İngilizce Konuşamıyorum Diyenlerden Olma

İngilizce öğrenmeye başlayıp gramer kurallarını çok iyi bilmesine rağmen konuşamamak insanı üzmektedir. Okuduğunu veya dinlediğini anlayıp kendi sesi ile cevap verememek insanı mutsuz eder. Peki neden konuşamıyorum?

İngilizce Konuşamıyorum Diyenlerden Olma.

İnsanlar hangi yabancı dili öğrenirse öğrensin mutlaka konuşarak geliştirmeye başlamalıdır. Çocuklar gramer kurallarını öğrenip sonra konuşmaya başlamazlar. Direkt kelime kelime konuşmaya başlarlar. İlk başlarda cümle kuramasalar da kelime kelime kendilerini ifade etmeye başlarlar. Sende İngilizce kelimeler cümleler söyleyerek başlamalısın.

İngilizce yeni öğrenmeye başladıysan çevrende daha önce öğrenmiş olanlardan tavsiye almış olabilirsin. Genelde önce evden çalışarak başlamak sonradan bir kursa gitmek tavsiye edilir. Ama genelde bu kişiler çok geçmiş zamanda öğrenmiş kişilerdir. Günümüzde konuşma odaklı İngilizce kursları ile gramer kuralları teker teker çalışılmadan öğrenilip İngilizce cümleler söylenebilmektedir.

İngilizce öğrenmeye başladığın ilk 40 dakikada konuşmaya başlamaya ne dersin?

GNR Eğitim olarak patenti sadece bize ait olan özel bir metodumuz var. GNR Metodu ile ilk günden öğrendiğin cümleleri kendi sesinle söylemeye başlayabiliyorsun. 3 ay sonunda da günlük hayatını İngilizce konuşmaya başlayabiliyorsun.

İngilizce kulağının aşina olduğu bir dil olabilir. Hatta gramer kurallarını öğrenmeye başladıysan basit cümleleri biliyorsundur. Ücretsiz deneme dersimizi sana hiç kulak aşinalığın olmayan Rusça ile yaparak ilk günden ilk 40 dakikada Rusça cümleler kurmaya başlayacağını sana ispatlıyoruz. GNR metodu ile Rusça cümleler kurabilmek İngilizce kursumuza yüksek motivasyonla başlamanı sağlıyor. Rusça dünyanın en zor dillerinden biridir. Bu dili ilk gün bir şeyler öğrenir öğrenmez konuşabilmek eğitimlerimize güvenle kayıt olmayı sağlamaktadır. İngilizce cümleler söylediğimizi düşünmek hayal değil gerçek oluyor. Eğitimimizle nasıl konuşarak geliştirebileceğini deneyimlediğin için sonradan kendi kendine çalışmayı da deneyimlemiş oluyorsun. Gramer kurallarını cümleleri kendi sesinle kurarken öğrenmeye başlıyorsun. Böylece gramer kurallarını öğrenip unutmuyorsun.

Hiç bilmeden nasıl bir yabancı dil konuşulur?

Ücretsiz deneme dersimizi Rusça yapmamızın sebebi hiç kulak aşinalığının olmadığı bir dilde Rusça cümleler kurabileceğini ispatlayarak İngilizceyi de 3 ay sonunda başkaları ile karşılıklı sohbet edebileceğini sana göstermektir.  Deneme dersimizde gramer kuralı öğretmeden cümleler kurabileceğini deneyimleyeceksin.

Yeni bir yabancı dil öğrenirken yeni kelimeler yeni dil kuralları öğrenmek klasik bir öğrenme yöntemidir. Ama öğrenilenlerle birilerine o yabancı dilde cümleler söyleyebilmenin garantisi değildir. O yüzden de “İngilizce Konuşamıyorum” diyenlerin sayısı çok fazladır. Genelde tavsiyelerle insanlar evden çalışmaya başlamaktadırlar. Sonradan bir kursa gitmektedirler. Öğrenmeye başladıktan 3 ay sonra konuşabilme şansımız varken klasik yöntemlerle öğrenip neden 6 aydan sonra konuşmaya başlayalım ki?

Her yabancı dilin ilk öğrenilecek kuralları Kişi Zamirleri, Aitlik Zamirleri, Soru Sorma Söyleme, Yaş Sorma ve Söyleme, Saat Sorma ve Söyleme, Renkleri, Meslekleri, Bitkileri, Meyveleri, Hayvanları Söyleme… Sıfatları, Zamanları, Bağlaçları Söyleme gibi temel kurallardır. Bu kuralları öğrenip söyleyebilmek için çok fazla yeni kelimeyi aynı sürede öğrenmek demektir. O kelime ile kendi dilimizde de yaşanmışlığımız yoksa unuturuz. Çünkü ilk görüp, anlamını öğreniriz. Hayatımızda o kelimeyi günlük iletişimlerimizde kullanmayınca unuturuz. Çünkü ezber olur. Örneğin mesleğimizle ilgili kavramları öğrenmeye başladığımızda o duyduğumuz yeni kelimeyi de unuturuz. Anlamını da unuturuz. Bir yabancı dili konuşabilmek için öğrenilenlerin unutulmaması çok önemlidir. Aktif olarak hayatımızda kullanılması çok önemlidir. Bu yüzden yeni bir yabancı dil öğrenirken günlük yaşantımızdan cümleler kurarak bilgilerimizi pekiştirmeye çalışırız.

İngilizceyi cümleleri çok kısa sürede söyleyebilmek istiyorsan öncelikle günlük hayatındaki rutinlerini söyleyebilir hale gelmelisin. En sık kullandığımız sıfatları, fiilleri, isimleri, bağlaçları söyleyebilir olmalıyız ki söyledikçe akıcı konuşmaya başlayabilir hale gelebilelim. Sıfatları, yüklemleri, hayvan isimlerini, eşyaların isimlerini çalışma defterine yazıp listelemek ezberleyerek öğrenmek oluyor. Ezberlenen şey çabuk unutulur. Bu da konuşamamanın sebeplerinden biridir. Hatta çalışma motivasyonun kaybedilme sebeplerinden biridir. Yeni öğrendiğimiz kelimeleri kendi sesi ile kendine bile söylemeyen kimse konuşmaya başlayamaz. Unutur. Yabancı dil çalışırken insan kendini beceremiyor hissetmemeli. Zaten herkesin kısa sürede öğrenme kapasitesi vardır.

İngilizceyi çocukken öğrenebiliyorsak yetişken de öğrenebiliriz. Birileri bizden daha yetenekli olduğu için daha çabuk konuşmaya başlamıyor. Doğru bir yöntemle, ezberlemeden öğrendiklerini kalıcı olarak hafızaya yerleştirdiği için yetenekli gözüküyor. Kendi dilimizde de öğrendiğimiz yeni bilgileri bir başkasına anlatabilmek için de o bilgileri hafızamıza yerleştirmemiz gerekir. Birine akıcı olarak anlatabilmek için kimse yokken de kendimize anlatabiliyor olmamız gerekir. İngilizce öğrendiğin cümleleri veya kelimeleri kendine hiç söylemeden akıcı bir iletişim kuramazsın.

Kendi başımıza çalışırken cümleleri doğru mu kullanıyoruz diye düşünürüz. Bazen aynı cümlenin başka bir söylenebilir durumu da oluyor. Onay almaya ihtiyacımız oluyor. Yakınlarımız her zaman bize destek olmayabiliyor. İlk 2 gün destek oluyorlar. Ama biz öğrendikçe daha destek olmalarını istedikçe başka işlerle meşgul olduklarını söyleyerek destek olmamaya başlıyorlar. Bu yüzden bir arkadaşımızla konuşur gibi eğitmen ile aktif sohbet yapmak veya destek almak yabancı dilimizi geliştirme motivasyonumuzu yüksek tutmaktadır. Yabancı dil geliştirilirken motivasyon çok önemlidir. Tek başına çalışmaya başlayanların ne çok öğrenmem gereken konu var, yavaş ilerliyorum düşüncesi motivasyonlarını düşürmektedir. Sadece yabancı dil geliştirirken değil kendi dilimizde de bir şeyler öğrenirken doğru bir şekilde öğrenip öğrenmediğimiz konusunda onaya ihtiyacımız olur.

GNR Metodu ile bu yüzden ilk günden ilk 40 dakikada konuşarak öğrenmeye başlamak çok önemli bir motivasyon olmaktadır. Ücretsiz deneme dersi ile bizimle tanışarak sen de en yakın zamanda İngilizce konuşabilenler arasına katıl…

GNR Eğitim

QUIZ: Öğrenme Tipiniz Nedir?

Sizin için en iyi öğrenme stratejileri nedir?

Daha hızlı öğrenmek için neler yapabilirsiniz?

Quizi yaparak öğrenme tipinizi keşfedin...

Öğrenme Tipiniz Nedir
Quizini Yap
WhatsApp Hattı