Dünyada En Çok Öğrenilen Yabancı Diller!

Dünyada en çok öğrenilen yabancı diller, genelde o dili konuşanlara özel kariyer fırsatları veya mesleki ilerleme gibi avantajlar sunar.

Dünyada En Çok Öğrenilen Yabancı Diller!.

Bir dilin popülerliği ile konuşulduğu ülke sayısı arasında yakın bir ilişki vardır.

Bazı diller seyahat için eşsiz bir seçenek sunuyor ve seyahat tutkunu olan herkesin favorisi haline geliyor. Bazıları ise eğitim gereksinimleri veya sadece kişisel hedefler için kaçınılmaz bir ihtiyaç oluyor.

Dünyada en çok öğrenilen yabancı dilleri merak ediyorsanız, bu yazımız tam size göre!

Fransızca

Fransızca, İngilizce dışında 5 kıtada konuşan bir dildir.  Fransızca dünyada en yaygın altıncı dildir ve yaklaşık 220 milyon kişi Fransızca konuşmaktadır.

Pek çok dil öğrencisi Fransızca öğrenmeyi tercih ediyor çünkü bu gerçekten akıllıca bir yatırım. Fransızca dünyanın en hızlı büyüyen dillerinden biri ve 2050 yılına kadar 750 milyon insanın bu dili konuşması bekleniyor. Financial Times, Fransızca’yı işletmeler arasında en rağbet gören dillerden biri olarak gösteriyor.

Eğlenceli bir gerçek:

Fransız Devrimi gerçekleştiğinde Fransız vatandaşlarının büyük çoğunluğu ana dillerini konuşmuyordu!

Aslında yüzde 75’ten fazlası bambaşka bir dil konuşuyordu. 1800’lere kadar Hollanda ve Almanya’daki insanlar Fransa'nın bazı bölgelerinde yaşayan insanlardan daha fazla Fransızca konuşuyordu. Oldukça şaşırtıcı, değil mi? 

Çince

Küresel nüfusun yüzde 16'sı - ya da 1.39 milyar insan - Çince'yi ana dil veya ikinci dil olarak konuşuyor. Çin'in var olan en kalabalık ülke olduğunu düşünürsek sayının bu kadar yüksek olması şaşırtıcı değil.

Çince, İngilizce konuşanlar tarafından öğrenmesinin zor olmasıyla biliniyor. Bunun en büyük nedenlerinden biri de Çinlilerin fiil zamanları ve hiçbir cinsiyet kurallarının olmaması. Bu nedenle de eğer cinsiyetlere hangi fiil gelecek gibi bir ezbere düşmek istemiyorsanız Çince muhteşem bir seçenek.

Muhtemelen Çince'nin iş dünyasında da önemli bir potansiyel taşımasına şaşırmayacaksınız . Örneğin, Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, Çince öğrendiğini söylüyor. Çin, aynı zamanda da dünyanın en eski sürekli kültürlerinden birine ev sahipliği yapıyor, ancak son yıllarda kendisini küresel bir ekonomik güç merkezi olarak konumlandırdı.

Eğlenceli bir gerçek:

Çince’de yaklaşık 50.000 yazı karakteri bulunuyor. Çindeyken bu karakterlere hayran kalmamak neredeyse imkansız. Tek bir kelimeyi bile anlamayacak olsanız da yine de tamamen merak uyandırıcı!

İspanyolca

Dünyada toplam 389 milyon İspanyolca konuşan var. İspanyolca, 21 ülkenin de resmi dilidir.

Ancak, dilin sizin için yararlı olması için İspanya veya Latin Amerika'da bulunmanıza gerek yok. ABD'de İspanya'dan daha fazla İspanyolca konuşan kişi olduğunu biliyor muydunuz?

Bu gerçekler İspanyolca’yı özellikle popüler bir dil yapıyor dersek yanılmış olmayız. Daha fazla istihdam alanı yaratmak veya Latin ülkeleriyle daha çok iletişim kurmak için İsponyalca’yı tercih edebilirsiniz.

Peki ya iletişim yeteneklerinizi fiziksel sınırların ötesine genişletmek istiyorsanız ? Yine de öğrenin Çünkü İspanyolca, İngilizce ve Çince'nin ardında internette en yaygın kullanılan üçüncü dildir!

İngilizce konuşanların çoğu İspanyolca da seçiyor çünkü öğrenmesi daha az zor ya da daha az zaman alan bir dil olarak kabul ediliyor . FSI (Foreign Service Institute) bunu Kategori 1 dili olarak sıralamaktadır ve yeterlilik kazanmak için sadece 600 saatlik bir çalışma süresine ihtiyaç vardır.

Eğlenceli gerçek:

İspanyolca'nın Español (İspanyolca) ve Castellano (Castilian) olarak adlandırıldığını bilmek faydalıdır. İki isim gerektiren bir dil? Kesinlikle dikkat çekici! 

Almanca

132 milyon kişinin ana dili Almanca ve Alman nüfusunun yüzde 95’i Almanca konuşuyor!

Birçok büyük işletmenin sahibi Almandır. BMW, Adidas, Volkswagen ve Mercedes-Benz, bunlardan sadece bazıları. Bu şirketler global ekonomide büyük önem taşıyan şirketler ve Almanlara ait. Bu nedenle bu ekonomik olarak da büyük kabul edilen şirketlerde çalışmayı düşünen insanlar genellikle şirketlerin arkasındaki dili konuşuyor olmayı yararlı bulmaktadır.

Almanca aynı zamanda bir kelime aşığı bir dil! Dilde şaşırtıcı derecede uzun birkaç kelime var; bunlar muhtemelen yeni başlayanlar tarafından kolayca telaffuz edilmiyor, ama ne olursa olsun öğrenmenin eğlenceli bir parçası.

Eğlenceli gerçek:

Rechtsschutzversicherungsgesellschaften (yasal koruma sağlayan bir sigorta şirketi), gerçekte sözlükte olmasa da, Almanca'nın en uzun kelimesi olarak kabul ediliyor. Umarız bu kelimeyi hecelemek zorunda kalmazsınız!

İtalyanca

İtalyanca konuşan yaklaşık 67 milyon kişi bulunuyor. Bu potansiyeli olan dili en çok uluslararası öğrenciler, akademisyenler ve kültür aşıkları tercih ediyor.

Hepimiz İtalya'nın sanatı ve kültürüyle ünlü olduğunu biliyoruz. Bu durum Roma İmparatorluğu'ndan beri bu şekildeydi. Ancak günümüzde İtalya bu tarihi dünya harikaları yanında artık ekonomik olarak ilerlediği için de popüler. İtalyanca öğrenmek isteyenler yaşamlarını değiştirmek ve beki de kaliteli kahve içmek için bu dili tercih ediyor olabilir.

Eğlenceli gerçek:

Bu dilin İtalya ve Avrupa'da nasıl yayıldığını merak ediyorsanız, daha fazla merak etmeyin. Dante'nin ünlü “İlahi Komedya”sı İtalyan dilinin yayılmasında büyük önem taşımaktadır. Bugün, kullanılan İtalyan kelimelerinin yüzde 15'i, bazılarının “İtalyan dilinin babası” olarak adlandırdığı Dante’ye aittir.

Japonca

Dünya genelinde 123 milyon insan , ana dili ya da ikinci dil olarak Japonca konuşmaktadır.

Kişileri Japonca öğrenmeye motive eden birçok faktör vardır. Bazı sebepler oldukça temeldir ve istihdam olanaklarından eğitim değişim programlarına kadar çeşitlilik gösterir. JET Programı gibi popüler kuruluşlar İngilizce konuşanların dil becerilerini geliştirirken Japon topluluklarında yaşamalarını ve çalışmalarını mümkün kılar.

Pek çok dil öğrencisini besleyen bir diğer motivasyon ise Japon animelerini orijinal dilinde anlama isteğidir .

Eğlenceli gerçek:

Bu melodik dilin iki büyük lehçesi vardır; Doğu Japon ve Batı Japon.

İngilizce

Evet. Tahmninleriniz doğru dünyanın en çok öğrenilen dili İngilizcedir. Dünya genelince 520 milyondan fazla kişi anadil veya ikinci dil olarak İngilizce konuşmaktadır. İngilizce aynı zamanda 50’den fazla ülkenin de resmi dilidir.

İngilizce’nin bu kadar popüler olması veya yoğun bir şekilde öğrenilmesi şaşırtıcı değildir. Pek çok ülkede, haberler, politika ve eğlence gibi küresel içerikler genellikle İngilizce olarak sunulur. İngilizce aynı zamanda dünyanın en çok konuşulan dillerinden biri olduğu için zorunlu olarak resmi dil olmadığı ülkelerde bile küresel iletişimi kolaylaştırır.

Çok sayıda uluslararası kuruluş ve şirket, iş yaparken İngilizceyi tercih ettiği dil olarak kullanır, bu nedenle İngilizce konuşanlar birçok sektörde ve ülkede kolaylıkla çalışabilir. 

İngilizce Birleşmiş Milletlerin çalışma dillerinden biri ve Dünya Bankası resmi dilidir. 

Eğlenceli bir gerçek:

İngilizce konuşmacı olarak, popüler pangram ile (alfabenin her harfini kullanan bir cümle) arkadaşlarınızı eğlendirmek için “The quick brown fox jumps over the lazy dog.” (Hızlı kahverengi tilki tembel köpeğin üstünden atlar.) cümlesini üç defa hızlı hızlı söyleyin!

Sizlere yukarıda dünyada en yaygın konuşulan ve en çok öğrenilen yabancı dilleri açıkladık. Açıkca görebileceğiniz gibi diller birçok nedenden ötürü geniş çapta incelenmiştir.

Şimdi tüm gerçekler ortaya kondu, milyonlarca dil öğreneninden biri olmaya hazır mısınız? Bu popüler dillerden birini hayatınıza eklemeye hazır mısınız ?

Öyleyse doğru yerdesiniz. Hemen ücretsiz demo dersi formumuzu doldurun sizi arayalım!

GNR Eğitim

QUIZ: Öğrenme Tipiniz Nedir?

Sizin için en iyi öğrenme stratejileri nedir?

Daha hızlı öğrenmek için neler yapabilirsiniz?

Quizi yaparak öğrenme tipinizi keşfedin...

Öğrenme Tipiniz Nedir
Quizini Yap
WhatsApp Hattı