Dizi İzleyerek İngilizce Öğrenilir mi?

Teknoloji artık hepimizin hayatında kendine ait bir yer edindi. Peki elimizin altındaki bu gücü ve bilgi akışını İngilizce öğrenmek için nasıl kullanabileceğinizi biliyor musunuz?

Dizi İzleyerek İngilizce Öğrenilir mi?.

Dil öğrenmek için illa sınıfta mı olmak gerekir? Tabii ki de hayır! Günümüzde internetten dil öğrenmek ve edindiğiniz bilgileri pekiştirmek oldukça kolay. “Öğreniyorum ama tekrar edecek yerim olmuyor”, “İngilizce öğreniyorum ama konuşmaya utanıyorum”, “Biliyorum ama nasıl okunduğunu bilmiyorum” gibi dertlerinize en keyifli çözüm sevdiğiniz diziler ile İngilizce öğrenmek!

Televizyon Öğretmenim

Bizden duymuş olmayın ama özellikle sokakta konuşulan İngilizceyi öğrenmenin en güzel yolu televizyon dizilerinden geçiyor! Çeşitli dizilerdeki karakterlerin birbirleriyle konuşmalarından yeni aksanlar, yeni kelimeler duyabilir ve derslerde öğrendiğiniz kelimeleri ve cümleleri de pekiştirebilirsiniz. Örneğin polisiye dizilerden hoşlanan öğrenciler için “True Detective”, “NCIS” ve “Black List” gibi dizileri tavsiye ederiz. Özellikle “True Detective” dizisinde Amerika’nın çeşitli yerlerinde konuşulan farklı aksanlarla tanışabilirsiniz!

Daha kısa bölümleri olan komedi dizilerinin (Örneğin artık efsaneleşmiş F.r.i.e.n.d.s dizisi, How I Met Your Mother, Big Bang Theory ve Brooklyn 99) bölümlerini ilk önce Türkçe alt yazılı izleyerek bilmediğiniz kelimelerin anlamlarını öğrenebilir, ardından bu dizileri İngilizce alt yazıyla izleyerek kelimelerin yazılışları ve telaffuzları konusunda kendinizi geliştirebilirsiniz.

Özellikle sevdiğiniz dizilerde bir sahneye odaklanarak bu sahneyi sadece dinlemeyi deneyebilirsiniz. Dinlediğinizde söylenenleri anlayabiliyor musunuz? Öyleyse hemen İngilizce alt yazıları açarak kendiniz konuşulan kelimeleri telaffuz etmeyi deneyin! Anlamıyorsanız sahneyi Türkçe alt yazı ile izleyerek kelimelerin anlamlarına göz atın, ardından sahnedeki oyuncularla birlikte İngilizce alt yazıları okuyarak sahneyi tekrar edin.

İngilizce dizi izlerken anlamını yeni öğrendiğiniz ilginç kelimeleri not almaya çalışın! Böylece dersleriniz esnasında öğretmeniniz ile bu kelimeleri kullanarak sohbet edebilir, yabancı dilinizi geliştirebilirsiniz. Bu kelimeleri yazmak ayrıca sıkılmadan gramer öğrenmenizi sağlayacaktır!

Dizi bitse bile sohbet yeni başlıyor

İngilizce öğrenmek için ne kadar çeşitli bir yaklaşım benimserseniz, yabancı dil öğrenme deneyiminiz o kadar keyifli bir hale gelecektir. Dil öğrenmek sadece kelime ezberlemek demek değildir, aynı zamanda kendinizi ifade etmenin yeni yollarını keşfetmektir, öğreniminiz boyunca bunu asla unutmayın! GNR’nin doğal tekrar metodu ile dersleriniz esnasında öğretmeniniz ile dizilerden öğrendiğiniz çeşitli aksanlar ve kelimeler hakkında konuşabilir, yeni kelimeler öğrenebilir, öğrendiklerinizi pekiştirebilir ve her derste akıcı konuşmaya doğru bir adım daha atarsınız. Şimdiden iyi seyirler dileriz!

GNR Eğitim

QUIZ: Öğrenme Tipiniz Nedir?

Sizin için en iyi öğrenme stratejileri nedir?

Daha hızlı öğrenmek için neler yapabilirsiniz?

Quizi yaparak öğrenme tipinizi keşfedin...

Öğrenme Tipiniz Nedir
Quizini Yap
WhatsApp Hattı