Emeklilikte Yabancı Dil Öğrenmenin Faydaları

Kaç yaşında olursak olalım, öğrenmek hayatın doğal bir parçasıdır. Küresel salgının başında kitleleri sürükleyen öğrenme çılgınlığı sona ermiş de olsa, pandemide ikinci bir dil öğrenmek ya da öğrenmeye başlamak çoğu kişinin hayatını değiştirerek yepyeni bir yön vermiştir.

Emeklilikte Yabancı Dil Öğrenmenin Faydaları.

İkinci bir dil öğrenmek iletişim kapasitesini geliştirmenin yanı sıra sosyal ve zihinsel becerileri geliştirmek için de oldukça önemlidir. Çoğu insan için emeklilik hayatları boyuncu sürdürdükleri yorucu iş yaşamı temposu ve stresinin artık yerini dinlenme ve hayatın tadını çıkarma zamanına bırakmasıdır. Emeklilikte yeni bir dil öğrenmek için belki de hayatınız boyunca aradığınız vakit ve fırsata sahipsinizdir!

İleri Yaşta İkinci Bir Dil Öğrenmek Neden Faydalıdır?

Emeklilikte yabancı dil öğrenmek insan zihni için oldukça faydalıdır. Bunun yanı sıra ileri yaşlarda öğrenilen yeni bir dil hayata yeni bir anlam ve yeni bir amaç katar. Öğrendiğiniz dil ile birlikte yeni kültürler tanıyabilir, yeni insanlar tanıyabilir, hatta hiç ummadığınız şekilde yeni yerlerde yaşama fırsatına bile sahip olabilirsiniz. Bu saydıklarımız emeklilik döneminde ikinci bir dil öğrenmenin ruh sağlığı ve kişisel gelişim için olan faydalarından Sadece bir kaçı!

Bria Communities tarafından yapılan araştırmalara dayanarak, yaşlılar için öğrenmenin faydaları şunları kapsar:

  • Emekliliği akıllı ve üretken bir şekilde kullanmak
  • Kişinin benlik saygısı için duygusal bir destek
  • Geliştirilmiş zihinsel sağlık ve beyin aktivitesi
  • Benzer düşünen dil öğrencileriyle tanışma şansı
  • Alzheimer's Research UK'ye göre, Alzheimer'ın başlangıcını hafifletiyor ve geciktiriyor

Alzheimer gibi bilişsel yetenekleri gerileten hastalıkların önüne geçmek için ikinci bir dil öğrenmek oldukça faydalıdır. Yeni bir dil öğrenirken zihinde kurulan yeni bağlar ve bilişsel ağlar sayesinde kişilerin zihinsel çeviklikleri artar.

Daha canlı ve daha verimli emeklilik yıllarının tadını çıkarabilmek için yabancı bir dil öğrenmeye karar vermeniz yalnızca kendiniz için faydalı olmakla kalmaz, ayrıca çevrenizde bulunan akrabalarınız ve dostlarınıza da ilham verir. Yeni bir dil öğrenirken yalnız başınıza olmamak ve bu tutkuyu etrafınızdaki insanlarla paylaşmak öğrenme motivasyonunu artırır. Böylece, ikinci bir dil öğrenirken sosyalleşme ve iletişim becerilerinizi daha hızlı geliştirebilirsiniz.

Başlamak için Neye İhtiyacınız Var?

Potansiyel bir öğrencinin yeni bir dil öğrenmeye başlaması için tam olarak neye ihtiyacı olabilir? COVID-19 salgını ve sosyal mesafenin hala yürürlükte olduğu 2022 yılında, fiziksel olarak derslere katılmak en cezbedici seçenek değildir. Bunun yerine, başlamak için akıllı bir dijital cihaz veya bir dizüstü bilgisayar ile online ingilizce kurslarına katılabilirsiniz. İnternet erişimi olan basit bir masaüstü bilgisayardan cep telefonuna kadar her aygıt online ingilizce öğrenmeniz için aracı olabilir.

GNR Eğitim

QUIZ: Öğrenme Tipiniz Nedir?

Sizin için en iyi öğrenme stratejileri nedir?

Daha hızlı öğrenmek için neler yapabilirsiniz?

Quizi yaparak öğrenme tipinizi keşfedin...

Öğrenme Tipiniz Nedir
Quizini Yap
WhatsApp Hattı