GNR Eğitim Blog

Pre-Intermediate Konu Başlıkları.

Pre-Intermediate Konu Başlıkları

Pre-Intermediate seviyesi temel ve başlangıç seviyeleri bilgilerini öğrenmiş kişilerin orta seviye öncesi dil bilgisi becerilerini tamamlanacağı bir seviyedir. Kişisel deneyimlerini, günlük yaşantısını, ilgi alanlarını ve hobilerini sözlü ve yazılı anlatma becerisini kazanacağı orta altı bir seviyedir. Bazı kaynaklara göre A2 bazı kaynaklara göre B1 olarak tanımlanmaktadır.

İngilizcenin Akıcı Konuşmaya Başlandığı Intermediate Seviyesi Konu Başlıkları.

İngilizcenin Akıcı Konuşmaya Başlandığı Intermediate Seviyesi Konu Başlıkları

Intermediate kişilerin kendi meslekleri ile ilgili İngilizce sunumlar yapabildiği, mailleri okunup cevaplayabildiği ve yurt dışında şirketini temsil edilebildiği orta derece İngilizce dil seviyesidir. Bu etabı veya kuru tamamlamış olan kişiler orta seviye dil bilgisine sahip olmaktadırlar.

İngilizce Yeterlilik Sınavlarında Essay Konuları ve Türleri.

İngilizce Yeterlilik Sınavlarında Essay Konuları ve Türleri

Kariyer ve eğitim hayatımızda İngilizce dil bilgisi yeterliliğimizi tespit etmek için yapılan sınavlarda başarılı olmak için doğru stratejilerle hazırlanmak gerekir. Bu sınavlarda en önemli bölümlerden biri okuduğunu anlama ve yorumlama becerimizi gösterebileceğimiz, belli bir essay konusu veya soruları üzerine düşüncelerimizin yazmamızın istendiği bir bölümdür. Dil yetkinliğimizi ölçmek ve dil pratiğimizi kapsamlı bir şekilde değerlendirebilmek amacıyla yapılmaktadır.

İyi Bir İngilizce Kursuna Nasıl Karar Verilebilir?.

İyi Bir İngilizce Kursuna Nasıl Karar Verilebilir?

Günümüzde İngilizceyi öğrenmek için birçok kurs alternatifi bulunmaktadır. Birçok kursun kendine ait metodu bulunmaktadır. Karar vermeyi zorlaştıracak kadar çok alternatif bulunmaktadır. Eğitim kurumuna karar verdikten sonra bireysel mi grup dersleri mi online dersler mi olmalı diye karar verilmesi gerekiyor. Bu yazımızda sana karar vermeni kolaylaştıracak irdeleme konularından bahsedeceğiz.

İngilizce Plan Yapma, Dışarı Davet Etme, Buluşma Teklifi Diyalogları.

İngilizce Plan Yapma, Dışarı Davet Etme, Buluşma Teklifi Diyalogları

İngilizce birilerine bir yerlere gitmek için teklifte bulunmanın İngilizcede birçok alternatifi bulunmaktadır. Yeni öğrenmeye başlayanlar birilerine bir şeyler yapmayı teklif etmekle ilgili bir soru cümlesi öğrenirler. Sonrasında İngilizce bir şeyler okurken veya seyrederken farklı cümle kalıplarına rastladıklarında yanlış öğrendikleri şüphesine düşerler. Bu durum yanlış öğrenmek değildir.

İngilizce Gramer Kurallarını Teker Teker Çalışırken Konuşma Pratiği Nasıl Yapabilirsin.

İngilizce Gramer Kurallarını Teker Teker Çalışırken Konuşma Pratiği Nasıl Yapabilirsin

İngilizceye yeni öğrenmeye başlayanlar gramer kurallarını sırayla çalışırken konuşma pratiğini yapmayı daha sonraya ertelemektedirler. Sonradan konuşamayan, konuşmada zorlananlar çoktur. Konuşma pratiği yapmayı ertelememek lazım. İngilizceyi sıfırdan öğrenmeye başlarken teker teker gramer kurallarını çalışarak ilerlerken konuşarak geliştirmeyi ihmal etmemelisin. Sonradan konular biriktikten sonra basit cümleler kurup söyleyememek çalışma motivasyonunu düşürüyor.

İngilizce Başlangıç Seviyesi Konu Başlıkları.

İngilizce Başlangıç Seviyesi Konu Başlıkları

Başlangıç seviyesinde olan kişilerin öğrenmesi gereken konu başlıkları bireylerin basit cümlelerle kendini tanıtabilmesi amaçlanarak belirlenmiştir. Günlük yaşantısını, rutinlerini ve hobilerini basit cümlelerle anlatabilme becerisi kazanması amaçlanır. CEFR, Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programında ilk seviyedir.

İş Dünyasında Kullanılan İngilizce Cümle Kalıpları.

İş Dünyasında Kullanılan İngilizce Cümle Kalıpları

İş hayatına yeni başlayanların bilmesi gereken İngilizce cümle kalıpları bulunmaktadır. Gerek şirket içi gerekse şirket dışı tüm yazışmalarda kullanılması gereken kalıplardır. İş dünyasında İngilizce konuşurken resmi ve bir kibar dil tercih edilmektedir. Yazışmalarda resmi ve anlaşılabilir olmak önemlidir. Özel cümle kalıpları bulunmaktadır.

İngilizce İş Mülakatları İçin Tavsiyeler.

İngilizce İş Mülakatları İçin Tavsiyeler

İnsan kaynakları ile ilgili internet sitelerinde iş ararken kriterlerden biri iyi derece İngilizce bilmek ise firma ile görüşmeniz büyük bir ihtimalle İngilizce olacaktır. Bazen ilk görüşmeler kendi dilinizde olsa da mutlaka diğer mülakatlar İngilizce olmaktadır. Eğer global bir firmaya başvuruyorsanız tüm görüşmeler İngilizce olmaktadır.

Online veya Yüz yüze İş İngilizcesi Kursuna Gitmenin Avantajları.

Online veya Yüz yüze İş İngilizcesi Kursuna Gitmenin Avantajları

Profesyonel iş hayatında çok iyi derecede İngilizce bilmek ve konuşabilmek avantajlıdır. Bu avantaj üzerine global dünyanın kelime ve cümle kalıplarını da eklemek daha da avantajlıdır. Yönetim dili becerileri ileri derecede olanlar kurumsal alanda kariyerlerinde üst mevkilere gelebilmektedirler.

İngilizce Bilmenin İş Hayatına Faydaları.

İngilizce Bilmenin İş Hayatına Faydaları

İş hayatında İngilizce bilmek, birçok avantajı beraberinde getirir. Küreselleşen dünyada, uluslararası iş ilişkileri giderek arttığı için İngilizce, iş dünyasında önemli bir iletişim aracı haline gelmiştir.

Baştan Sona Future Perfect Gelecekte Bitmiş Zaman Konu Anlatımı.

Baştan Sona Future Perfect Gelecekte Bitmiş Zaman Konu Anlatımı

İngilizce dilbilgisinde zamanları doğru kullanmak, dilin gücünü daha iyi anlamak için temel bir gerekliliktir. "Future Perfect" tense, gelecekteki belirli bir zaman diliminde tamamlanmış eylemleri ifade etmek için kullanılan önemli bir dilbilgisi yapıdır. Bu yapı, bir eylemin belirli bir gelecekteki an içinde tamamlanmış olacağını vurgular.

Baştan Sona Future Continuous Gelecekte Devam Edecek Zaman Konu Anlatımı.

Baştan Sona Future Continuous Gelecekte Devam Edecek Zaman Konu Anlatımı

İngilizce dilbilgisinde zamanları doğru kullanmak, dilin gücünü daha iyi anlamak için temel bir gerekliliktir. "Future Continuous" tense, gelecekteki süregelen eylemleri ifade etmek için kullanılan önemli bir dilbilgisi yapıdır. Bu yapı, bir eylemin belirli bir gelecekteki an içinde devam edeceğini vurgular.

Baştan Sona Future Simple Yakın Gelecek Zaman Konu Anlatımı.

Baştan Sona Future Simple Yakın Gelecek Zaman Konu Anlatımı

İngilizce dilbilgisinde zamanları doğru kullanmak, dilin gücünü daha iyi anlamak için temel bir gerekliliktir. "Future Simple" tense, gelecekteki eylemleri ifade etmek için kullanılan önemli bir dilbilgisi yapıdır. Bu yapı, bir eylemin gelecekte, belirsiz bir zaman diliminde gerçekleşeceğini vurgular. Şimdi, bu yapıyı daha yakından inceleyerek nasıl oluşturulduğunu ve örnek cümlelerle nasıl kullanıldığını görelim.

Baştan Sona Present Perfect Yakın Geçmiş Zaman Konu Anlatımı.

Baştan Sona Present Perfect Yakın Geçmiş Zaman Konu Anlatımı

İngilizce dilbilgisinde, zamanları doğru bir şekilde kullanmak, etkili iletişim kurmak ve istediğimiz anlamak açısından kritiktir. "Present Perfect" tense, İngilizce öğrenenler için önemli bir konu olan bir zaman biçimidir. Bu zaman biçimi, bir eylemin geçmişte başladığını ve şu ana kadar devam ettiğini veya geçmişte bir zamanda tamamlandığını vurgular.

Baştan Sona Past Simple Geçmiş Zaman Konu Anlatımı.

Baştan Sona Past Simple Geçmiş Zaman Konu Anlatımı

"Past Simple," bir eylemin geçmişte tamamlandığını ifade eden bir zaman biçimidir. Bu yapı, eylemin gerçekleştiği geçmiş zamanı vurgulamak için kullanılır. Örneğin, "I wrote" (Yazdım) veya "They played" (Oynadılar) gibi cümlelerde kullanılabilir.

Baştan Sona Simple Present Geniş Zaman Konu Anlatımı.

Baştan Sona Simple Present Geniş Zaman Konu Anlatımı

İngilizce dilbilgisinde, zamanları doğru bir şekilde kullanmak, iletişim kurarken sorunlar yaşamamıza ve istediğimiz anlamı daha iyi anlamamıza yardımcı olur. "Present Simple" tense veya diğer adıyla "Simple Present," şu andaki bir eylemi veya durumu vurgulamak için kullanılan bir zaman biçimidir. Bu, bir şeyin genelde, sık sık veya her zaman gerçekleştiğini veya geçerli olduğunu belirtir.

Baştan Sona Present Continuous Şimdiki Zaman Konu Anlatımı.

Baştan Sona Present Continuous Şimdiki Zaman Konu Anlatımı

İngilizce dilbilgisinde, zamanları doğru bir şekilde kullanmak, iletişim kurarken sorunlar yaşamayı önlemek ve istediğimiz anlamak açısından önemlidir. "Present Continuous" tense, şimdiki zamanı ifade ederken kullanılan bir zaman biçimidir. İngilizce öğrenenler için önemli bir konu olan bu zaman biçimi, bir eylemin şu anda gerçekleştiğini veya şu an devam ettiğini vurgular.

İngilizce Konuşmak İçin Bütün Esaretlerinden Kurtul.

İngilizce Konuşmak İçin Bütün Esaretlerinden Kurtul

İngilizce bilmemek ve konuşamamak için birçok sebebimiz vardır. Sebeplerimiz her ne ise bizim yabancı dilimizi geliştirmemizin önündeki büyük engel görürüz. Gerçek şu ki hiçbir sebep yabancı dilini geliştirmeye engel değildir. Sadece öğrenmek yerine şikayet etmeye devam ediyoruzdur.

İngilizce Orta Seviye Pre-İntermediate B1 Kelimeler Listesi.

İngilizce Orta Seviye Pre-İntermediate B1 Kelimeler Listesi

İşe alım süreçlerinde İngilizceyi minimum düzeyde bilme kriteri varsa orta seviyede dil bilgisine sahip olman beklenmektedir. Çünkü bu seviyede bir dil bilgisine sahip olarak mail cevaplayabilme becerisine sahip olabilirsin.

İngilizce A2 Seviye Kelimelerinin Listesi ile Konuşma Pratiği.

İngilizce A2 Seviye Kelimelerinin Listesi ile Konuşma Pratiği

İngilizce Elementary seviyesinin bir kısmını oluşturan seviyelerden biri A2 seviyesidir. Bu kelimelerin listesini yapıp ezberlememek gerekir. Kalıcı öğrenmek için cümle içerisinde kullanarak konuşmamız gerekir. Bu yazımızda nasıl konuşma pratiği yapabileceğiniz hakkında tavsiyelerimiz olacak.

İngilizce Başlangıç Seviyesi A1 Seviye Kelimeler Listesi.

İngilizce Başlangıç Seviyesi A1 Seviye Kelimeler Listesi

İngilizce öğrenmeye sıfırdan başlayanlar hemen ilk öğrenmesi gereken kelimelerin listesine ihtiyaç duymaktadırlar. Sözcükleri çalışırken mutlaka cümle içerisinde kullanarak konuşmaya çabalamak önemlidir. Yabancı dil konuşarak öğrenilmelidir.

İngilizce Kelime Listeleri Grubu Nasıl Çalışılmalı.

İngilizce Kelime Listeleri Grubu Nasıl Çalışılmalı

kategori yaparak öğrenmektedirler. İngilizce'de 250.000 farklı kelime bulunmaktadır. Bu sözcüklerin de farklı anlamları bulunmaktadır.

İngilizceyi Kısa Sürede Öğrenmek İçin Yapabileceklerin.

İngilizceyi Kısa Sürede Öğrenmek İçin Yapabileceklerin

İngilizce öğrenmeye niyetlendiğimizde kendimize en kısa sürede konuşabilmeyi hedeflemeliyiz. Bunun içinde her gün konuşma pratiği yapmayı amaç edinmeliyiz. Pratik yapmak için de dikkat etmen gereken hususlar bulunmaktadır.

QUIZ: Öğrenme Tipiniz Nedir?

Sizin için en iyi öğrenme stratejileri nedir?

Daha hızlı öğrenmek için neler yapabilirsiniz?

Quizi yaparak öğrenme tipinizi keşfedin...

Öğrenme Tipiniz Nedir
Quizini Yap
WhatsApp Hattı