeni olan kişiler aynı çocuk psikologları gibi çocuğun dilinden çok iyi anlarlar. Çocuğun motivasyonunu yüksek tutacak çocuğun ilgi alanlarına göre ders içerikleri hazırlarlar. Ama çocuğa hazırladıklarının ders içeriği olduğunu hissettirmezler. Çocuklar için ingilizce konuşarak oyun oynama saatidir. Bu yüzden çocuklar beyinlerinin tüm özelliklerini en iyi şekilde kullanırlar. Ezberlemeden öğrendiklerini hafızalarına kaydederler. Özellikle çocuklar bir şeyler öğrenirken duyularını aktif kullanırlar. İngilizce eğitmenler çocukların duyularını aktif kullanmalarını sağlayarak ingilizce konuştururlar. İngilizce konuşarak sohbet ettiklerini düşünürler ve ingilizce eğitimlerine kolaylıkla odaklanırlar.

Günümüzde eğitim ve öğretimde birçok öğretme teknikleri bulunmaktadır. Davranışçılık ekolü metotları ile ingilizce eğitimi en başarılı öğretme tekniklerinden biridir. Bu metot ile çocuklar duyusal etkileşim ile öğrenir. Kelimeleri konuşurken farkında olmadan etkili tekrar ile hafızalarına kaydederler. Cümle yapılarını gramer kuralı olarak öğrenmezler. Konuşmasının normali gibi öğrenirler. Muazzam ingilizce cümleler kurarak konuşurlar. Bu yüzden davranışçılık ekolü metodu ile ilk günden ingilizce konuşarak ingilizce öğrenmelerini hedefleyen kursları araştırınız.

Günümüzde çocuklar oyuncaklarla oyun oynamaktan daha çok bilgisayarda oyun oynamaktan çok keyif almaktadırlar. Bilgisayarda oyun oynamaktan veya vakit geçirmekten çok mutlu oluyorlar. Bilgisayarda veya cep telefonunda indirdikleri aplikasyonlar onların vazgeçilmez eğlence etkinliği oldu.

Çocukların yaşamının her alanında doğrudan veya dolaylı olarak teknolojinin etkisi kaçınılmazdır. Sadece çocuklar için değil yetişkinler içinde kaçınılmazdır. Bu yüzden günümüzde teknolojik gelişmeler eğitim ve öğretim sistemine entegre edildi. Her sektör teknolojiye yatırımlarını artırdı. İster yetişkinler için olsun ister çocuklar için olsun eğitimler online olmaya başladı. 7’den 70’e herkes online eğitimlerden faydalanmaya başladı.  

Akademik araştırmalar teknolojik imkanlarla, eğitim videolarının ve video oyunlarının çocukların öğrenmesinde daha etkili olduğunu belirtmektedir. Araştırmalar çocukların bu araçlarla öğrendiklerinde düşüncelerini ve öğrendiklerini canlandırmaya başlayarak bilgileri daha kalıcı öğrendiklerini belirtmektedir.  Bu yüzden teknolojik öğrenme ve öğretme işlemleri için birbirinden farklı yöntemler geliştirilmeye başlandı.

Akademik araştırmalar da bilgisayar destekli eğitimlerin etkinliği ölçüldüğünde, çocukların daha etkili ve motive olarak yeni bilgileri öğrendiği tespit edilmiştir. Teknolojinin sunduğu imkanlarla olan eğitimlerde çocukların dikkatlerini topladığı ve derse daha çabuk adapte olduğu saptanmıştır.

Çocuklar ister teknolojik imkanlarla olsun isterse teknolojik imkanlar olmadan olsun yeni bilgiler öğrenirken beyinlerinin tüm bölümlerini kullanırlar. Tüm duyularını kullanırlar. Tüm duyularını kullanarak öğrendiklerinden çocuklar öğrendikleri bilgileri unutmazlar. Yeni bilgileri yetişkinlere göre çok daha kolay hafızalarına yerleştirirler.

Çocukların yeni bir dil öğrenme konusunda doğal bir kabiliyetleri vardır. Bu yüzden çocuklar çok erken yaşta birkaç dili kolayca öğrenebilmektedirler. Erken yaşta yabancı bir dil öğrenmeye başladıklarında öğrendikleri dili çok kolay özümserler ve kavrarlar. Çocukların yetişkinler gibi hata yapma kaygıları olmadığı için bir yabancı dili çok hızlı öğrenirler. Yetişkinler yeni bir dil öğrenirken güzel cümle kurarak kullanmak isterler. Doğru gramer kuralları veya cümle yapıları ile öğrenmeye konuşmaya çabalarlar. Çocuklar ise kurallara göre konuşmaya önem vermezler. En basit veya kısa cümlelerle konuşmaya başlarlar. Bu yüzden onların erken yaşta ingilizce konuşarak öğrenmeleri çok önemlidir.

Yazımızın başında belirttiğimiz gibi çocuklar oyun oynayarak aileleri ile iletişim kurarlar. Bu yüzden evde geçirdiğimiz sürede aileler çocuklara İngilizce öğrenmeyi online bir ders olmaktan farklı olarak eğlenceli bir oyun olarak sunabilirler.

Çocuğun ailesi olarak ingilizce biliyorsanız şahane. Ama bilmiyorsanız da sıkıntı yok.

Öncelikle İngilizcenin geliştirilebilmesi için özel hazırlanmış ingilizce oyunlar bulunmaktadır. Hepimizin çocukken oynadığı oyunların ingilizce versiyonu oyunlar var. Bunlar çocuklara veya yetişkinlere oyun oynarken ingilizce öğreten oyunlardır. Bu oyunların bazıları tek kişi oynanmaktadır. Ama bazılarında oyun arkadaşı gerekmektedir. İngilizce bilen bir anne veya baba iseniz çocuğunuzla ingilizce bu oyunları oynayabilirsiniz. Çocuklar aileleri ile vakit geçirmekten çok keyif alıyorlar bir de onlarla oyun oynayan aileleri olursa keyiflerine diyecek olmaz. Bu oyunlar ile hem çocuğunuzla vakit geçirmiş olursunuz hem de oyun oynamış olursunuz.

Çocuklar ailelerini oyunlarda geçmeye bayılırlar. Çocuğunuz sizi oyunda hep geçebilmek için bilgisayarda vakit geçirirken İngilizcesini geliştirecek aplikasyonlara daha çok ilgi duymaya başlayacaktır. İngilizce bilmiyorsanız da sıkıntı yok. İngilizce oyunları oynarken yanlarında olmanız yeterli. Sizlerle oynarken daha keyifli oynarlar. Yanlarında olacağınızdan daha çok İngilizcelerini geliştirecek oyunları oynamaya başlayacaklardır. Hızlı ve kolay öğrendiklerini de sizlere ispatlamaya çalışacaklardır. Sizlerle olmadıkları vakitte oyunlarda başarılı olmak için daha çok ingilizce aplikasyonlarla ilgileneceklerdir.

İnternette İngilizcenin geliştirilmesi için özel hazırlanmış oyunlardan bazılarının isimleri

Four Letters, Word Cookies, Word Search, Word Capes, Wordmint, Wordbrain, Word Connect, Word Whomp, Hangman, Word with Friend Classic, Letter Press, Scrabble, Boggle, Rewordable, Fishbowl, Bananagrams, Taboo…

Bu oyunlar sadece çocukların İngilizcesini geliştirmek için değil, yetişkinlerin de İngilizcesini geliştirebilmesi için özel hazırlanmıştır. İngilizce bilmiyorsanız, çocuğunuzla birlikte İngilizcenizi geliştirebilirsiniz. Çocuğunuz yabancı dil öğrenmek için ders çalışıyormuş psikolojisine girmeden bu oyunlarla İngilizcesini geliştirebilir, hem de bilgisayar başında oldukça faydalı bir zaman geçirmiş olur.

Genellikle küçük çocuklar öğretmenlerini veya anne babalarını rol model görürler. Siz onlara ingilizce oyun oynamak konusunda rol olmaya başlayın. Çocuğunuzla ingilizce oyun oynayarak İngilizcelerini geliştirmekte motive edin. Sizlerle oyun oynamak İngilizcelerini geliştirmek için çok önemli motivasyon kaynağı olacaktır.

Oyun aplikasyonları dışında sizler de oyun geliştirebilirsiniz. Kart oyunları oynayabilirsiniz. Çiftinin bulunmaya çalışıldığı kart oyunları var. Bu oyunlar çocukların ilgisini çekecek resimlerden oluşturulur. Bu oyunlardaki meyvelere, eşyalara, sebzelere özel ingilizce kelime kartları oluşturabilirsiniz. Çocuğunuza resimdeki öğenin İngilizcesini söylettirmeye çalışabilirsiniz. Evde otururken odada bulunan eşyaların İngilizcesini söylettirmeye çalışabilirsiniz. Çocuğunuzun en sevdiği ünlü karakterleri tarif ettirebilirsiniz. Sevdiği karakteri nasıl tarif ediyorsa birlikte İngilizcesini öğrenmeye çalışabilirsiniz. Böylece ingilizce sıfatları, renkleri, v.b kalıcı olarak hafızasına yerleştirmiş olur. Çocuğunuzla sessiz film gibi oyun oynayabilirsiniz. Tarif ettiğinizi Türkçe söylese de İngilizcesini birlikte öğrenmeye çalışabilirsiniz. Sizinle birlikte aynı anda bir şeyler öğrenmeye bayılacaktır.

Evde geçirilen sürede çocuğunuz İngilizceyi ana dili konuşmaya başlasın…

GNR Eğitim

QUIZ: Öğrenme Tipiniz Nedir?

Sizin için en iyi öğrenme stratejileri nedir?

Daha hızlı öğrenmek için neler yapabilirsiniz?

Quizi yaparak öğrenme tipinizi keşfedin...

Öğrenme Tipiniz Nedir
Quizini Yap
WhatsApp Hattı