Comparative ve Superlative Adjectives Konu Anlatımı ile Konuşma Pratiği Tavsiyeleri

Comparative Adjectives ve Superlative Adjectives konuları birbiri ile kıyasladığımız ve karşılaştırdığımız şeyleri ifade ederken kullandığımız sıfatlar ile ilgilidir. İngilizce konuşurken cümlelerimizde en büyük, daha büyük, en güzel, daha güzel diyebilmek için bilgi sahibi olmamız gereken gramer kurallarıdır.

Comparative ve Superlative Adjectives Konu Anlatımı ile Konuşma Pratiği Tavsiyeleri.

Üstünlük ve en üstünlük sıfatları ile ilgili kuralları kalıcı olarak öğrenmek veya anlayabilmek için hem gramer kurallarını hem de sıfatları bilmemiz gerekir. Sonra da bildiğimiz sıfatları Superlative veya Comparative gramer kurallarına göre konuşabilmek gerekir. Konuşmadan öğrenirsen kalıcı olarak öğrenmen mümkün olmaz. Her konuşmanda kuralı ve sıfatı düşünmeye başlarsın.

Çok az sıfat biliyorsan endişeye kapılmana gerek yok. Tavsiyelerimizi uygulamaya başlarsan hem yeni sıfatlar öğrenmiş olmaya başlayacaksın hem de karşılaştırma kurallarına göre konuşmaya başlayacaksın.

Bir çalışma listesi yaparak İngilizce sıfatları öğrenmek o an öğrenmişiz gibi gözükse de kalıcı bir öğrenme yöntemi olmamaktadır. Ezberlemek oluyor. Ezberlemek hafızaya kalıcı yerleştirmeden bir öğrenme şeklidir.

Üstünlük ve En Üstünlük Sıfatları ile İlgili Konuşma Pratiği Tavsiyeleri

Sıfatları bir çalışma listesi oluşturup öğrenmekten vazgeçmelisin.

Sıfatları bir liste olarak öğrenmemelisin. Ama tavsiyelerimizi uygulayabilmek için önce çalışma defterine listeleri yazmanı isteyeceğiz. Çünkü yazmak, konuşma pratiğini en iyi destekleyen uygulamalardan biridir.

  • Çalışma kitabında mutlaka tüm sıfatlarla ilgili sıfatların listesi vardır. Bu listeden günlük yaşantından en çok kullandığın sıfatları çalışma defterine yazmalısın. Sana hazır bir liste verebilirdik. Yazma pratiği beynin yabancı dil geliştirmesinde önemli bir beceridir. 
  • Çalışma defterine yazdığın kelimelerle ilgili kelime kartları oluşturmalısın. Karton veya kalın kağıt olmasına gerek yok. Bir A4 kağıdından da oluşturabilirsin. Kartların bir tarafına İngilizce bir tarafına Türkçe yazmalısın.
  • Kelime kartlarını bir buzdolabı poşetinin içine atabilirsin. Attıktan sonra salla ki iyice karışsın.
  • Kartlar hazırsa bir tane seç ve üzerine konuşma pratiği yapmaya başlayabilirsin.
  • Sıfatın tek heceli bir kelime ise Comparative yaparak konuşurken kelime sonuna -er ekini getirmen gerekir.
  • Sıfatın iki heceliyse ve -y harfi ile bitiyorsa, Comparative Adjectives için y harfini kullanmayıp ve sonuna -ier eki ekleyerek cümlende kullanmalısın.
  • Sıfatın ikiden fazla heceye sahipse kelime sonuna -er eki ekleyerek konuşamazsın. Sıfat öncesinde ‘more’ kelimesini kullanarak İngilizce konuşma pratiği yapmalısın.
  • Sıfatın tek heceli bir kelime ise Superlative yaparak pratik yapmak için kelime sonuna -est eki ekleyerek konuşmalısın.
  • Sıfatın iki veya daha fazla heceli ise Superlative Adjectives için sıfatını the most kelimesi ile konuşarak kullanmalısın.

Diyelim yüksek kelimesini seçtin.

Yüksek kelimesini hangi kıyaslamaları yapabiliriz. Biz sana yüksek sıfatı ile nasıl konuşma pratiği yapabileceğini örnekleyelim. Sende tüm sıfatlarda böyle sürükleyici şeyler oluştur.

Herkesin okul hayatında Coğrafya dersi olmuştur. Coğrafya dersinde en yüksek dağları gerek dünyada gerekse ülkemizde neresi öğreniriz.

Türkiye’nin en yüksek dağları sıralamasında Ağrı Dağı ilk sıradadır. 5.137 metre yüksekliğindedir. Sonrasında ikinci sırada 4.134 metre yüksekliği ile Cilo dağı gelmektedir. Ağrı dağı Cilo Dağından daha yüksektir. Aynı zamanda en yüksek olan dağdır. Ülkemizde Doğu Anadolu Bölgesindedir. Dünya'nın en yüksek dağı Everest Dağı ve 8.848 m'dir. Ağrı dağından daha yüksek olup Himalayalar'dadır.

Yukarıdaki bilgileri biliyorsak İngilizce cümleleri ile konuşmaya başlayabilirsin.

Mount Everest is the highest mountain in the world. / Everest Dağı dünyadaki en yüksek dağıdır.

Mount Ararat is the highest mountain in Turkey

Greater Ararat is the highest peak in Turkey / Büyük Ağrı, Türkiye'nin en yüksek zirvesidir.

The Everest is higher than The Mount Ararat. / Everest dağı, Ağrı Dağından daha büyüktür.

Mount Everest is a peak in the Himalaya mountain range / Everest Dağı, Himalaya sıradağlarının zirvesidir.

Böyle farklı basit cümleler kurmayı da ihmal etme. En yüksek olduğunu, hangi dağdan daha yüksek olduğunu, hangi bölgenin zirvesi olduğunu, kaç metre yüksekliğinde olduğunu söylemek sana arka arkaya birçok akıcı konuşma yapmanı sağlayacaktır.

Little Ararat rises in a smooth, steep, nearly perfect cone to 12,782 feet / Küçük Ağrı Dağı pürüzsüz, dik ve neredeyse mükemmel bir koni şeklinde yükselir.

Yüksek sıfatını çalışırken başka sıfatlarda öğrenmek için internetten tariflere bakabilirsin. Tariflere bakıp İngilizce sitelerde nasıl bahsediliyor karşılaştırabilirsin. Aynı zamanda yükselmek fiilini kullanımını öğreniyorsun.

Sen de mutlaka kendi örneklerini oluşturmalısın. Ne konuşsam diye düşünmek İngilizce konuşamamanın önündeki en büyük engellerdendir. Tavsiyemizdeki gibi yaparsan daha kolay ve hızlı öğrenirsin.

Coğrafya bilgileri ile en uzun nehirleri, en derin denizleri, en uzun hayvanları, en kalabalık şehirleri, en yaşlı kıtaları çalışarak kalıcı olarak ilgili sıfatları çalışabilirsin. Ülkemizdeki bölgeleri büyüklük, üretim, değerli yeraltı kaynakları gibi özellikleriyle çalışabilirsin.

Diyelim kelime kartın: önemli

Her konunun kendi için önemli bir kısmı vardır. Hayatımızdaki birçok önemli şey vardır.

Health is the most important thing for a human being. /Bir insan için sağlık en önemli şeydir.

Money isn't the most impostant thing in the world / Para dünyadaki en önemli şey değildir.

Health is more important than money / Sağlık paradan daha önemlidir.

I have a more important problem / Benim daha önemli bir problemim var.

Sen dünyadaki veya ülkemizdeki liderleri senin açından hangisi daha önemli İngilizce kıyaslayabilirsin. Ailenden birini düşünerek o kişinin hangi spor dallarına önem verdiğini dekonuşabilirsin.

Diyelim kelime kartın: soğuk veya sıcak

Soğuk ve sıcak sıfatlarını hava koşulları üzerinden çalışabilirsin.

That must be the coldest day of the month. /O, ayın en soğuk günü olmalı.

Winter is colder than autumn / Kış sonbahardan daha soğuktur.

Hava gitgide ısınıyor. / The weather is getting warmer and warmer

The coldest month is January.

Kelime kartları ile çalışırken farklı bir çalışma düşürsen bir diğer tavsiyemiz haber, emlak, mobilya, alışveriş gibi internet sayfalarını açabilirsin. Bu sitelerde evleri, arabaları, mobilyaları, kıyafetleri birbiri ile kıyaslayabilirsin.

İnternet sayfalarında kıyaslama yaparken:

  • Daha dar kollu,
  • Daha hızlı araba,
  • Daha geniş ev,
  • Bu mobilya diğer mobilyadan daha az kullanışlı
  • Küçük oda büyük odadan daha koyu duvar renginde,
  • Mavi kıyafet daha şişmanlar için uygun
  • Sarı renkteki yağmurluk en ucuz yağmurluk
  • Dünyadaki en başarılı siyasetçilerden
  • Bu takım şu takımından daha iyi,
  • En tehlikeli meslekler …..
  • Semtler arasında daha gürültülü, en gürültülü ya da daha sessiz kıyaslaması,
  • X gıdası Y gıdasından daha faydalı,
  • A arabası B arabasından daha konforlu,
  • X komidin diğer komidine göre daha geniş

İngilizce konuşma pratiğini kendine kendine yapabileceğin çok imkanın var. Canlı biri ile iletişim kuramadığın için moralini bozmana gerek yok.

Sıfatları en kolay nasıl öğrenirim konusunu araştırdığın için bu yazıyı okuyor olmalısın. Bu durumda öğrenmeye yeni başlıyorsun.

GNR Eğitim ile ilk dersin ilk dakikasından itibaren İngilizce cümleler kurarak yabancı dilini geliştirmeye başlayıp 3 ayın sonunda İngilizce konuşabilenler arasına katılabilirsin.

En temel konularda gramer konularını özel çalışmadan konuşarak geliştirmek istiyorsan hemen katılımcılarımızdan biri olmak için bizimle iletişime geçmelisin.

Tavsiyelerimizdeki pratikleri aktif olarak eğitmenimizle yapıp, sen de en yakın zamanda konuşanlar arasına katıl…

GNR Eğitim

QUIZ: Öğrenme Tipiniz Nedir?

Sizin için en iyi öğrenme stratejileri nedir?

Daha hızlı öğrenmek için neler yapabilirsiniz?

Quizi yaparak öğrenme tipinizi keşfedin...

Öğrenme Tipiniz Nedir
Quizini Yap
WhatsApp Hattı