Biraz İngilizce Gramer Konuları Çalışıp Sonra İngilizce Kursuna Gitmek Daha mı Faydalı?

İngilizceye yeni öğrenmeye başlayanların İngilizce bilenlerden ilk aldıkları tavsiyelerin başında evden gramer konularını çalış, film izle, şarkılar dinle, sonra profesyonel bir eğitmen ile İngilizce konuşma pratiği yap olmaktadır.

Biraz İngilizce Gramer Konuları Çalışıp Sonra İngilizce Kursuna Gitmek Daha mı Faydalı?.

Öncelikle günümüzün en popüler dinleme becerisi tavsiyesi podcast dinlemektir. Podcast dışında diğer popüler tavsiye İngilizce haber radyo kanallarını dinlemektir. Biri size “şarkılar dinle” tavsiyesi veriyorsa günümüzün imkanlarından bilgisi yok demektir. Çok uzun zaman önce İngilizce öğrenmiş demektir.

İnternet ve teknoloji sayesinde dünya da yeniliklerin gelmediği sektör kaldı mı?

Yabancı dil eğitimi konusunda teknoloji ve internet sayesinde sayısız yenilikler bulunmaktadır. Birbirinden farklı birçok İngilizce öğrenme metotları bulunmaktadır. Çoğu metodun ortak fikri İngilizcenin aktif öğrenilmesi gerektiğidir. Konuşmadan bir dili geliştirmek veya kalıcı öğrenmek zor olmaktadır.

İlk günden konuşarak İngilizce öğrenmeye başlamanın avantajları:

  • Yabancı dili aktif olarak öğrenmeye başlamak
  • Gramer kurallarını özel çalışmadan konuşurken öğrenmek
  • Gramer konularını özel çalışmadan cümle içinde kullanabilmek
  • Edat, zarf, sıfat gibi ayrıntılı bilgilerin İngilizcesini kural olarak öğrenmeden konuşurken cümle içinde kullanmaya başlamak

İlk günden İngilizceyi nasıl konuşarak geliştirebileceğin sorusunun cevabını evde gramer konularını çalışırken bulamazsın. Deneyimleyemezsin. Aktif öğrenmeye başlayamazsın. Nasıl her gün konuşarak kendini geliştirebileceğin konusunda birinin sana rehber olması gerekmektedir. İngilizceyi öğrenme yolunda kendini konuşarak geliştirme haritasını sana verecek bir rehber ile başlamalısın.

Daha önceden İngilizceyi geliştirmiş kişilerin yöntemleri sana uygun olmayabilir. Her insanın öğrenme yöntemleri farklıdır. Her insanın yetenekleri farklıdır. Çünkü herkesin en iyi etkileşimde bulunduğu duyu organı farklıdır. Senin hangi duyu organın en iyi etkileşim gösteriyorsa o duyu ile öğrenme alışkanlığını kazanmalısın ve konuşmanda kullanmalısın.

İlk günden hızlı öğrenmeye başlamak ve konuşabilmek öğrenme motivasyonunu en iyi tetikleyen şeylerdir.

Evden gramer kurallarını çalışıp cümle içinde kullanarak kendi kendine konuşmaya çalışanların yaşadıkları sıkıntılardan bahsedelim. Cümle kurmak için önce Türkçe ne söyleyeceğini düşünürler. Sonra bütün Türkçe kelimelerin İngilizcesine bakmaya çalışırlar. O sırada bütün zamanların kurallarını öğrenmediğini fark eder. Ne konuşacağını bazen bulamayabilirler. İngilizce film izle tavsiyesini uygularken mutsuz olmaya başlar. Duyduğunu anlayamamak moral bozar. Bir gramer konusunu çalışırken başka gramer konusunu da çalışması gerektiğini fark ederler. Konuşmaya çabalamak için bütün renkleri bir seferde öğrenmeye başlarlar. Sıfatlar öğrenebilmek için birbiri ile zıt kelimelere bir liste yaparlar hemen ezberlemeye çalışırlar ve hafıza kalıcı olarak alamadıklarından unuturlar. İngilizcede düzenli fiiller veya düzensiz fiiller olduğunu fark edip fiil listeyi yapmaya başlayıp V1 V2 hallerini ezberlemeye çalışırlar. Ama konuşmaya çalışırken kullanamama ihtimali yüksektir.

Bunları moral bozmak için yazmadık. Tam aksine ilk günden motivasyonun yüksek olması için yaşayabileceklerini yazıp ne yapman konusunda seni nasıl yönlendireceğimizin gerçek sebebini iyi anlayabilmen içindir.

İngilizce konuşmaya başlarken cümle kurallarını bir matematik formülü gibi çalışıp uygulamak zor olmaktadır. En basit cümleleri çocukların ilk konuşmaya başladığı gibi bir formül olarak öğrenmeden konuşmaya başlamak gerekir. Cümle kurarken hangi sırada neyi kullanmak gerektiğini düşünmemek gerekir.

İlk günden profesyonel bir destek alarak konuşmaya nasıl başlayacağını iyi deneyimlemelisin. İngilizce öğrenme yol haritan doğru olmalı. Bunun için gramer kurallarını anlatarak profesyonel destek veren kursları seçmemelisin. Gramer kurallarını özel olarak anlatmadan sana direkt cümle kurarak konuşmaya başlatacak profesyonel destek veren İngilizce kurslarını seçmelisin.

Çocukken konuşmaya başladığımızda bize “Ali topu tut” dememiz için önce özne sonra isim sonra yüklem demezler. Direkt “Ali topu tut” derler ve “Ali topu tut” diye tekrarlarız. İngilizceyi de konuşarak öğrenmeye başladığında İngilizce cümleleri de böyle tekrarlayarak konuşmaya başlamasın. “Ali topu tut. Sonra bana at. Ben sana atarken sen eğil, eğer eğilemezsen şöyle yap” cümlesini İngilizce söylemeye çalışsan birbirinden farklı gramer kuralı çalışman gerekir. Atarken söylerken hangi kalıbı kullanman gerektiğini, emir cümleleri nasıl bir kalıpla söylendiğini ve eğer kurallarını ne şartlarda kullanman gerektiğini öğrenmen gerekir. Gramer kuralları arasında konuşmak hayal olmaya başlar. Bunları bir kural olarak değil de çocuklar gibi aktif konuşurken cümlede kullanmak daha hızlı bir yabancı dil öğrenmeyi sağlar.

Profesyonel bir eğitmen sayesinde ilk günden cümleler kurarak nasıl İngilizce konuşabileceğini en iyi şekilde modellemeye başladığında gramer kurallarını özel çalışmadan konuşurken nasıl kullanacağını öğrenmeye başlarsın. İlk günden konuşmaya başlayarak cümle kurabilmek İngilizce düşünebilme yeteneği kazandırır. “Türkçe düşünmeden konuşmaya çalış” tavsiyesini evde kendi kendine çalışırken kazanamazsın. Çünkü gramer kurallarına boğulurken Türkçe düşünmeden konuşabilme alışkanlığı kazanmak çok zordur.

Eğitmen ile konuşarak öğrenmeye başladığında Türkçe ile İngilizce değişimi yapmadan sadece İngilizce düşünerek konuşursun.

Yazımızda bahsettiğimiz gibi herkesin öğrenme hızını etkileyen duyu etkileşimleri farklıdır. Profesyonel eğitmen senle konuşurken senin en hızlı hangi duyun ile daha iyi etkileşim sağladığını da gözlemler. Ona göre ders içerikleri ile senin daha hızlı öğrenmeni sağlar. Sende kendinin en hızlı öğrenme şeklini keşfetmiş olursun.

İngilizce konuşmaya çabalarken en çok zamanlar öğrenmeye başlayanları zorlamaktadır. Eğitmen ile ilk günden konuşarak başladığında İngilizce zaman kurallarını en doğru şekilde otomatik olarak kullanarak konuşmaya başlarsın. Araba kullanmayı öğrenirken sağa dönmek gerektiğinde sağa sinyal vermeyi anında öğrenmek gibi.

Başlangıçta profesyonel destek alarak başlayıp kendini geliştirdiğinde sonradan bir kursa para vermemek için evinden çalışmaya başlamak isteyebilirsin. Evden gramer kuralları ile çalışmaya başlasan bile öncesinde nasıl konuşarak geliştirdiğini deneyimlediğin için yeni kuralları da deneyimlerin ile kolayca cümle içinde kullanabilirsin.

Evden çalışmaya başladığın süreçte konuşurken zorlandığın konuları bir yere not alıp sonrasında belli aralıklarla profesyonel destek veren kurslardan bu biriktirdiğin konularla ilgili konuşma pratiği de yapabilirsin. Bu kursların İngilizce Konuşma Pratiği dersleri de bulunmaktadır. Ya da bireysel İngilizce kursu imkanları ile ders konularını sen belirleyip bu konular üzerinde konuşarak İngilizceni geliştirmeye devam edebilirsin.

İlk günden konuşarak İngilizce öğreten yerleri seçerken ücretsiz deneme dersleri talebinde bulunmalısın. Bu deneme derslerinde soru cevap günlük konuşma replikleri şeklinde olup kelime bilginin azlığı ile konuşamıyorsan senin için doğru metot olmayabilir. Doğru bir kursa karar verirken ücretsiz deneme dersinde sana hiç konuşup konuşmadığını düşündürtmeden İngilizce konuşturan yerleri seçmelisin. Bunu deneme derslerinde fark edebilirsin.

İlk günden 40 dakikada istediğin yabancı dili konuşmanı hedefleyen kursları seçebilirsin. Hatta az çok İngilizcen varsa başka bir yabancı dilde deneme dersi iste. O dili konuşabilmenden sana İngilizceyi de en kısa zamanda konuşarak öğretip öğretemeyeceklerine kanaat getirirsin.

GNR Eğitim

QUIZ: Öğrenme Tipiniz Nedir?

Sizin için en iyi öğrenme stratejileri nedir?

Daha hızlı öğrenmek için neler yapabilirsiniz?

Quizi yaparak öğrenme tipinizi keşfedin...

Öğrenme Tipiniz Nedir
Quizini Yap
WhatsApp Hattı