Beyninizi Yeni Bir Dil Öğrenmek İçin Kandırın

Yeni bir yabancı dil öğrenmek tahmin ettiğinizden daha faydalı ve eğlencelidir. Ancak kimi zaman beynimiz bu konuda bizim gibi düşünmeyebilir.

Beyninizi Yeni Bir Dil Öğrenmek İçin Kandırın.

İşte beyninizi ingilizceyi ya da diğer dilleri daha hızlı öğrenmek için kandırmanın ilk dört yolu:

Aciliyet duygusu yaratın

Yeni bir dil öğrenirken duyulan en yaygın bir şikayet? Elbette zaman eksikliği.

İş yerinde veya okulda geçen yorucu bir günün ardından beyniniz aşırı miktarda bilgiye maruz kalır. Bu nedenle de yeni bir dil öğrenmeyi reddedebilir. Çünkü fazladan enerji harcamak istemez.

Peki, böyle bir durumda ne yapmalısınız?

İngilizce eğitim sınıfına katılın

Çevrimiçi veya klasik hiç fark etmez. Burada amacımız birinin sizi dolayısıyla da beyninizi sorumlu tutması. Diğer insanlarla, özellikle bir sınıf ve bir öğretmen eşliğinde ingilizce ders almak, beyninize sağlıklı bir baskı yapacaktır.

İlerlemenizi takip edin ve paylaşın

Gelişiminizi takip etmek için kendinizi ses veya video olarak kaydetmeyi hiç düşündünüz mü? En son denemenizi, mektubunuzu veya en sevdiğiniz ifadeleri sosyal medyada paylaşmaya ne dersiniz? Twitter'da büyük bir dil öğrenme topluluğu ve sizi devam ettirip paylaşmanızı sağlayacak birkaç Facebook grubu bulunuyor.

Beyninize hedef dilinizden kaçma şansı vermeyin

Okula ya da işe giderken müzik dinlemek , hafta sonları film izlemek,  kahvaltı sırasında dergi okumak ya da hedef dilinizde sosyal medya paylaşımları yapmak öğrenmeye başlamanın harika yoludur.

İngilizce ya da diğer öğrenmek istediğiniz yabancı dilde post-it notlarını kullanarak evin etrafındaki nesneleri etiketleyebilirsiniz. Böylelikle bütün gün yeni kelimelere maruz kalırsınız. Buradaki asıl amaç beyninize bu dili kullanmanız gerektiğini söyleyen mesajları iletmektir.

GNR Eğitim

QUIZ: Öğrenme Tipiniz Nedir?

Sizin için en iyi öğrenme stratejileri nedir?

Daha hızlı öğrenmek için neler yapabilirsiniz?

Quizi yaparak öğrenme tipinizi keşfedin...

Öğrenme Tipiniz Nedir
Quizini Yap
WhatsApp Hattı