Çift Dillli Bilingual Çalışanlara Sahip Olmanın Şirketinize Kattıkları

Bilingual, iki dil bilen çalışanlarınızın olması artan rekabet ortamında işletmenizin uluslararası pazarlarda daha iyi yer edinmesini sağlar.

Çift Dillli Bilingual Çalışanlara Sahip Olmanın Şirketinize Kattıkları.

Şirketlerin ayakta kalabilmesi için artık sürekli olarak kendilerini yenilemeleri ve geliştirmeleri gerekiyor. Çünkü küresel dünyanın yeni kanunları durağanlığa ve monotonluğa geçit vermeyecek kadar dinamik.

Yapılan son araştırmalar gösteriyor ki dünyada her ay neredeyse 543.000 yeni şirket açılıyor. Bu durumun anlamı: Artan rekabet!

Özellikle bir işletmeniz varsa ve büyümeyi amaçlıyorsanız oyunu kuralına göre oynamanız gerekir. Hem piyasadan uzak kalmamak kalabalığa karışmak hem de kendinizi piyasadan farklı kılmak zorundasınız. Bunu yapabilmenin pek çok değişik yolu olsa da bugün size genellikle göz ardı edilen bir yolla tanıştıracağız. İki dilli çalışanlar...

Birden fazla dil konuşabilen, bilingual, çalışanlara sahip olmanın şirketine neler katacağını keşfetmek için okumaya devam edin

Tasarruf Edin

Dünya, büyük bir ekonomik krizin eşiğinde. Bu nedenle de  şirketler için en önemli meselelerden biri bütçe haline geliyor. Daha az harcayarak daha verimli işler üretmek sizi sektörde bir adım öne geçirebilir. Çalışanlarınızın çift dil biliyor olmaları bütçe tasarrufu yapmanıza yardımcı olabilir.

Eğer uluslararası iş yapıyor veya yapmayı düşünüyorsanız bir sözleşme için tercüman kiralamanız gerektiğini de bilmeniz gerekir. Her sözleşmede bir tercüman kiralamak yerine çalışanlarınızda birinin iş tanımına bunu ekleyebilirsiniz.

Başka bir deyişle, bir çalışanla iki çalışanın avantajına sahip olabilirsiniz.

Bu, zorlu bir finansal eşikten geçen şirketler için özellikle iyi bir fikirdir.

Ancak tamamen bilingual biri yoksa, sorun değil! Örneğin, Uzak Doğu’da bir hedef kitleniz varsa personelinizden kimin dili en iyi tanıdığını keşfedin ve dili geliştirmelerini sağlayın.

Uluslararası Tüketicilerle Daha İyi İletişim

Bilingual bir çalışanı işe almanın en yaygın nedenlerinden biri, işletmenizi uluslararası pazarlara açma fikridir.

Çalışanlarınız hedeflediğiniz bölgenin dilini konuşmasa bile, kültürler arası iletişime aşina olan biri fikir verebilir.

Ancak ideal durum, çalışanınızın dili konuşması ve müşterinizin yaşadığı bölgenin kültürünü anlamasıdır. Bu şekilde, onlarla e-posta veya telefon üzerinden etkileşim kurabilirler.

Hatta sosyal medya yorumlarını okuyabilir ve diğer ülkelerdeki insanların tepkilerini anlamanıza yardımcı olabilirler.

İki Dilli Çalışanlar = Daha İyi Çoklu Görev

Çift dilli insanların daha iyi çoklu görev becerisi bulunduğunu biliyor muydunuz? Ulusal Sağlık Enstitüleri tarafından yapılan bir araştırma, iki dil konuşabilen kişilerin tek dil konuşabilenlere göre daha kolay görevler arası geçiş yapabildiğini göstermiştir.

Bilingual Çalışanlar Daha Hızlı Bilgi İşliyor

Başka bir araştırma, birkaç dil konuşan kişilerin bilgiyi sadece bir dil konuşanlardan daha hızlı ve verimli şekilde işlediğini söylüyor.

Eğer işinizi büyütmeye çalışıyorsanız, ekibinizde en iyi ve en parlak bireylerin olmasını istemez miydiniz? Beyinleri iki dili işlemeye alışık olduğundan, iki dilli çalışanlar büyük problem çözücülerdir.

Alakalı ve alakasız bilgiler arasındaki farkı görmek ve daha sonra işi ileriye taşımak için kararlar almakta harikadırlar.

Daha iyi müşteri hizmeti

Tüm dünyada insanların ortak özelliği. Anlaşılmak. Evet çok basit.  İnsanlar anlaşılmış hissetmeyi sever.

Bir iş bağlamında, müşterilerinize olabildiğince iyi davrandığınızdan emin olmak için her şeyi yapmak istersiniz .

Çoğu insan için kendi dilini konuşmak çok daha kolaydır. Müşterileriniz şirketinizle kendi dillerinde iletişim kurabilirlerse, muhtemelen bu onlar için daha iyi bir deneyim olacaktır.

Bunun nedeni insanların  kendi dillerinde genellikle endişelerini daha kolay ifade edebilmeleri, tam olarak neye ihtiyaçları olduğu konusunda yardım edebileceğinizi düşünmeleridir. Sonuç olarak, bu hem siz hem de müşteri için daha iyi bir deneyim sağlar.

Yerelleştirme Çabalarınızı Geliştirin

İşletmeniz dünyanın diğer bölgelerindeki fiziksel konumlarla genişliyor mu? Eğer öyleyse, öncelikle oradaki yerel halkın ihtiyaçlarını anlamanız gerekir.

İki dilli çalışanlara sahip olmak bu süreci daha basit hale getirmeye yardımcı olacaktır. Böyle çalışanlarınız varsa yeni yere seyahat edebilir ve hem iş ortakları hem de yerel halkının güvenini kazanabilirler. Bu aynı zamanda bu bölgelerdeki hedef pazarınızın isteklerini ve ihtiyaçlarını anlamanıza yardımcı olacaktır.

Bu şekilde, iki dilli bir çalışanı işe almak, yerelleşmenin yanı sıra küreselleşmenize de yardımcı olabilir.

Anında Çok Dilli Düzeltici Kullanacaksınız

Ürünlerinizi veya hizmetlerinizi başka bir dil konuşan müşterilere pazarlarsanız, bu materyalleri çevirmeniz gerekir. İki dilli bir çalışanı işe almak, kurum içi bir düzeltmeninizin olabileceği anlamına gelir.

Bu, el ilanları, reklamlar ve web sitesi gibi pazarlama materyalleri için de geçerli olabilir. Dil bilgisel veya yazım hatalarından arınmış olduklarından emin olmak için sözleşmeleri ve yasal belgeleri okuyabilen ikinci bir göze sahip olmak değerlidir.

Rekabet Gücünüzü Artırın

Her şirketin rakipleri vardır. Ve bunları aşmak için elinizden gelen her şeyi yapmanız gerekir. Bu iyi bilinen bir gerçektir.

Kadronuza iki dilli bir çalışan eklemek, rakiplerinizi aşmak için size hız kazandırabilir. Çünkü işinize büyük fayda sağlayan bu çalışanları eklerken dış kaynak kullanımından tasarruf edersiniz.

Ve tüm bunlar, karınızı artırırken şirketinizi daha yalın hale getirir.

Alışılmışın Dışında Düşünmek

İki dilli çalışanlar bir dilden diğerine geçme konusunda uzman oldukları için, bakış açılarını değiştirmeye alışkındırlar. Bu, problemleri çözerken çizginin dışında düşünebilecekleri anlamına gelir.

Bu şekilde, bir durumu farklı perspektiflerden görebilirler ve takımlarınızın daha açık fikirli olmasına yardımcı olurlar. Ve günün sonunda bu, işletmeniz için daha fazla üretkenlik sağlar.

Daha İyi Karar Verme

Farklı bir çalışma, yabancı bir dil konuşmanın daha iyi karar verme yetisini geliştirdiği sonucunu verdi.

Elbette bu çalışmaya kesinlikle doğru diyemesek de yabancı bir dil konuşmanın ön yargıları azalttığı ve daha hızlı karar verme yetisini geliştirdiğini söyleyebiliriz.

Her iş insanı zaman zaman zor kararlar vermek zorunda kalır. İki dilli çalışanlar, masaya daha fazla objektiflik ve zihinsel keskinlik getirir. Hangi işletme sahibi bunu istemez ki?

Artık neden çift dil konuşabilen bir çalışana sahip olmanız gerektiğini biliyorsunuz! Yapmanız gereken şey çok basit! Şirketiniz için iki dil konuşabilen bir çalışanı kadronuza dahil edin ya da kadronuzdaki personelinizin yeni bir dil daha öğrenmesine olanak sağlayın.

GNR Eğitim

QUIZ: Öğrenme Tipiniz Nedir?

Sizin için en iyi öğrenme stratejileri nedir?

Daha hızlı öğrenmek için neler yapabilirsiniz?

Quizi yaparak öğrenme tipinizi keşfedin...

Öğrenme Tipiniz Nedir
Quizini Yap
WhatsApp Hattı