Yabancı Dil Kursu Fiyatları Neye Göre Belirlenir?

Fiyatların farklılık göstermesi, günümüzde her ihtiyaca ve hedefe yönelik çeşitli yabancı dil kursu bulunmasından kaynaklanmaktadır.

Yabancı Dil Kursu Fiyatları Neye Göre Belirlenir?.

Yabancı dil kurslarının bu denli çeşitli olması fiyatların da değişkenlik göstermesine neden olmaktadır. Neredeyse her bütçeye uygun bir kurs planı bulunmaktadır. Elbette fiyat performans açısından eğitim kalitesi de değişkenlik gösterebilmektedir.

Yabancı bir dil öğrenmeye karar verince veya böyle bir ihtiyaç ortaya çıkınca yapılacak ilk şey İngilizce kurslarını listelemek ve fiyat araştırmasında bulunmaktır. Araştırma sırasında birbirinden oldukça farklı ingilizce eğitim fiyatları ortaya çıkacaktır.

İngilizce öğrenmek için bir kursa gidecekseniz dil kurslarının fiyat politikalarını neye göre ve nasıl oluşturduklarını bilmeniz size büyük yarar sağlayacaktır. İlk olarak şunu belirtelim, hangi kursa giderseniz gidin fiyat politikasının şeffaf şekilde belirlendiğinden ve tüm katılımcılara aynı şekilde uygulandığından emin olun. Genellikle bir yabancı dil kursu fiyat politikasını belirlerken aşağıdaki kıstasları temel almaktadır:

  • Dersi alan kişi sayısı,
  • Birebir veya özel ders,
  • Skype ya da online ders,
  • Özel günler ve kampanyalar
  • Ders saati süresi / eğitim süresi
  • Kurumsal veya bireysel eğitim

Bunların yanında eğitimin başlangıç tarihi ve ödeme şekilleri de fiyat belirlemede önemli kriterlerdir. Genellikle nakit ödemelerde işletmenin durumuna göre indirim geçerli olabilmektedir.

Genelde çoğu kişi “İngilizce kursunun fiyatı ne kadar yüksekse o kadar kalitelidir” düşüncesine sahiptir. Çünkü insan psikolojik bir canlıdır ve fiyatı en yüksek olan ürün veya hizmeti kaliteli olarak algılamaya eğilimlidir. Bu görüş elbette yaygın bir hatadır ve dil kursu araştırması yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli konulardan biridir. Dolayısıyla kendinizi “fiyatı yüksekse en iyisidir” mantığından olabildiğince uzaklaştırmanızı öneririz.

Bir kursun kaliteli olduğunu gösteren çok fazla özellik bulunmaktadır. Bu nedenle kendinize en uygun içeriği ve hizmeti sunan kursa yönelmeniz yerinde olacaktır.

GNR Eğitim

QUIZ: Öğrenme Tipiniz Nedir?

Sizin için en iyi öğrenme stratejileri nedir?

Daha hızlı öğrenmek için neler yapabilirsiniz?

Quizi yaparak öğrenme tipinizi keşfedin...

Öğrenme Tipiniz Nedir
Quizini Yap
WhatsApp Hattı