2019 Yılında Sözlüğe Eklenen Yeni İngilizce Kelimeler

İngilizce, çeyrek milyondan fazla kelime içeren ve dünyada konuşulan en popüler dillerden biri. Üstelik bu sayı sürekli artıyor. Dünyamız büyüdükçe ve değiştikçe, onu tarif etmek için kullandığımız dil de değişiyor.

2019 Yılında Sözlüğe Eklenen Yeni İngilizce Kelimeler.

Yeni icatlar ve kavramlar adlandırılmalı ve eski kelimeleri kullanmanın yeni yolları açıklanmalıdır.

Her Nisan ayında, sözlükler koleksiyonlarına yeni kelimeler ekler. Sözlükbilim ekipleri, potansiyel bir kelimenin kullanımının ne kadar yaygın olduğunu değerlendirmek için kitapları, gazete makalelerini, dergileri, akademik dergileri ve diğer medya türlerini inceler. Sözcüğün kullanımı hakkında yeterli kanıt varsa, bu kelimeyi resmileştirir ve sözlükte yayınlar.

2019'da Oxford İngilizce Sözlüğü’ne  650 yeni kelime eklendi. Bu kelimelerin çoğu internet, argo ve pop kültüründen geliyor. Bazıları o kadar yaygın olarak kullanılıyor ki, yalnızca sözlüğe eklenmelerine şaşırmış olabilirsiniz.

Bu kelimeleri günlük hayatınızda kullanmasanız bile harika bir sohbet başlatıcı olabilirler.  

Aperol (isim)

Aperol, Prosecco ile servis edilen aşırı turuncu renkli İtalyan aperatifleridir. Genellikle sıcak aylarda tercih edilmektedir. İtalya dışında nispeten bilinmeyen bu aperatif birkaç zamandır Avrupa ve Amerika’da olduça popüler oldu. Hemen her yerdeki bar ve restoranlarda yazın en popüler içeceği haline geldi. Aperol ile yapılan kokteyli Aperol Spritz olarak da adlandıranlar bulunuyor.

Buzzy (sıfat, gayri resmi)

Bir şeyi buzzy olarak tanımlamak, o şeyin çok heyecanlı sohbete veya ilgiye neden olduğunu anlatmak demektir. Bir şeyin buzzy olabilmesi için illa şahsen bir sohbete gerek yoktur. Bu online bir iletişimi de kapsamaktadır. Buzzy kelimesi genellikle eğlence sektöründe kullanılmaktadır. 

EGOT (isim)

EGOT kelimesi, Whoopi Goldberg ve Audrey Hepburn gibi Emmy, Grammy, Oscar ve Tony Ödüllerini kazanan birisine atıfta bulunmak için kullanılmaktadır.  Bu terim ilk olarak 1984'te kullanılmaya başlanmıştır ancak daha bu sene sözlüğe girebilmiştir.

Gig economy (isim)

Konstrüksiyon ekonomisi, geçici esnek işlerin yaygın olduğu ekonomik bir ortamdır. Bunlar genellikle serbest çalışanlar veya yükleniciler tarafından gerçekleştirilir. Kelimenin anlamı, tam zamanlı bir işi olan bir 'iş için' para alan işçilerden geliyor. Konsept ekonomisini beslemeye yardımcı olan şirketlere Uber ve Deliveroo örnek verilebilir.

GNR Eğitim

QUIZ: Öğrenme Tipiniz Nedir?

Sizin için en iyi öğrenme stratejileri nedir?

Daha hızlı öğrenmek için neler yapabilirsiniz?

Quizi yaparak öğrenme tipinizi keşfedin...

Öğrenme Tipiniz Nedir
Quizini Yap
WhatsApp Hattı