İngilizcenin İlgi Alanın Olduğuna Beynini İkna Et ve Kolayca Öğren

İngilizcenin İlgi Alanın Olduğuna Beynini İkna Et ve Kolayca Öğren.

Beş duyu ile öğrendiğin her bilginin içine ilgini de katarsan öğrendiklerini kalıcı olarak öğrenirsin. Duyularımız ile İngilizce öğrenmek bu bilgileri daha sonradan hatırlayabilmek için muhteşem bir öğrenme yöntemidir.

Hatırlamak geçmişi, şimdiyi ve geleceği birbirine bağlar. Hatırlayarak öğrendiğin bilgileri hafızanda sürekli tazelersin.

Duyularımız her zaman her bilginin hafızamızda depolanmasına izin vermeyebilir. Beyin duyular sayesinde gelen bilgiyi kayda değer bulup bulunmamasına göre işlemektedir. Bilginin de kayda değer olup olmadığı tamamen seninle alakalıdır. Eğer öğrendiğin bilgiyi gerçekte ihtiyacın olmadığını düşünürsen bu bilgiler hafızanda çok kısa süre kalır. 10 saniye kadar kısa süre kalacaktır. Eğer biraz ihtiyacın olduğunu düşünürsen beynin o bilgiyi  bir veya iki gün saklamanı sağlayacaktır.

Öğrendiğin bir bilgiye ne kadar önem verirsen  o bilgi kalıcı olarak hafızana yerleşir. İngilizce öğrenirken öğrendiklerini kalıcı olarak hafızanda depolamak istiyorsan öğrendiklerine önem vermelisin. İngilizce gerçekten ilgi alanın olmalı. Bir hobi gibi ilgilenmelisin. İngilizce eğitimin için harcadığın vakte ve emeğine önem vermelisin. İngilizce öğrendiklerini uzun süreli hafızanda tutmak istiyorsan bunu unutmamalısın.

İngilizceni geliştirmek için öğrendiğin tüm bilgileri hafızada uzun süre kalmasını sağlamanın ikinci yolu da olmazsa olmaz kural düzenli tekrar etmektir. Doğal tekrar yöntemi dünyadaki en etkili öğrenme yöntemlerinden biridir. Çünkü beyinin bir çalışma sistemi var. Buna biraz uyum sağlayarak kazanan sen olursun.

Her sabah ve akşam üç kere şu cümleyi tekrarla. "İngilizce öğrenmek benim için önemli. Eğitimim, kariyerim için çok önemli. İngilizce benim en önemli ilgi alanım. Öğrendiklerim her zaman uzun süreli hafızama aktarılıp işlensin".

Bu cümleyi düzenli olarak söylersen, kendi beynini ingilizcenin ilgi alanında olduğuna ikna edersin. Hayatının akışına ingilizceyi yerleştirme başlayabilirsin. İnternette hayatının akışına yerleştirmek ile ilgili tavsiyeleri okuyarak, ingilizceyi ilgi alanına nasıl alabileceğin konusunda fikir sahibi olursun.

Görmek, işitmek, koklamak, dokunmak, tatmak bizim duyularımızın çalışma sistemi sayesindeki yeteneklerimizdir. Kimi insanın görsel hafızası kuvvetlidir. Yani görerek öğrenme kabiliyeti çok yüksektir. Kiminin dinleyerek öğrendiği bilgileri hafızasında tutması uzun sürelidir. İngilizce öğrenirken duyularının kuvvetli olduğu yanlarla geliştirmeye önem verirsen kendin için en etkili öğrenme yöntemini seçmiş olursun.

Peki kendin için en etkili yöntemi nasıl bulabilirsin? Nasıl en hızlı şekilde ingilizceni geliştirebilirsin?

Günümüzde bunu bulabilmenin en kolay yolu konuşarak ingilizce öğrenmeye adım atmaktır. Profesyonel bir eğitimle, bir eğitmenin rehberliğinde konuşarak öğrenmeye başladığında kendinin en etkili duyusunu da bulmaya başlarsın. Ders sırasında konuşurken görsel olarak o bilgiyi öğrendiğin görüntüyü unutup unutmadığını fark etmeye başlarsın. Ya da o bilgiyi duyduğun anı unutup unutmadığını fark etmeye başlarsın. Duyduğun anı unutamıyorsan duyarak öğrenme yeteneğin sende etkilidir. Gördüğün anı unutamıyorsan görerek öğrenme kabiliyetin daha etkilidir. Buna göre ingilizce kursun dışında hangi yöntemlerle pratik yapacağını keşfedersin.

Diyelim, konuşarak ingilizce öğreneceğin bir kurstan eğitim alıyorsun. Hep bir kelimeyi kullanman gerektiğinde o kelimeyi öğrendiğin görüntü gözünün önüne geliyor. Daha çok kelimeyi hızlı bir şekilde öğrenmek için internette görsel yöntemle kelime öğreten sitelerde pratik yapabilirsin. Kelime oyunları oynayabilirsin. Bazen türkçe konuşulan izlediğin bir şeyde ingilizce altyazı seçeneğini aktif tutabilirsin. Bazen de her ikisini ingilizce  tutabilirsin. Meyveleri öğrenmek istiyorsan meyveleri öğrenmen için hazırlanan görselleri seyredebilirsin. Kendi seviyene uygun hikaye kitapları okumalısın. O kitaptaki hikayedeki kelimeleri görsel olarak öğreneceğinden unutmazsın. Kendine kelime kartları hazırla. Her kelimeyi 1 hafta boyunca tekrar et. Beynin, görsel olarak gördüğün tekrar ettiğin kelime ile özel ilgilendiğini düşünecektir. İlgi alanına alınan bilgileri uzun süreli hafızaya alınmasından dolayı bu düzenli tekrar yaptığın kelimeleri unutmazsın.

Diyelim yürüyüş yapıyorsun. Bir sürü satılan şeylerden kokusunu en çok algıladığın bazı şeyler var. Koku senin için önemli bir algı yöntemidir. Bu durumda geçmişini düşün. Koklamaktan unutamadığın anılarını hatırla. Anını hatırladığın anda birlikte olduğun kişiyi de hatırlarsın o günkü sohbetlerini de hatırlarsın. Koku yeteneğin çok gelişmiş olduğundan herşeyi bir bütün olarak hatırlarsın. Hatırladığın anıya ait olan kelimeleri çalışmaya başlayabilirsin. O kelimelerle ilgili dijital sözlüğünde olan örnekleri inceleyebilirsin. Kalıcı olarak hafızaya almaya başladığını göreceksin.Tabi gene bu kelimeleri tekrar ederek çalışmalısın.

Tekrar en etkili öğrenme yöntemi olduğundan özellikle doğal tekrarla öğretme yöntemi ile ilk günden konuşarak seni ingilizce öğrenmeni sağlayacak ingilizce kurslarını araştırmanı tavsiye ederiz. Bir yabancı dili doğal tekrar yöntemi ile öğrenmedeki amaç senin etkili tekrar ile ingilizce konuşmanı geliştirmektir. Ders sırasında kelimeleri normal konuşma sırasında tekrarladığından kalıcı olarak konuşurken kendi cümlelerinle öğrenirsin. Kuralları kural olarak öğrenmezsin. Tekrarlatılarak öğrendiğin o dilin matematiğini beyninin formülleştirilmesi sağlanır.

İngilizce konuşularak öğrenilir. Buna eğitim sektöründe aktif öğrenme denilir. Sadece yabancı dil öğrenmek içinde değil her bilgiyi öğrenmede geçerli bir doğrudur. Pasif öğrenilen bilgiler  hep ayrı ayrı öğrenilen bilgilerdir. Bir seferde bütün olarak kullanılması zor bilgilerdir. Herhangi bir konuda birkaç kitap veya internette birkaç şey okusak o bilgileri kendi dilimizde  birine konuşarak anlattığımızda bilgilerimiz aktif olmaya başlar. Okuduğumuz şeylerle ilgili bilgi sahibi olsak bile ilk defa birine anlatmaya kalktığımızda o bilgileri bir bütün haline getirerek anlatmakta zorlanırız. İlk seferinde akıcı  konuşarak anlatamayız. Çünkü bilgiler pasif öğrenilmiştir. Pasif öğrendiğimiz bilgilerimizi ilk defa birilerine sunum yapacaksak öncesinde birkaç kez ya okuyarak ya da kendimize sesli anlatarak tekrarlarız. Yani ilk sunumumuzda  başarılı olmak için bilgilerimizi tekrarlarız ve kendimize konuşuruz. Konuşmadaki başarımız o bilgileri aktive etmemize ve tekrarlamamıza bağlıdır. İlk birkaç sunumdan sonra artık aynı sunumun tekrarından dolayı birileri karşısında akıcı konuşmaya başlayabiliriz. Zamanla bizim hakkımızda çok başarılı sunum yapabiliyor denilebilir. İngilizce öğrenmek de böyledir. Aktif öğrenirken konuşurken kelimeleri kullanırsın. Cümle kalıplarını kullanırsın. Gramer kurallarını kullanırsın. Hepsini bir bütün olarak kullanırsın. Zamanla konuşma cesaretin artar. Konuştukça gelişirsin. İlk günden konuşarak ingilizce öğrenme de bu yüzden çok önemlidir. Konuşmak için konuşacağın şeyle ilgili bütün dil kurallarını ve kelimeleri konuşarak öğrenmeye başlanılır. Duyularımız bir bütün olarak öğrenmemizi sağlar. Doğal tekrarla konuşmamızı geliştiririz.

Bu yüzden ilk günden konuşarak ingilizce öğrenmenizi sağlayacak kurslar çok avantajlıdır. Bir de bu kursların online imkanları senin için daha da avantajlı olacaktır. Dilediğin yerde dilediğin saatte kendi konforunu sağlayarak öğrenme imkanı çok iyi bir öğrenme yöntemidir. Belki belli bir dil bilgin vardır. Bu durumda kendi seviyene uygun bireysel konuşma pratiği imkanlarından faydalanabilirsin. Hele kursun doğal tekrar yöntemi ile eğitim veriyorsa ingilizceni hızlıca geliştirmek için çok avantajlı olursun. Bu kurslarda eğitimci senin hangi duyusal özelliklerinle daha hızlı öğrendiğini gözlemler. Senin yeteneklerine uygun ders materyalleri hazırlar. Böylece ilgi alanına aldığın ingilizceyi en hızlı şekilde öğrenip en kısa sürede ingilizce konuşanlar arasına katılanlardan olursun.

GNR Eğitim

QUIZ: Öğrenme Tipiniz Nedir?

Sizin için en iyi öğrenme stratejileri nedir?

Daha hızlı öğrenmek için neler yapabilirsiniz?

Quizi yaparak öğrenme tipinizi keşfedin...

Öğrenme Tipiniz Nedir
Quizini Yap
WhatsApp Hattı